Pienoismallit.net

Renault FT.17/ Char B. 1 Bis

Renault FT.17 oli rakenneratkaisuiltaan ensimmäinen ”moderni” tankki. Myös Suomi hankki tätä vaunua palveluskäyttöön. Vaunu valmistui ensimmäisen maailmansodan loppupuolella, mutta otti osaa myös toiseen maailmansotaan, ollen silloin kyllä voimallisesti vanhentunut.
Char B.1 Bis oli uudempaa 30-luvun ranskalaistuotantoa ja panssarointinsa puolesta tarjosi sodassa vastusta saksalaistankeille. Vaunun torni taas ei ollut aivan kätevin ja tehokkain käyttää.

Dioraama on tehty Matchbox/Revell rakennussarjasta.
Renault 17 on rakennettu pienin muutoksin ja lisäyksin. Takasuksea telineineen on ohenneltu ja muokattu. Malliin on lisätty viestilippu, lisäksi putki on avattu.
Char B. 1 lokasuojia on ohennettu ja vaihdettu mittakaavan mukainen antenni. Taakse on lisätty ketju kiinnikkeineen. Myös ajovaloon laitoin linssin. Ajajan visiiri on avattu, vetokiinnikkeet eteen on muutettu ja kupolan yksityiskohdat ovat omaa tuotantoa.
Molemmissa letkutelat teettävät hieman töitä ollakseen uskottavat. (Eteenkin Char B. tarvitsipienen muutoksen pyörästöön, muuten ei ollut toiveita saada teloja paikalleen)
Dioraaman lisäosat ovat omaa tuotantoa, vähän sitä sun tätä, mitä pihasta löytyi. Pienet tuhverot ovat Model Scenen. Puu on rakennettu oksista ja hyvin ohuesta rautalangasta. Lehvät ovat sirotetta ja mausteita.
Maalaus on tehty ruiskulla maskeja käyttäen ja pienet yksityiskohdat pensselillä.
Maalattu Vallejon, Revelin, Tamiyan ja Model Mastersin maaleilla. Säistetty Vallejon ja Tamiyan tuotteilla. Pigmentit ovat Mig/Ammo.
Malli oli keväällä esillä Tikkakosken näyttelyssä.

EDIT: Sain lisättyä muutaman kuvan. Arviointeja tuli lisää ja sain laittaa enemmän kuvia. Keskeneräinen kuvauskoppi toimi kuvauspaikkana. Ilman taustaa kuvatut ovat siis minun kuvaamia. Väsään kyllä taustan, mutta ensihätään näin.

Kommentit

Hienolta näyttää.
Mukava vertailla kun laitoit kaksi tankkia samaan dioraamaan. Näkee millainen kokoero on Rellulla.
Siististi tehty ainakin näiden kuvien perusteela ja säistys näyttäisi myös olevan kohdillaan. Kuvat hyviä.

Kuvat vaan on kaikki samalta puolelta, joten toivoisin myös kuvia ympäri dioraaman ja kenties jonkun lähikuvankin.
Kysyisin, että mistä teit tuon alustan? Teen itse dioraamaa ja tuo näyttää hyvälle.
Kiitos kommenteista. Olisi tietysti voinut laittaa jonkun toiselta puolelta, mutta sellaista ei tähän hätään ollut. Olen julkaissut tällä foorumilla tuotoksiani sen verran vähän, että tämä esittely jää tyngäksi.
Kuvia ei mahtunut enempää.
Oma kuvaussysteemi on vielä työn alla, lähellä valmista. Tässä vaiheessa kiitokset kuvaajalle.
Tikkakoskella malli oli nähtävillä ja se palkittiin hopea-merkillä. Seuraavaksi se menee Lahteen.
Alusta tulee rakennussarjassa mukana. Olen vahvasti modannut ja pintakäsitellyt sitä.
Hienon dion olet saanut tehtyä näinkin vanhasta setistä :)
Kiitos.