Pienoismallit.net

Haunebu II

"Ylivertaista saksalaista tekniikkaa"

Tämmöinen rakennelma tällä kerralla. Pakkohan tämä oli ostaa pos pahennusta herättämästä. Muistelen lukeneeni, että kyseinen malli oli aheuttanut pienen myrskyn vesilasissa Europarlamentssa. En muista kuka edustaja oli esittänyt erittäin närkäsyneen kommentin aiheesta "Miten kukaan voi ehdottaa, että saksalaisilla olisi sodan loppuvaiheessa ollut näinkin ylivertaista tekniikkaa hallussan" Seurauksena oli mallin veto pois markkinoilta.

Mallin esikuvan olemssaolo on tietääkseni erittäin epätodennäköistä. Vaikka jostakin leijuvasta kellosta olisi kuulemani mukaan todisteita olemassa.

Sisukalujakin on jonkinverran mallinnettu. Ihmettelen vaan, että minkä avulla tämä olrsi lentänyt. Moottoreita tai muunkaanlaista voimansiirto yksillöä ei ole malliin laitettu. Myöskin miehistön siirtyminen ohjaamotilaan on arvoitus. Missään ei näy sopivia ovia tai luukkuja. Aika paljon jää vielä auki lentolaitteen käyttötarkoitukssta ja toiminnasta. Pitänee lähteä tutkimusmatkalle netin syövereihin.

Mallissa itsesään ei ollut kovan paljoa osia. Toisalta osien yhteensopivuudessa oli hieman toivomisen varaa. Pariin saumaan piti laittaa ohutta muoolevyä täyteaineeksi.

Aikaa eimallin tekemisen kulunut kovinkaan paljoa ja siitäkin suurin osa meni maastokaavion tekoon.

E-P

Kommentit

No onhan härpäke. Nuo mainitsemasi asiat pitää kyllä kutiaan.
Saksalaisinsinöörit tekivät paljon järkeviä ratkaisuja ja nehän toimivat jatkuvan kehittelyn ansiosta sodan loppuun saakka, mutta tätä en usko todeksi. Onkin "What if..
Ihmetyttää vaan, että miksi tämä on pitänyt poistaa markkinoilta?

Mallin sisus ja kasaus näyttää hyvälle istuinvöineen, mutta kaaviomaalauksen kuviot saisivat olla pyöreämpiä. Pensselillä vaikea toteuttaa, mutta oikeanlaisella pensselillä onnistuu sinultakin varmasti.
Mielenkiintoinen malli.
Mielestäni hyvin tehty malli. Ainoa miinus kiiltelevistä alapuolen kansallisuustunnuksista. Minun silmääni terävärajainen camo näyttää hyvältä ja mallin yleisolemus on niin uskottava kuin se what-ifissä voi olla.
No mutta, tämähän on poikinut pientä keskustelua.

Camo on mukailtu rakennusohjeen mallista. Ei ole aivan yksi yhteen mutta pääpiirteissään sinnepäin.

Mallin vetämistä markkinoilta minäkin pidän hieman ylireagointina. Oma arvaukseni on, että tapaus Haunebu oli poliittisesti epäkorrekti. Mene ja tiedä mikä oli todellinen syy. Netissä on jonkinlainen selostus tapauksesta. En muista, millä sivustolla tapaus esiteltiin.

E-P