Pienoismallit.net

Aeroflot Tupolev Tu-144

Kovan onnen kone

Tu-144 oli maailman ensimmäinen kaupalliseen liikenteeseen kehitetty yliäänilentokone. Sen prototyyppi esiteltiin 31. joulukuuta 1968, vain kaksi kuukautta ennen kilpailijaansa, brittiläis-ranskalaista Concordea. Koneen keskimääräinen lentokorkeus oli 16 000 metriä ja nopeus noin 2 200 kmh. Tu-144 oli käytössä vuosina 1968-1999, jolloin konetta valmistettiin yhteensä 16 kappaletta. Concordea suurempi huippunopeus aiheutti myös matkustajille ikävän ongelman, sillä matkustamon sisäinen melutaso oli keskimäärin 90–95 dB. Toisin kuin Concorde, Tu-144 pystyi ylläpitämään yliäänenopeuksia vain käyttämällä jälkipolttimia.

Lempinimestään "Konkordski" huolimatta Tu-144:llä oli monia eroja kilpailijaansa nähden. Niistä merkittävin oli ohjaamon takana sijaitsevat canard-siivet, jotka lisäsivät nostoa alhaisissa nopeuksissa. Kone oli noin 4 metriä pidempi ja siipien kärkiväli 3 metriä leveämpi verrattuna Concordeen. Keskimääräinen istuinkapasiteetti oli noin 30 paikkaa enemmän kuin kilpailijalla.

Pariisin lentonäyttelyssä 3. kesäkuuta 1973 ensimmäinen Tu-144-tuotantolentokone (rek 77102) syöksyi maahan. Virallisesti hyväksytyn esittelylennon lopussa kone nousi erittäin jyrkästi ylös ja teki sitten jyrkän käännöksen alaspäin. Tällöin vasemmanpuoleinen siipi murtui ja kone syöksyi maahan tuhoten 15 taloa. Kaikki kuusi koneessa ollutta ja kahdeksan henkeä maassa saivat surmansa. Neuvostoliitossa esitetty väite onnettomuuden syystä oli se, että Tu-144 yritti välttää ranskalaista Mirage-thävittäjää, joka yritti kuvata sen edistyksellisiä canard-siipiä.

Ostin ICM Tu-144 -sarjan vuonna 2011, mutta jostain syystä en alkanut heti rakentaa sitä siinä vaiheessa. Kun hiljattain päätin aloittaa projektin, huomasin heti, että rakennussarjan siirtokuvat olivat pahoin kellastuneet, ja auringonvalohoidosta huolimatta ongelma ei poistunut. Lisäksi sarjan ikkunat olivat aukkoja. Halusin täytää ne, ja koskapa sarjassa ei ollut matkustamon tai ohjaamon dekaaleja, tilasin uudet siirtokuvat Nazcalta (ne olivat juuri tuolle Pariisissa tuhoutuneelle koneelle). Pidän tuhoutuneen lentokoneen elegantista maalauskaaviosta, ja tästä syystä sekä myös traagisen onnettomuuden muistoksi päätin rakentaa tämän koneyksilön.

Itse rakennussarja on korkealaatuinen. Osat ovat tervästi valettuja ilman purseita ja erittäin yksityiskohtaisia. Siiveissä ja peräsimessä on jopa staattisen sähkön poistolangat ”static wicks” (en tiedä mikä on niiden virallinen nimitys suomeksi),. Ne olivat kuitenkin mielestäni aivan liian paksut, ja päätin jättää ne pois. Mallaamisessa ei ilmennyt mitään erityisiä ongelmia. Laskutelineiden rakenne on hieman monimutkainen, mutta sarjasta löytyvät tarkat ohjeet niiden rakentamiseen.

Valkoiset osat maalasin Tamiya Fine Surface pohjamaalilla ja ja harmaan alapuolen Mr surfacer 1000 pohjamaalilla. Päällystin kohdat Tamiya Gloss spraylakalla. Käytin pienempiin yksityiskohtiin myös Vallejon ja Humbrolin maaleja.

Kommentit

Hyvin tehty malli mielenkiintoisesta lentokoneesta.
Matti T 19.6.2022 21:37 Vastaa lainauksella
Hienosti tehty malli. Hyvin näkyy tuossa viimeisessä kuvassa kokoero Concordeen (skaala molemmissa ilmeisesti sama). Tuo siirtokuvien kellastuminen kyllä vähän itseäkin vähän huolettaa, kun malleja tullut ostettua "varastoon", kun mielenkiintoisia malleja ei välttämättä ole aina saatavilla ja huomasin että täytyy ostaa silloin kun saa vaikkei aikaa olekaan juuri silloin rakentaa.

Erikoinen ja mielenkiintoinen lentokone tosiaan. Kone on kyllä yksi sellaisista minkä kyytiin en olisi uskaltanut nousta. Liikennöinnin alkaessa konetyypillä oli takanaan vain muutama sata lentotuntia verrattuna Concorden viiteentuhanteen. Käytönnössä alkuaikojen reittilennot oli koelentoja.. Tämä meinasi myös jäädä ainoaksi yliäänimatkustajakoneeksi. Amerikkalaisten SST (Super Sonic Transport) yliäänimatkustajakoneen yli miljardi dollaria jo syöneen kehitystyön rahoitus lopetettiin vuonna 1971, kun onnistuneen Apollo-ohjelman seurauksena ei ollut enää tarvetta todistella teknistä ylivoimaa. Concorden pelasti monimutkaiset valtioiden väliset sopimukset, joita ilman sekään ei olisi varmasti valmistunut. Nämä lainattu Mobilistista 3/2017.
Tally-ho 19.6.2022 22:24 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteistasi ja infosta Matti!

t. Tally-ho
Tally-ho 20.6.2022 09:51 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Hyvin tehty malli mielenkiintoisesta lentokoneesta.
Kiitos positiivisista kommenteista!

Tally-ho