Pienoismallit.net

F-4B Phantom II

VF-51 CAG Bird

F-4 Phantom ei juurikaan esittelyjä kaipaa, niin useasti ollut esillä tälläkin sivustolla. Muutama sana kuitenkin malliksi valikoituneesta yksilöstä. Tamiyan mallisarjassa oli kolme merkintävaihtoehtoa Vietnamin sodan veteraaneista. Valitsin VF-51 Screaming Eaglesin CAG Bird erikoisväressä ollleen laivueen komentajan Thomas ( Tom ) Earl Dunlopin koneen NL 100 / 150456. Merkinnät kuvaavat konetta toukokuussa 1972, jolloin koneet kuuluivat USS Coral Sea tukiaaluksen lentävään kalustoon.

Tom Dunlop ( synt. 10.07.1930 ) katosi Pohjois-Vietnamissa Hua Nghian maakunnassa 06.04.1972 lentäessään Corsair II ( A-7E ) konetta ja tuli ilmeisesti ohjuksella alas ammutuksi, hänet julistettiin kuolleeksi kuukautta myöhemmin. Tom Dunlopin maalliset jäännökset löydettiin 27.05.2003 ja tunnistettiin 24.05.2004. Hänet haudattiin Arlingtonin sotilashautausmaalle Yhdysvaltoihin.

Vuonna 1971 VF-51 laivue siirtyi käyttämään Phantom koneita ja tukialuksena USS Coral Sea toimi vuosina 1971-75. VF-51 laivue oli esillä myös ensimmäisessä Top Gun elokuvassa.

Tamiyan sarja oli…kuinkas muuten…aivan huippua laadultaan. Kittaamistarvetta ei ollut ja osien kohdistus oli sujuvaa hyvin mietittyjen yksityiskohtien vuoksi. Pari kertaa tosin jouduin peruuttamaan kun olin liian yli-innokas kasaamisessa ja menin hieman eri järjestyksessä kuin ohjeet kehoittivat. Yksityiskohdiltaan sarja oli muutenkin hyvin tarkaa ja hyvin detaljoitu. Tankkauspuomi, siivekkeitä, lentojarruja, luukkuja, saattoi jättää auki asentoon, samoin kuin korkeusvakaaja on liikuteltavissa eri asentoihin. Siiven kärjet sai myös taitettua yläasentoon, niin myös tein kun tukialuskoneesta on kysymys. Ohjaamo myös hyvin detaljoitu sisältäen kaksi pilottia jotka myös väkersin valmiiksi.

Malli rakennettu suoraan laatikosta, eikä aftermarket osille olisi ollutkaan tarvetta. Vaikka mallisarja on hyvälaatuinen, niin yllättävän isotöinen kuitenkin kaiken kaikkiaan, taisi mennä ehkä eniten aikaa mitä yleensä. Muutamat yksityiskohdat, kuten suihkuputket ja myös moottorien apulaitteet oli hyvin detaljoitu ja ne maalasin myös, valitettavasti eivät puoliksi avoimien luukkujen alta juurikaan näy. Ainoa Tamiyan heikkous on siirtokuvat, jotka edelleenkin ovat sitä hieman paksuhkoa laatua, kohtuullisesti kuitenkin asettuivat. Ja asentamistahan riitti, laskin huvikseni siirtokuvien kokonaismäärän, 473 kappaletta niitä tuli laitettua!

Alapuolen varustuksena lisäpolttoainesäiliö, 4 kpl AIM-7E Sparrow ohjusta runkoripustimissa ja 4 kpl AIM-9G Sidewinder ohjusta siipien tuplaripustimissa. Maalaus, lakkaukset ja säistämiset Ultimaten, Tamiyan, Vallejon, Akanin, LifeColorin tuotteilla.

Tässä vielä valokuva esikuvasta: www.usscoralsea.net/images/cva-43VF-511972FB.jpg

Kommentit

Totutun siistiä työtä Markulta. Korkeusvakaajien alapintoihin voisi ehkä lisätä hieman nokijälkiä kun alapuolta on muutenkin säistetty.

Muuten, A-7 Corsair-pilotti Tom Dunlop taisi olla Air Wing 15:n komentaja eli CAG tuolloin. VF-51:n komentaja oli Foster Teague. Jerry "Devil" Houstonin ja WSO Kevin Mooren toimesta tällä kyseisellä koneella pudotettiin pohjoisvietnamilainen MiG-17 toukokuussa -72.

VF-51:n siirtyminen Crusaderista Phantomiin ei ollut ongelmaton: yleinen mielipide oli ettei ole eikä tule olemaan sellaista asejärjestelmäupseeria joka korvaisi tykit ja ylimääräisen polttoaineen jotka Crusaderin myötä menetettiin. Muilta laivueilta mehukkaita kommentteja sai myös "ääntä nopeampi purkinavaaja" eli kotka-aiheinen kylkimaalaus.
Kiitos Antti kommenteista ja taas hyvästä selvityksestä koneen ja pilotin historiaan liittyen! Dunlopin osalta minulla oli hieman ristiriitaista tietoa ja ihmettelenkin kun häntä ei VF-51:n komentajaluettelossa esiintynyt, mutta olin sen tiedon toisaalla ollut lukevinani. No, nythän sekin selvisi.

Tuon säistämisen suhteen yritin soveltaen mennä näkemieni valokuvien mukaan, päälikuvahan oli tuolla esittelytekstissä ja alapuoli tässä www.jetphotos.com/photo/8380360 ( tosin ei sama yksilö ). Öljyvalumathan näissä alapuolella kait ne näkyvimmät yleensä on. Vakaajien tyveä olisi ehkä voinut noeta, kärjet suht. valkoiset.
Jarmo P. 22.8.2022 16:02 Vastaa lainauksella
Hieno malli, joka laivaston väreissä näyttää oikein mukavalta. Maalaus on onnistunut myös mukavasti. Millä muuten värjäsit kuomun etulasin?

Tamiyan vanhassa 1/32 Phantomissa puuttui taas melkoinen määrä dekaaleja (stensilejä), mutta tärkeimmät toki oli mukana. Vanhat dekaalit myös osin hopeoivat, vaikka asennuksen tein taiteen sääntöjen mukaisesti kiiltävälle pinnalle pehmentimiä käyttäen.
Markku osaa tämänlaiset mallit ja A Lappalaisella tuntuu olevan tietoa historiikistä mielettömästi.
Mali on mielenkiintoisen kauniisti rakennettu ja mitäpä mistään motkottelemaan kun sellaista ei näy.
Upea on…
Viikon malli melkoisella varmuudella.
Kiitos Jarmo ja Timo kommmenteista!

Kuomun etulasi on maalattu sisäpuolelta Tamiyan X-4 sinisellä jota voimakkaasti ( n. 1:8 ) ohennettu Tamiyan keltakorkkisella. Kattava paketti tässä tosiaan oli noita siirtokuvia, ohjuksiin pelkästään taisi mennä jo lähemmäs sata ja olihan niitä myös ohjaamoon, pilottien kypäriin jne. Alkoi jo jossain vaiheessa tuntumaan, etteikö ne vieläkään lopu ;-). Juu, pehmennintä näiden Tamiyan kuvien kanssa on pakko käyttää ja vieläpä Strongia että saa ne jotenkin taipumaan.
Tero Tyni 28.8.2022 13:42 Vastaa lainauksella
Nättiä, nättiä on. Sama malli työn alla. Olen tyytyväinen jos pääsen lähellekin sinun työsi tasoa. Olen kyllä nauttinut joka hetkestä tämän mallin kanssa.

Voikin olla, että vaikein rasti on saada nuo Tamiyan siirtokuvat istumaan siististi. Laskit vielä pikkutekstien määrän. Käsittämätön määrä!
Tero Tyni 28.8.2022 14:59 Vastaa lainauksella
Markku Rinne kirjoitti:
Kuomun etulasi on maalattu sisäpuolelta Tamiyan X-4 sinisellä jota voimakkaasti ( n. 1:8 ) ohennettu Tamiyan keltakorkkisella.
Oikeassa koneessa etulasi ei ollut värjätty, vaan efekti syntyy siitä, että se on lähes tuuman paksuinen panssarilasi. Sen läpi tuleva valo näyttää värjätyltä. Sama efekti kun katsoo läpi mistä tahansa paksusta lasista. Muut kuomun osat ovat ohutta pleksiä.

Mallissa sen voi värjätä tai jättää värjäämättä. En tiedä miten itse aion tehdä. Tämä Markun ratkaisu on ihan hyvä.
Kiitos Tero kommenteistasi! Mielenkiinnolla jään odottelemaan oman Phantomisi valmistumista, laitahan tänne sivustolle kun valmistuu. Teetkö saman yksilön, vaiko jonkun toisen? Sarjassahan oli kolmen koneen siirtokuvavaihtoehdot. Mukava tosiaan rakentaa ja Tamiyalaiseen tapaan muutama näppärä oivalluskin, kuten korkeusvakaajakin joka napsautetaan paikalleen ilman liimaa…hyvin oli sovitteet kohdallaan.

Kyllä nuo siirtikset ovat sinänsä helppoja laittaa, ei tarvitse pitkää liotusta ja liukuvat hyvin paikalleen, pehmennintä kyllä tarvitsevat kun ovat Tamiyamaisen paksuja. Niin, paksua panssarilasiahan tuo "tuulilasi" on ja kuvakulmasta riippuen sen sävykin. Itsellä tuli ehkä himpun verran liian tumma, hailakampikin olisi riittänyt.
Onnea Viikon Mallista!
Onnea jälleen kerran.
Kiitokset Juha ja Timo.
Tero Tyni 31.8.2022 00:38 Vastaa lainauksella
Onnea viikon mallista!

Käytän omaan Phantomiini tarvikesiirtokuvia. En oikein luota siihen, että saan Tamiyan omat kauniisti paikalleen. Vietnam-malli siitä joka tapauksessa tulee.