Pienoismallit.net

Sd.Kfz.222 + Kübelwagen

Tamiyan klassiset Afrika Korpsin työvälineet ja lisäksi vielä DKW NZ350. Hyviä malleja kaikki, pikku paranteluin. DKW kaipasi ehkä eniten pieniä lisäyksiä. Maaleina Humbrol ja Revell pensselillä plntaan. Säistys akryyleillä, Ammon ja Tamiyan litkuilla sekä vesivärikynillä. Pintaan suihkautettu mattaspray. Figuurit maalattu samoin metodein. Luokittelin tämän dioraamaksi, vaikka se ei nyt hirveästi poikkea siitä, miten yleensäkin mallini alustoillensa asettelen. Tässä kuitenkin useampi malli samassa.

Kommentit

Taas on Joona tehnyt diokokonaisuuden, joka on aivan himputin upea.
Figuurit ja niiden varjostus+ihon väri kohdillaan.
Ajoneuvot säistetty mukavan kevyesti, mutta kuitenkin sellaisiksi, että ne ovat aidon oloisia.
Muu rekvisiitta tehty myös taitavasti - varsinkin säistys polttoaine/öljytynnyreihin.
Alapuolelle olisi voinut laittaa jotain hiekkaa tai muuta, koska sieltähän ne likaantuivat. Hiekka ei tosin pysy kuivassa kiinni.
Odotellaan viikon mallin titteliä melko nuorelle mallarille.
No johan on hienot mallit! Kyllä Timon viikon malli veikkaus taitaa taas osua kohdilleen… Maalausjälki ja värit on viimeisen päälle. Mitä tuo maassa oleva öljy on? Onko oma sekoitus? Mallien pohjakuvista lisäplussaa koska niitäkin kelpaa esitellä. Nähdäänkö muuten mallejasi Armour Challengessa jos sopii kysyä?
Kiitos kommenteista Timo ja Verneri! Säistämisessä taas vanha resepti, mieluummin vähän kuin liikaa. Vernerille tiedoksi että öljy on Ammo Migin fresh engine oil suoraan purkista. Toimii ja monessa paikassa. Mitä AC tapahtumaan tulee niin ilmottauduttu on eli näillä näkymin paikalla olen…
Joo, oikein hieno todellakin. Erityisesti kiinnittää huomiota valojen ja varjojen onnistunut, joskin ehkä turhan voimakas, toteutus. Mitenkä olet nuo kulmien ja kohoumien vaalennukset tehnyt? Onko joku päälle laitettu vaalea liemi tai filtteri vaiko esiin kiillotettu pohjamaali?
Kiitos kommentista Arto! Vaalennukset teen (kuten lähes jokaiseen malliini) kuivamaalamalla Humbrolin light stone sävyllä. Siis todella kuivalla ja useaan kertaan. Oikeastaan prosessi alkaa jo ennen litkutuksia vaalentamalla perussävy kuivamaalamalla jotta valot ja varjot alkavat kehittyä.
Juri H. 26.7.2022 09:57 Vastaa lainauksella
Upeaa työtä nuorelta taistelijalta, hienoa!!!
Kiitos kommentistasi Juri!
Hienoa Afrikka-settiä, ilo katsella hyvää työtä. Ajoneuvojen värit ja vaalennukset just kuten pitääkin.
Onnittelut viikon mallista! Hieno pikku dio, niin kuvissa kuin aidosti nähtynäkin. Jatka samaan malliin.
Kiitos Eskolle ja Vernerille kommenteista!
Oletin oikein viikon tittelistä.
Onnea Joona.
Kiitokset onnitteluista Timo!