Pienoismallit.net

Mustang P-51K

Lt. Huie Lamb, 82nd FS, 78th FG, 8th AF, United Kingdom, March 1945

Huie Lamb lensi taistelussa P-47 Thunderboltilla elokuusta 1944 alkaen. Ensilento Mustangilla 29.12.1944 päätyi Englannin kanaaliin jäähdyttimen rikkoutumisen takia. Hän saavutti 2,5 ilmavoittoa, joista yksi oli Me 262. Lisäksi hän tuhosi maassa kolme viholliskonetta. Koneen lempinimi "Etta Jeanne II" oli hänen pikkusiskonsa nimi, ja kakkonen tulee siitä, kun se ykkönen vajosi kanaalin pohjaan.

P-51 Mustang oli yhdysvaltalainen toisen maailmansodan aikainen yksimoottorinen ja -paikkainen hävittäjälentokone. Sitä pidetään yhtenä toisen maailmansodan parhaista hävittäjistä Focke Wulf Fw190:n, Messerschmitt Bf109:n ja Spitfiren ohella. Tämä nelikko mielestäni muodostaa myös "kauneuskilpailun" kärkinelikon.

Ensimmäisten mallien lentokorkeus ja toimintasäde olivat rajallisia, mutta paremmalla Rolls-Royce Merlin -moottorilla, suuremmilla polttoainesäiliöillä, kuplakuomulla ja madalletulla takarungolla neljännestä mallista (P-51D) tuli erinomainen hävittäjä. Sitä käytettiin saattamaan ja puolustamaan pommikoneita pitkillä pommituslennoilla Saksan yllä. Uudelleen nimettynä F-51 nimellä se lensi vielä Korean sodassa lähinnä maataistelukoneena.

P-51 kokonaisvalmistusmäärä oli 15.875 kpl, joista eniten P-51D versiota 8.102 kpl. P-51K 1.500 kpl. K-version suurin ero oli erilainen propelli.

Eduardin sarja on hieno yksityiskohtineen ja monine vaihtoehtoineen, etsit ja maskit löytyy, suosittelen. Ei aivan niin täsmällinen osien yhteensopivuus kuin Tamiyalla, mutta hyvä kuitenkin. Sivuillamme on paljon keskustelua Mussen paneeliurien täyttämisestä. Pääsääntöisesti urat kitattiin umpeen kitkan pienentämiseksi. Mallissani jätin ne täyttämättä esteettisistä syistä. Näin ollen malli ehkä kuuluisi "What if…" -palstalle, mutta menköön nyt näin.

Lopuksi vielä otsikon sivusta faktaa WW2-ässistä. Parhaat ässät maittain (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_flying_aces):
- UK: Marmaduke Thomas St John Pattle 41 (Etelä-Afrikkalainen)
- USA: Richard "Dick" Ira Bong 40
- NL: Ivan Nikitovich Kozhedub 66
- Suomi: Ilmari Juutilainen 94 (itse väitti 126, totuus lienee tuolta väliltä)
- Japani: Tetsuzō Iwamoto 87 (itse väitti jopa 202, joka lienee vahvasti liioiteltu)
- Saksa: Erich Hartmann 352
Kaksi saksalaista yli 300 pudotusta
15 saksalaista yli 200 pudotusta
106 saksalaista yli 100 pudotusta.
Tätä taustaa vasten on aika naurettavaa hehkuttaa liittoutuneiden lentäjien erinomaisuutta.
Kuten sanoin, otsikon sivusta, mutta oli pakko kommentoida kun tuota Lt. Lambiakin hehkutetaan netissä 2,5 ilmavoitollaan. Mutta on se Musse kaunis kone, siitä ei pääse mihinkään!

Kommentit

Harvapa kommentoi?
Minustakin "Musse" on aina kaunis.
Mallissasi jotenkin tuo metallipinta näyttää oudon laikukkaalle, tai ei niin tasaiselle, kuin nämä koneet olivat.
Voihan olla, että kameran aukko ei ole ihan kohdillaan tms.
Mutta kokonaisuus siirtiksien kanssa on nätti.
Tuosta kertomuksestasi plussaa. Mukava vertailu, vaikkakin ehkäpä toisilla oli erimäärä vihulaisia ilmassa eri lennoilla.
Nyt Timopimo nakkas pojot puolikkaan liian alas. Katselin koneen kuvat moneen kertaan kuvat ja luin kertomuksesi, sekä etsin netistä samaa tietoa ja ajatuksissani päädyin antamaan nelkun. Sori Kalle.
Mallin kokonaisuus on hyvä ja tasapainoinen. Muutama kommentti kuitenkin:
Mustangien siivet oli tällä palstalla olevien kommenttien mukaan maalattu alumiinivärillä ja runko oli maalamatonta kiiltävää alumiinia. Tämä ei käy mallista ilmi. Pakokaasuvanat pakoputkien takana eivät ole oikein uskottavan näköisiä. Laskutelineiden peiteluukkujen väri ei käy selvästi esille. Itse olen Mustangieni peiteluukut maalannut kellanvihreällä chinc cromatella ja keskella olevan paneelin alumiinin värillä.

Noista ässistä sen verran, että eräs - en tietenkään muista nimeä - arvotti samaa asiaa juutuubissa ja hän rankkasi Illu Juutilaisen toisen maailmansodan parhaaksi hävittäjä-ässäksi siilä perusteella, että häntä ei ammuttu alas yhtään kertaa - itse asiassa Illu ei saanut koneeseensa yhtään vihollisen lentokoneen ampumaa osumaa. Sitä vastoin esimerkiksi Hartmann tuli puolenkymmentä kertaa joko vihollisen ilmatorjunnan tai hävittäjän alasampumaksi.
AJ 24.7.2022 12:24 Vastaa lainauksella
Moi Kalle, Hyvää työtä!

Onneksi nykyään on tarjolla erinomaisia NAA P-51D/K rakennussarjoja 1:48 ja 1:32 skaaloissa. Edun 1:48 skaalan P-51D/K ovat hienoja, mutta kuten sanot Tamiyan P-51D/K:t ovat loistavia rakentaa. Myös Airfixin uudet 1:48 skaalan P-51D/K:t ovat hyviä. 1:32 skaalassa Tamiyan P-51D/K:t vievät ykköspaikan ja ZM:n P-51D/K:t kakkossijan.

Hyvä taustoitus!

Lamb, Huie M., Lt., 78 FG/8 AF. ei ollut kovinkaan tunnettu pilotti, mutta FjFw Edgar Junghans:n Me 262A-2a, W.Nr. 170825, tunnus 9K + UL ja yksikkö I./KG(J)51 pudotus 15.10.1944 lähellä Reiniä nosti hänet jonkinasteiseen kuuluisuuteen, sillä olihan saksalaisen uuden hävittäjäjetin pudotus tuolloin merkittävä saavutus millä tahansa mittarilla mitattuna. Valitettavasti FjFw Edgar Junghans menetyi yhteenotossa saamiinsa vammoihin 21.10.1944.

P-51 koneissa on kyllä jotain maagista; kaunis, tehokas, tyylikäs ja ehdottomasti yksi parhaista koskaan rakennetuista hävittäjistä, ellei peräti paras. Kilpailijat P-51 Mustangeille ovat, kuten kirjoitat, Focke Wulf Fw 190 versiot, Messerschmitt Bf 109 versiot ja Spitfire versiot. Tuo nelikko kyllä muodostaa "kauneuskilpailun"; propellikoneiden kärkinelikon. Viidentenä WWII hävittäjänä nostaisin kyllä ensimmäisen suihkuhävittäjän Me 262:n mukaan "kauneuskilpailu"/"paras hävittäjä" kisaan - sillä onhan lopulta yhä edelleen suihkuhävittäjistä Me 262 versioilla pudotettu eniten vihollisen lekoja. Mutta tämä kaikki on semantiikkaa. Tuo Wikipedian en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_flying_aces lista on hyvä ja näyttäisi olevan paikkaansa pitävä; toki preferoin primäärejä lähteitä enemmän.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Me 262 suihkukoneella tehtiin yhteensä 781 pudotusvaatimusta (victory claims). Näistä on pystytty verifikoimaan tähän mennessä yhteensä 496 ilmavoittoa (verified victories). Todellisen realistisen pudotusluvun on arvioitu olevan noin 520+ ilmavoittoa (victories). Näin ollen karkeasti noin 1/3 (33%) pudotusvaatimuksista on normaalia ylitystä eli ilmataisteluissa tapahtuvaa inhimillistä erehtymistä. Joka tapauksessa Me 262 suihkuhävittäjillä tehtyä suihkuhävittäjien ilmavoittoennätystä ei rikottane koskaan.

Jos puhtaasti ilmavoitolla laskee lekojen parhauden, niin Bf 109 versioiden voittanutta ei ole, sillä kaikilla eri Bf 109 versioilla ammuttiin alas enemmän vihollisen lentokoneita kuin kaikilla muilla WWII:n hävittäjillä yhteensä.

Puolestaan eri mielipidemittauksilla mitattuna vuosien varrella eri maissa, pääsääntöisesti NAA P-51D/K Mustangia pidetään kaikkien aikojen parhaana hävittäjänä; kakkospaikan saa yleensä McDonnell Douglass/Boeing F-15C Eagle, kolmossijan McDonnell Douglass F-4 Phantom, nelossijan jakaa MiG-15 ja NAA F-86 Sabre, viitossijan Supermarine Spitfire, kuudennen sijan Messerschmitt Me-262, seitsemännen sijan Sopwith Aviation Company Sopwith Camel, kahdeksannen British Aerospace Sea Harrier, yhdeksännen Lockheed Martin F-22 Raptor ja kymmenes sija menee yleensä Fokker Dr.I Dreidecker:lle. Makuasioita ja semantiikkaa.
Mallissasi metallipinta on kyllä pääosin onnistunut, se ei oikeasti ole tasainen ja kliininen, muuta kuin puhdistettuna, kiilloitettuna ja vahattuna; itse asiassa puunauksen jälkeenkin P-51:n metallipinnassa on eri metallinvärivivahteita, koska siivet ovat maalatut ja runko maalaamaton ja tietysti etenkin kaikissa avattavissa luukuissa on vivahde-eroja.

Joka tapauksessa, kaikin puolin kokonaisuutena hyvin onnistunut ´Stang-malli! Eihän näihin P-51 malleihin koskaan kyllästy!

YT, AJ

Hyviä lähteitä P-51 Mustang mallailuun:

Malcolm V. Lowe: North American P-51 Mustang, kovakantinen kirja, The Crowood Press 2009.

Malcolm V. Lowe: The North American Aviation P-51 Mustang, A Comprehensive Guide, Part 1 Allison Powered (MDF 21) & Part 2 Merlin Powered (MDF 24), kaksi pehmeäkantista kirjaa, SAM Publication Ltd 2013 (MDF 21) & 2014 (MDF 24).

Cory Graff: P-51 Mustang, Seventy-Five Years of America's Most Famous Warbird, kovakantinen kirja, Zenith Press 2015.

Headquarters Army Air Forces' Pilot Training Manual For The P-51 Mustang AAF Manual 51-127-5, pehmeäkantinen kirja, USAAF & North American Aviation 1944 ja uudelleen printti Periscope Film LLC 2006-2009.

Francis H. Dean: America's Hundred Thousand, U.S. Production Fighters of World War Two, kovakantinen kirja, Schiffer (Military/Aviation) Publishing Ltd 1997; amerikkalaisten WWII hävittäjien "raamattukirja".
Vaikka malli ei olekaan meikäläisen rakentama, niin kiitos AJ kommentistasi. On kivaa luettavaa ja Googletettavaa.
Vow, kylläpä on upea Musse, hieno! Ei voi kuin antaa täydet pojot!
Pattlen saavutuksen arvoa nostaa se, että hän saavutti pudotuksensa Gladiatorilla ja Hurricanella.
Ei noilla poneilla tai Spiteillä.

Näin asian vierestä kommentoituna. Itse mallin katson myöhemmin, mutta oletuskuva ainakin näyttää hienon koneen.
AJ 28.7.2022 11:41 Vastaa lainauksella
Moi Timo, Ole hyvä! Kiitos komplimenteista. YT, AJ
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Omana mielipiteenäni rankkaisin seuraavan järjestyksen; kaikkien aikojen 10 parasta hävittäjää: 1) Messerschmitt Bf 109 versiot (eniten ilmavoittoja, eniten rakennettu hävittäjätyyppi ja pitkä ura), 2) Mersun arkkivihollinen, Supermarine Spitfire versiot (pitkä monipuolinen ura), 3) Messerschmitt Me-262 (ensimmäinen suihkuhävittäjä, avasi uuden ilmailun ajan ja eniten jettipudotuksia), 4) jaettu sija MiG-15 ja NAA F-86 Sabre (suuri merkitys modernille ilmataistelulle, ensimmäinen jet vs jet ja eniten suihkuhävittäjäpudotuksia MiG-15:toista ja NAA F-86 Sabrella, Me 262:n jälkeen), 5) NAA P-51D/K Mustang (pitkä ura ja loistava kone, pioneeri saattohävittäjätoiminnassa), 6) jaettu sija MiG-21 ja McDonnell Douglass F-4 Phantom (aikakautensa parhaat hävittäjät ja usein vastustajat), 7) jaettu sija Sopwith Aviation Company Sopwith Camel ja Fokker Dr.I Dreidecker (merkittäviä ilmailun alkuajan hävittäjiä, suuri merkitys), 8) British Aerospace Sea Harrier merkittävä tekninen ilmailun ja uusien ilmataistelutekniikoiden murrosleko, 9) McDonnell Douglass/Boeing F-15C Eagle (puhdas voittotili, yhtään Eaglea ei ole ammuttu alas ilmataistelussa, uraa uurtava jetti) ja 10) Vought F4U Corsair versiot (käytännössä ensimmäinen laivaston lentotukialuksilta toimiva moniroolihavittäjä - vasta F4 Phantomit kykenivät samaan - pitkä ura). En listannut moderneja ainoita oikeita 5.sukupolven toimivia hävittäjiä/multiroolilekoja Lockheed Martin F-22 Raptor ja Lockheed Martin F-35 Lightning II versioita, koska niiltä puuttuvat reaalielämän näytöt, mitä muilla listatuilla on enemmän kuin tarpeeksi. Joka tapauksessa tämä on vain mielipiteeni, jota ei pidä ottaa liian vakavasti. Lukijalla voi olla täysin eri näkemys ja saa ollakin.