Pienoismallit.net

De Havilland DH 98 Mosquito J 30

Ruotsin ilmavoimat, 1949

Pienoisnmallikauppa Malliston visiitiltä tarttui myös IL-2:den lisäksi tämä Mosquito, joka on Airfixin paketointi, vuodelta 2005 (sarja ilmestynyt 80-luvulla). Rakensin saman sarjan aikoinaan vuonna 2011, josta tein täysin mustaksi maalatun RAF:in yöhävittäjän. Nyt kun mallisarja tuli uudestaan vastaan, oli minulle jäänyt mieleen pakkauksen kasikuvan ruotsalainen versio, jonka halusin rakentaa.

Mosquito rakentaminen olis sujuvaa, hoitui nopeasti ja kittiä ei tarvittu lainkaan. Sisätiloja parantelin lisäämällä puuttuvia ohjauspaneeleita, sekä vyöt maskiteipistä ohjaajan ja navigoijan istuimiin. Tässä mallissa ohjaamon lasitus oli toteutettu helpommin (verratuna IL-2), koska se koostui vain yhdestä osasta ja sopi paikoilleen vaivattomasti. Siirtokuvat osoittautuivat tämän sarjan huonoimmaksi esitykseksi. Siirtokuvat olivat todella paksut ja niiden leikkaus ja rajaus olivat vajaat, jolloin siirtokuvan mukana irtosi paljon tyhjää kalvoa, jota piti sitten leikkailla pois. Käytin tähän apuna Tamiyan siirtokuvapehmennintä (Mark Fit).

Mallin maalaus hoidettu AK:n akryyleillä omilla sekoituksilla. Testailtu VMS:sän lakkojen toimivuutta, kirkkauksia ja kestävyyttä pintakäsittelyille, kuten öljyväreille ja emali-litkuille. Akryylipohjaisista lakoista VMS:än tuotteet toimii mielestäni parhaiten.

- Waltter

Kommentit

Hieno Mosquito, hyvin rakennettu ja kuvat ovat erinomaisia. Erityisesti pidin mallin säistysasteesta. Tuo yläpintojen vihreä värisävy on erikoisen kirkas - epäilemättä kuitenkin oikea. Värirajat ovat mukavan pehmeitä, onko malli maalattu käsivaralla?
Oikein hieno Mossie ja vielä hieman harvinaisemmassa kaaviossa.

Olen tehnyt itsekkin tästä mallisarjasta mallin kauan aikaa sitten, mutta se meni perinteisesti Brittiikaavioon:

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/84/30/168430.jpg[/img]

Airfixin vanhassa mallisarjassa on ihan oikein, että vaneeripintojen kohdilla ei ole paneeliuria ja sitten missä niitä on, niin ne on toteutettu uppoviivoilla. Ne uppoviivat ovat vaan liian krouveja. Tässä olet korostanut niitä uppoviivoja ehkä liikaa, mutta muuten oikein hieno. Maalaustyöskentely taaskin tässäkin varsin hienoa.
Mukava värisoundi ja se antaa eloa mallille. Öljyväreillä olet saanut kivasti koneen yläpuolelle elävyyttä.
Alapuolen säistys mennyt mielestäni hiukan överiksi,

Kuvat hyviä ja kamerassa kaikki kohdallaan. Valotus aivan napissa.
Hieno malli jälleen sinulta.