Pienoismallit.net

He162 A-2 "Salamander"

Suomi-Salamander

Tämä on silkkaa mitä jos… (What If…) osastoa alusta loppuun. Oikean He162 A-2 tuottaminen suunnittelupöydältä prototyypiksi meni nopealla aikataululla (3 kk). Varsinainen koneen käyttöönotto oli maaliskuussa 1945. Konetyyppi oli erittäin pienikokoinen ja huippunopeus lähes 850 km/h.

Kommentit

Hienosti toteutettu "mitä jos". Ehkä nuo paneelirajat voisivat olla hieman hillitympiä, mutta se on makuseikka.
Kumpa Kannaksen torjuntataistelut olisivat kääntyneet Suomen eduksi ja sitten -45 oltaisiin päästy näiden avustamana vastahyökkäyksiin… Toivottavasti sallitaan mitäjossina ;)
Hyvin toteutettu Salamanteri. Maalausjälki on siisti, vaikka tuo yläpuolen vihreissä alueissa on erikoinen sävyvaihtelu. Liekö tarkoituksella?
Hei kiitos hyvistä kommenteista Mika ja Severi.

Paneelirajojen korostus onkin loputon ja mielenkiintoinen tarina, mulla on yleisenä näkemyksenä tällainen, silloin rajat ovat korostettu onnistuneesti jos mallin rakentaja on tyytyväinen lopputulokseen. Sama toimii myös kaikilla muilla mallailun osa-alueilla.

Yläpintojen vihreässä olevat sävyvaihtelut ovat omalla tarkoituksella.
Tykkään toteutuksesta. Harkittu ja huolellinen. Kotimaiset tunnukset tekevät aina syvän vaikutuksen. Tuollainen peli se varmaan olisi ollut. Kuomu on muuten komean kirkas kuin saippuakupla - hyvin näkyy 1/48 tilpehöörit ohjaamossa. Hyvät esittelykuvat siivittävät mielen sopivasti "mitäs jos…"- spekulointiin.
Liukkaan näköinen pikku lisko. Kaikinpuolin siisti ilmestys. Vaikka tämä on jossitttelua, niin mitä värimaailmaa ajattelit koneen edustavan? Pernteinen RLM74, 75 76. Vaiko RLM82, 75. Vai peräti Suomivihreä ja joku harmaa panssarimaali? Pohjassa DN-väri?

Hyvin istuvat Suomitunnukset Salamanderiin. Mikä olisi ollut suomalainen kutsumanimi, Salmasanteri tai jotakin…

E-P
IT ja E-P kiitos.

Koneen väritys on RLM74 /75 /76.
Ilkka K. 12.12.2022 23:29 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen what if malli ja upea toteutus.