Pienoismallit.net

Hanomag SS-100

Takomin valmistaman Stratenwerth 16t Strabokranin vetoauto, ja löytänee paikkansa myöhemmin tekeillä olevassa dioramasta (jossa mainittu nosturikin on jo mukana). Kyseistä ajoneuvoa käytettiin yleisesti vetämään kaikkea pyörillä kulkevaa, joten tuon taakse voisi laittaa melkein mitä vain vedettäväksi.

Ajoneuvo (ja dio josta on muutama kuva Mitä työn alla -osiossa) sijoittuu vuoden 1944 puolivälin tienoille Ranskaan Mailly le Campin nurkille. Tämä mennee junakuljetukseen avovaunuun, joten malliin on tulossa mukaan vielä jotain rekvisiittaa. Kuvista myös paljastui muutama puute, jotka pitää vielä korjata ennen kuin tämän voi dioon lykätä.

Värisävyistä en taaskaan ollut varma, arvoin harmaan ja keltavihreän camon välillä, ja päädyin lopulta samoihin väreihin nosturin kanssa. Veikkaan, että Ranskassa vuonna 1944 oli tarkoituksenmukaista maalata ajoneuvot naamioväreillä.

Maalattu tällä kertaa Mig:n akryyleillä, joista en tosin kovin paljon pidä niiden "pisaroitumisesta" johtuen. Jostain syystä (todennäköisesti maalarista johtuen) minulla tuppaa Mig:n maalit helposti levittymään epätasaisesti, aivan kuin pohjamaali hylkisi pintajännityksen vuoksi ko. maaleja.

Kulumat on tehty hiuslakan/veden avulla camon maalauksen jälkeen rapsuttamalla. Maali oli tuoreenpuoleista, joten kulumat saattoivat mennä hieman övereiksi.

Malli itsessään rakentui helposti, ja noista maalauksen hankaluuksista huolimatta ilman isompia ongelmia. Säistämiset on tehty Mig:n, Vallejon, AK:n, Tamiyan ja Crelandon tuotteilla.

Ja jos joku on kiinnostunut vesivärikynistä säistämisessä, niin melko hyvin tuntuu toimivan Lidlistä hankittu Crelandon vesivärikynäsarja. Halpissarjassa on 24 kynää, ja hinta muistaakseni alle 10 euroa, joten ainakin hinta on kohdillaan, jos vertaa esim. AK:n vastaaviin tuotteisiin. Vastaavia kynäsarjoja taitaa saada myös askartelu- ja kirjakaupoista, jos Lidlistä ei löydy.

Lisätietoa Hanomageista: www.kfzderwehrmacht.de/Homepage_english/Motor_Vehicles/Germany/Hanomag/hanomag.html

Kommentit

Onnistunut veturi.
Kaikki säistys on mennyt ihan putkeen pieniä yksityiskohtia myöten. Maalaus nättiä ja oikeat värit soveltuu yhteen hyvin.
Innolla odotan dioraaman valmistumista.
JJ Hilska 22.8.2022 18:47 Vastaa lainauksella
Hieno Hanomag. Näitähän valmistettiin samoja vielä sodan jälkeenkin.
Hieno maalaus ja hyvin huomioitu että Dunkelgraun päällä oleva Dunkelgelb on lähtenyt irti sieltä täältä.
Kun Dunkelgelb tuli käyttöön helmikuussa 1943, niin kun se kenttäolosuhteissa usein maalattiin, esim. joskus pesemättömään maalipintaan tai muuten epäedullisissa maalausolosuhteissa, niin sen tartunta ei ollut sitten aina paras mahdollinen. Toki ajoneuvon naamioituminen vain paranee kun sieltä täältä paistelee alapuolen väri.
Jarmo P. 22.8.2022 20:52 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista Timo ja JJ. Näitä vetoautoja ei tällä saitilla liiemmälti ole ollut, joten ajattelin rakennella yhden Hannoverilaisenkin mukaan. Ja vaihteen vuoksi keltavihreällä camolla.