Pienoismallit.net

Obj.268

Rostov Oblast, 1962 "what if"

Keväällä käynnistin projektin Trumpeterin pakkaamasta venäläisestä panssarintuhoajasta, Object 268:sta. Vaunun suunnittelu alkoi vuonna 1952 ja yksi prototyyppi valmistui 1956. Vaunu ei päässyt massatuotantoon ja ainoa valmistettu prototyyppi on esillä Kubinkan panssarimuseossa. Oma mallini kuvaa siis mielikuvitteellista yksilöä, jossain Rostovin alueella, jos vaunu olisi päätynyt tuotantoon.

Trumpeterin sarjassa ei ollut kuin +310 osaa. Monia paikkoja on yksinkertaistettu, kuten paikoin jätetty panssarien leikkuu ja hitsaus-saumat pois, tai ne on toteutettu aivan väärin. Osa periskoopeista tulee kirkkaina, osa taas valettu suoraan harmaaseen muoviin luukkuihin kiinni. Mukana tuli muutamia syövyteosia, kuten moottorin verkot ja kaapeli kuparilangasta.

Vaunua lähdin kuitenkin muokkaamaan reilusti. Panssarien leikkuu ja hitsaus-saumat tehty uudestaan. Takakannelle lisätty Mengin ZP-23-2 ilmantorjuntatykki (SPS-026), Trumpeterin T-55 sarjan puskulevy omilla muokkauksilla, Miniarmin resiiniset T-10 telat (B35010), sekä itse scratch-rakennettu lisäpanssarointi taistelutilan kylkiin muovitangosta ja metallilangasta.

Malli maalattu AK:n ja Vallejon akryyleillä. Seuraavaksi chippailut, lakkaus ja litkutukset öljyväreillä ja emaleilla. Seuraavaksi tehty kuraroiskeita, lisätty kiviä ja omia maa-aines/risu sekoituksia jotka kiinnitetty AK:n sand and gravel-aineella. Lopuksi esim. periskoopit ja muut yksityiskohdat kuntoon, kuten ammusvyö takakannelle ja pigmentit pakojärjestelmän verkkoihin.

Kasasin kaksi Zvezdan figuuria elävöittämään vaunua, mutta niiden maalaaminen ei ole saanut sen kummempaa potkua, joten vaunu valmistui nyt toistaiseksi ilman niitä.

- Waltter

Kommentit

Janne V 12.7.2022 16:33 Vastaa lainauksella
Hienoa työtä jälleen kerran, tykkään näistä malleistasi. Tykki on nätti, onko minkälainen rakentaa tuo Mengin malli? Itse arponut Mengin Ja Trumpeterin välillä, olisi mukava rakentaa suomalainen Sergei.
Loistava malli.
Varsinkin tuosta miinanraivaajasta kuvastuu raskas rauta.
Maalaus ja säistys, sekä huolellinen ja pikkutarkka työ saa mallin vastaaman liki 1:1.