Pienoismallit.net

Panzerkampfwagen III Ausf. L

Kulku kielletty, vihollinen näkyvissä. Tamiyan kolmonen tehostamassa kyltin sanomaa. Hyvä malli, kaikki sopii paikoilleen ja vain pikku lisäyksiä tuli tehtyä. Mainittavin tuo "aita" takakannella. Maalit Revell ja Humbrol pensselillä, säistys akryylilitkuilla, vesivärikynillä sekä Tamiyan ja Ammon litkuilla.

Kommentit

Hieno Pz III! Kaunis tankkiharmaa väri ja maltillisesti vanhennettu - em väriä ei tarvitse vaalentaa kivipestyjen farkkujen väriseksi.. Figuurin kyltti tekee asian selväksi; sen verran en malta olla kommentoimatta että vaunumiesten aselajiväri oli pinkki, figun merkit näyttävät aika punaisilta, samoin aselajivärinen raita kauluksessa oli harvinainen juttu sodan edetessä, kuten myös figun kaulassa killuva Ritariristi perus-sotamiehellä. Mutta nämä ovat pikkuvikoja eivätkä tärvele kokonaisuutta :)
Esko Koskinen kirjoitti:
vaunumiesten aselajiväri oli pinkki, figun merkit näyttävät aika punaisilta, samoin aselajivärinen raita kauluksessa oli harvinainen juttu sodan edetessä, kuten myös figun kaulassa killuva Ritariristi perus-sotamiehellä.
Kiitos kommentistasi Esko! Mitä tulee tuohon figuuriin niin pinkki väri on selvä juttu. Tässä tapauksessa vaan kävi niin että figu on maalattu jo aikoja ennen kuin päätin iskeä sen tämän vaunun kanssa. Alun alkaen sen piti seisoa sturmin vieressä, siis siitä punainen väri (tykistö). En sitten lähtenyt korjailemaan. Nuo saksalaisten vaunumiesten univormut olivat muutenkin aika sekalainen juttu, sillä sodan edetessä saattoi olla niin että kenelläkään vaunumiehistöstä ei ollut toisen kanssa samanlaista univormua ja esim. sturmissa palvellut mies saattoi päätyä täydennyksenä johonkin muuhun vaunutyyppiin univormuineen päivineen. Ritariristi kaulassa on ehkä vähän liioittelua, ainakin taistelutoimissa, mutta siitä "kiitokset" Tamiyalle. En viitsinyt alkaa sitä poistamaankaan ja monet mallarit ihailemastani Verlindenistä alkaen ovat päätyneet samankaltaisiin ratkaisuihin. Mitä on tullut lueskeltua ja opiskeltua aiheesta, niin univormut, merkinnät ja sotilaiden varusteet ovat aivan oma valtava maailmansa mikä tekee figuureista varsin haasteellisia kohteita mallarille mikäli haluaa pitää kiinni historiallisista tosiasioista. Hatunnosto niille jotka viitsivät taustatyönsä tehdä ja siirtää tietonsa ja taitonsa näihin "pikku sotureihin" :).
Joona Leino kirjoitti:
Ritariristi kaulassa on ehkä vähän liioittelua, ainakin taistelutoimissa, mutta siitä "kiitokset" Tamiyalle.
Joo jostain syystä valmistaja tapaa sitä viljellä liki jokaiselle vaunun komentajalle, syytä en tiedä - kyseessä kun ei kuitenkaan ole mikään partiolaisten solmuntekomerkki (kaikella kunnioituksella partiolaisia kohtaan) vaan aika korkea kunnianosoitus jota ei kovin montaa jaettu - vain reilu 7.000 kpl koko sodan aikana.
Jälleen hieno malli Joonalta! Panssarinharmaa väri upeasti toteutettu ja ainakin minun silmääni työkalut ovat varsin hyvän näköiset. Kun olet tuon aidan rakentanut, niin eikö sen taakse olisi voinut laittaa jotakin tavaraakin takakannelle? Makuasia, välillä näissä on ehkä liikaakin sitä tavaraa… Nuo figuurit ovat aina sellainen oma juttunsa, huono figuuri voi pilata hyvän mallin, mutta Joonalta näyttää kyllä tämäkin puoli sujuvan.
Kiitos kommentista Verneri! Työkalut on kokonaisuudessaan "maalattu" vesivärikynillä.