Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 223

Leichter Panzerspähwagen (Fu)

Nopeana välipalamallina syntyi Tamiyan vanhasta paketoinmista, Sd.Kfz. 223 tiedusteluajoneuvo. Paketointi jostain 70-luvulta, koska mukana ei tullut esim. syövyteosia tornin verkkoihin ja paketti siirtokuvineen hyvin kellastuneet. Muuten rakennettu suoraan laatikosta, mutta lamppujen linssit lisätty muovikalvosta ja lisäsin itse tehdyt syövyteosaverkot torniin.

Maalaus AK:n akryyleillä ja lakkaus Tamiyalla. Runsaasti keltaista öljyvärilitkuttelua, sekä paneelirajauksia mustalla öljyvärillä. Siirtokuvat sain jotenkin pintaan Tamiyan Mark Fit-siirtokuvapehmentimellä. Lievää hiekoitusta tehty AK:n dioraama aineilla ka pölytelty pigmenteillä.

Kuvia päivitetty 10.7. valotuksen osalta.

- Waltter

Kommentit

Janne V 3.7.2022 20:05 Vastaa lainauksella
On Hieno. Hyvällä ja taidokkalla pintakäsittelyllä näistä vanhoistakin Tamiyan malleista saa oikein näyttäviä, kuten olet osoittanut.

Itselläkin ollut jo pidempään työpöydällä Tamiyan vanha Sd.Kfz.222. Ei tosiaan nyt mikään yksityiskohtaisin malli, mutta kun laittaa metalliverkot, tykinputken, antennin ja vähän lisätarvikkeita, niin kyllä näistäkin hienoja malleja vitriiniin saa.
Klassikko, mutta onko kuvat valottuneet vai vaikuttaisiko värisävy hieman turhan vaalealta? Makuasia. Ihan ok 223 kuitenkin. Itse en saisi aikaiseksi edes tällaista. Hauska idea tuo muovikalvo lamppuihin.
Tää on hieno! Oliko Tamiyan omat dekaalit? Ovat jotenkin tolkuttoman paksuja joten MarkFit on paikallaan. Se on vaan kamalaa myrkkyä ja ainakin minulla kävi maalipinnan päälle, ehkä liika annostus, mene ja tiedä.
JiiTee 7.7.2022 20:45 Vastaa lainauksella
Olen samaa mieltä mitä Verneri tuossa aikaisemmassa kommentissa, että onko värisävy hieman melko vaalea tässä pienoismallissa? En ole varma asiasta… Mutta hyvin olet tehnyt chippaukset tähän malliin ja palkkiristit
olet saanut hyvin vaalennettua aavikolla olevalle panssariautolle.
Hei,

Oli Tamiyan omat dekaalit, kalvo täysin kellastunut ja myös valkoiset palkkiristit olivat muuttuneet kellertäviksi. Onneksi esikuvana oli keltaiseen sävyyn maalattava malli.

Mallin ostin muutamalla eurolla eräältä mallailukaverilta, jo monia vuosia sitten Tampereen tapahtumasta. Hauskaa, että hyvin kellastuneessa mallipaketissa oli myös hintalappu ja summa Japanin Jeneillä ¥.

- Waltter