Pienoismallit.net

Spitfire MkVB

Airfixin Spitfire VB

Tämä on sellainen välittyö muiden mallien kuivuessa. Esikuva on poimittu kirjasta MALTA, Spitfire Vs-1942. Their Colours and Markings. Väritys on kirjan spekulaation mukainen. Kone kuului 126 laivueen vahvuuteen ja sitä lensi laivueenkomentaja (Wing Commander) Peter Prosser Hanks. Tästä syystä runkokirjaimet PPH.

Osia ei ollut kovin montaa, joten malli oli aika nopeastirakennettu. Väritys on kirjan oletuksen mukaan Dk Green, Dk Earth ja Azure.

Rakentamimsessa ei ollut mitään ihmeellisempää kommentoitavaa. Paitsi, että sarjan mukana tullut ukkeli ei mahtunut ohjaamoon, Vaikka sieltä puuttui peräti ohjaussauva. Tähtäin systeemi on mallinnettu näkyvästi.

Kapiiinin maskit on tarkoitettu Italerin Spitille, jotem pieni epäsopivuuus ei ihmetytä. Siirtokuvat on osittain sarjan omia sekä tarvikearkilta (konekohtaiset yksilötunnukset).

Eipä tästäkään suuremmmalti kerrottavaa ollut. Vasta valokuvien ottamisen jälkeen huomasin pienen mokan. Malli esittää Spitfire VB yksilöä kun mallin esikuva on VC. No, näitä sattuu. Toisaalta VB on pikaisella vilkaisulla riittävästi VCn näköinen.

Kommentit

E-P:n Spitfire on yhtäältä hyvän. toisaalta aika krouvin näköinen ilmestys. Dekaalit mm. näyttävät hyviltä, mutta maalaus vaikuttaa turhankin tummalta. Kun sääistys on - etenkin alapinnalla - aika vahvaa, siis kulumista osoittavaa, olisi auringon vaikutus maalipintaan ollut himmentävää. Kuitenkin pidin pinnan "metallisesta puolikiillosta", sillä juurikin siltä aidot koneet kuvissa usein näyttävät. Miten siinä onnistuit? Osien yhteen liittäminen olisi vaatinut tarkkuutta, viilaa ja kittiä.

Muutoin olen tyytyväinen siitä, että me wanhat uskallamme vielä askarrella näiden nuorten täysammattilaisten parissa, ja vieläpä perinteisen 1/72:n haastavassa maailmassa.
Moi.
Maalipinta ehkä hieman liian paksu minusta ja osien saumat pohjassa pistää minunkin silmään. Muuten pienoismalli näyttää hyvältä.
Joopajoo, jääräpäissesti pusken eteenpäin mallailun hetteikössä. Joskun onnistun paremmin toisinaan sitten huonommin.

Mallin on maalattu pääasiasssa XtrAcryclixin väreillä, jotka jättävät lähinnä puolikiiltävän pinnan. Eivät ole parhaiten pensselöitävien värien joukossa. Kaksi maalikerrosta tarvittiin, Ohuemmalla sekoituksella olisi mennyt kolme kerrosta. Laitoin siirtokuvat ja litkutukset suoraan perusvärien pinnalle ilman lakkauksia. Annoin litkun kuivua noin vuorokauden verran ja hankasin ylimääräiset pois pumpulipuikolla. Pohja jäi hieman liian sotkuiseksi.

Tein sen villin oletuksn, eeettä ohjeistuksen mukaiset type S värit olivat käytössä. S-kirjain tarkoittaa maalin pigmentin karkeusastetta Smooth. Nämä värit jpuolikiiltäviä kun alkuajan värit olivat täysin mattapintaisia.

Tämä malli oli ryhmärakentelu Hampdenin maalinkuivumismalli, rima oli siinämielessä matalammalla. No Hampdenille kävi kutem kävi.

Maltalla toimiessaan kone on oletuksen mukaan saanut uutta väriä pintaansa. Malli kuvaa juuri uudelleen maalattua konetta.

E-P
E-P., kiitos tiedoista. Jäin vaan fundeeraamaan, kuinka ne Maltalla ehtivät koneita sutimaan, kun akselin pojat yleensä harvensivat sinne lennätetyistä koneista parin seuraavan päivän kahakoissa puolet…
Moi, kyllä niitä koneita sudittiin ainakin vuoden 1942 alkupuolella. Aavikkokaavio kun oli erinomaisen epäsopiva meren yllä toimimiseen. Eräs legendaarinen väri on Malta blue. Sävy sekoitettiin niistä aineista mitä käsillä oli ja sävy vaihteli sinisestä tummansininharmaaseen. Ja kaikkea mahdollista tältä väliltä.

Ilmeisesti mallin esikuva saapui vihreä-ruskeassa kaaviossa Maltalle vaikka aavikkokaaviotakin on ehdotettu. Oma arvaukseni oli jälkimmäisen tiedon mukainen kun mainitsin uuden värin.

Vuoden 1942 aikana toteutettuun seuraavat operaatiot joissa Maltalle toimitettiin Spitfirejä. Spotter, Picket 1 ja 2, Calender, Bowery, LB, Style, Salient, Pinpoint, Insect, Bellows, Baritone ja Train. Muutama kone lennettiin Gibraltttarilta maltalle.

E-P
Ja juuri aikaisemmin kehitettyä paperimassasta valmistettua lisäpolttoainesäiliötä operaatiot olisivat jääneet puolitiehen :)
No nyt pitää myöntaa aukko omassa sivistyksessä. Minulla ei ole tietoa mistä aineesta lisäsäiliöt oli valmistettu kun Spitfiret nousivat ilmaan lentotukialuksilta. Kaikkissa aikaisemmin nimetyissä operaatioissa koneet lähtivpt tukiaulksilta kohti Maltaa.

Muistelen, että ainakin jenkit käyttiväy paperimassasta tehtyjä lisäsäoliöitä mutta käytettiinkö niitä myös Spitfireissä, en osaa sanoa.

E-P
Kaikkea ne saksalaiset keksii: paperimassasta valmistettuja ja puukaarilla vahvistettuja 300:n litran lisäsäiliöitä käyttivät jo vuonna 1940 Junkers Ju 87 R -koneet ja niitä saattaneet Me 109 E-7 -hävittäjät. Britit lisäsivät samanlaiset säiliöt 1942 aluksi Spitfireen juuri Maltan operaatiota varten. Myöhemmin amerikkalaisten vaikutuksesta tulivat metalliset säiliöt kuvaan mukaan. Paperimassaiset säiliöt vaativat luonnollisesti hellää käsittelykättä. Senpä vuoksi ne maalattiin hopean värillä, kun metalliset saivat vaaleanharmaan maalin pinnalleen. Yksistään RAF käytti hävittäjissään toisen maailmansodan aikana noin 13000 paperitankkia. Tankkaamisen jälkeen paperimassa suli runsaan kahden lentotunnin jälkeen. Bensa otettiin siitä noususta alkaen ja kun menovesi oli siitä loppunut, pudotettiin säiliöt hetimiten.