Pienoismallit.net

Mitsubishi A6M5/5a Zero Fighter (Zeke)

Hassuttelua

Vajaa vuosi sitten valmistunut zero, josta löytyy enemmän asiaa Mallix-numerosta 6/2021. Rakentelun teemana oli kikkailla erilaisilla alumiiniprimeirin sävyillä ja jättää ne esiin runsaahkon chippailun alta. Japanilaiset koneet olivat usein erittäin rouheassa kunnossa maalipintansa suhteen, joten henkilökohtaisesti en koe menneeni edes päätyyn saakka säistämisen osalta.

Hauska projekti kaikin puolin.

Kommentit

Olet hassutellut koneen etuosan, mutta onko jäänyt kesken, koska takaosa on niin puhtoinen?
Kai se kone on olut liki kauttaaltaan yhtä kulunut kuin jaappanin koneet yleensäkin.
Nuo kuluneet kohdat on ihan näyttäviä paitsi, että oliko niissä montakin maaliväriä päällekkäin. Tahtoisin tietää viisaammilta.
Eli kaikki ei nyt natsaa mielestäni.
Annoin pojoni liian pieniksi ja kommenttia pyysi. Kirjoitin kyllä kommentin jo ennen tähtösten antamista.
Timo on pyrstön osalta ilmeisen oikeassa, joskin voihan olla niinkin, että jaappanin inssit liittivät rintamalla kaksi vauriokonetta yhteen. Zeken suhteen lienee onnistunut helpostikin. Rintamat olivat tähän aikaan kaukana emämaasta, joten näppäryydelle oli tarvetta. Tässä mielessä Marko on loihtinut häkellyttävän patinoituneen ilmalaivan ja tavoittanut kyllä ahkeralla sääistämisellä aidosti kuluneet pinnat. Mielestäni upea kone. Onko mallille historiallista esikuvaa, ja jos kyllä, millainen?
Zeron vihreän maalin alla ei ollut pohjamaalia, kone oli kirkkaalla lakalla lakattu ja sen päälle maalattu tuo vihreä. Eli jos kuluu niin näkyyn vain metallin sävyä. Kokeiluksi malli on vallan mainio, mutta monilta osin maalauksen suhteen fantasiaa.