Pienoismallit.net

Supermarine Spitfire Mk.I

No.610 Squadron, Battle of Britain, 1940

Kaapeissani on ja on ollut monia 1:48-lentokonemalleja, mutta yhtään 1:72:ta isompaa lekomallia en ole ennen tätä Spittiä valmiiksi asti rakentanut. Tämä Tamiyan uusi (2018) neljäkasi-Spitti siis sai "kunnian" olla ensimmäinen valmistunut 1:48-lekomallini.
Sarja on viimeisen päälle laadukas ainakin valutarkkuudessa ja osien yhteensopivuudessa. Sarja sisältää kuomun maalausmaskit ja tärkeimmät fotoetsiosat, joten ainoa mallissa käyttämäni varsinainen aftermarket-tuote on Eduardin Brassin-pakoputket. Ohjaamoon lisäilin johtoja ja laskutelineisiin jarruletkut. Langat ovat EZ Linea.
Maalailu on hoidettu Tamiyan akryyleilla ja Lacquer-maaleilla (LP) sekä MR Hobbyn Acqueous- ja MRColor-sarjojen väreillä.
Mittariston toteutin sarjan omilla dekaaleilla niin, että leikkasin jokaisen mittarin reunojaan myöten irralleen. Lasiksi laitoin jokaiseen tipan lakkaa ja kuivuttuaan kuivapensselöin mittareiden kehykset tummanharmaalla.
Sarja oli erittäin nautinnollinen rakentaa, joten vahva suositus tälle, jos varhainen Spitfire kiinnostaa :)

Kommentit

Marko Hoo 10.7.2022 21:19 Vastaa lainauksella
Kauniista koneesta taidokkaasti tehty pienoismalli. Tarkkaa työtä ja hyvät kuvat rakennussvaiheista kuin lopputuloksestakin.
Muuten aivan loistava, mutta mielestäni alapuolen litkutus voisi olla hillitympää. Ja sitten, että siirtokuvien laiton jälkeen kaikkia paneeeliuria ei ole sitteen korostettu siirtokuvien päältä, joka pitäisi tehdä. Jos paneeliurat ovat tummia muualla, niin pitäisi niiden olla sellaisia myös siirtokuvien kohdalla. Helppo tehdä vaikka terävällä lyijykynällä siirtokuvien asettamisen jälkeen. Antennilngat hienosti onnistuneet.
Kokokonaisuutena todella hyvin onnistunut malli.
Kiitokset kommenteista! Tuo alapuolen kuva on rakennusvaiheessa napattu. Varsinaisesta valmiista alapuolesta en kuvaa vielä napannutkaan, täytyy korjata se puute :)
Miellyttävää katseltavaa.
Olet paneutunut pieniin osin ( ohjaamo ) hyvin huolellisesti ja se on kannattanut.
Myös mallin kuomu ja antennilangat hyvät. Pinta mallissa on niin ikään näyttävästi maalattu ja mattapinta onnistunut oikein nätiksi.
Olen samaa mieltä Mikan kanssa paneeliurista. Toivottavasti ne ei ole alapuolella niin voimakkaita kuin rakennusvaihekuvissa.
Asiallisen näköinen Spitfire. Rakennusjälki ja kokonaisuus on siistiä työtä. Värit näyttävät hieman haleiltä omalla näytölläni. Voisivat olla aavistuksen tummempia, No, makuasia.

Jätitkö alapinnan harmaaksi vai onko se jokin Sky sävyistä?
Alapinta on maalattu Tamiyan Sky-sävyllä (XF-21).
Kunhan tohdin kiikuttaa mallin takaisin kotiin Malliston vitriinistä, niin kuvaan myös valmiin alapuolen ja tuikkaan kuvan tänne :)