Pienoismallit.net

TYPE 97 CHI-HA

Type 97 Tamiyan vanhasta sarjasta. Mukava rakentelu lähes suoraan laatikosta. Sarjan figuuria hieman muuntelin jotta se sopisi paremmin seisoskelemaan tankin viereen. Maalit Revelliä ja Humbrolia, säistys Tamiya, AK ja vesivärikynät. Pintaan mattaspray. Maalauskaaviossa keltainen raita pitäisi kuvastaa viidakon lehvästön läpi siivilöityvää auringon valoa. Keltainen jostain syystä ainakin pensselillä maalattuna hankalan oloinen väri. Tornia kiertävän antennin sain rikottua ainakin viiteen kertaan projektin aikana :).

Kommentit

No nyt on kyllä taas näyttävä malli Joonalta! Maalaus on hieno ja jos tosiaan teet kaiken pensselihommina niin olen kateellinen. Itse on tullut tehtyä malleja vuosia ja vielä ei ole aikaiseksi saanut sellaista jota kehtaisi oman hyllyn ulkopuolella esitellä. Hienoa työtä nuorelta mieheltä ja alustasta vielä lisäkehuja.
Herranjestas sentään, miten hyvännäköinen malli.
Nuorena mallarina käsittämättömän upeaa työtä

Alustasta ja figusta plussaa ja onneksi et sotkenut kuraisemmaksi, niin näkyy työn jälki myös telapyörästön taakse.
Koko malli on kuvattu niin upeasti, että myös lähikuvat paljastaisivat virheet, joita en kyllä juurikaan löydä.
Eli kokonaisuus on mainio.
Katteeks kääp vanahoo savolaiukkoo…
Kiitos kommenteista Verneri ja Timo! Tosiaan pensselillä mallini maalaan, joskin maalaustyylini on pensseleille aika kuluttavaa. Kuraisemmaksi ei oikeastaan tulisi mieleenikään mallejani tehdä.
Joona Leino kirjoitti:
Kiitos kommenteista Verneri ja Timo! Tosiaan pensselillä mallini maalaan, joskin maalaustyylini on pensseleille aika kuluttavaa. Kuraisemmaksi ei oikeastaan tulisi mieleenikään mallejani tehdä.
Moni ruiskumallari ei pääse samaan lopputulokseen eikä lähellekään tuota mallia.
Tällä sivustoillahan voisi olla tähditys erikseen ruiskuille ja pensseleille???
Ruiskulla maalaaminen tuntuu olevan se nykytrendi kuten äärimmäinen säistäminenkin, muuten ei ole riittävän aito… Itse kyllä en aio ihan helposti ruiskuun siirtyä jos ei ihmeitä tapahdu. Lakan kyllä pistän mielelläni sprayna koska se ei kyllä pensselillä suju. Jokainen tekee mallinsa tyylillään ja hakee harrastukseltaan sen mistä itse pitää. Kaikki mallit ovat hienoja oli ne tehty miten tahansa.
Hieno malli. Taidokasta pensselin käyttöä. Ja figuurikin on onnistunut hyvin. Vielä täytyy lisätä, että Joonan kommentin kaksi viimeistä lausetta ilahduttaa erityisesti.
"Jokainen tekee mallinsa tyylillään ja hakee harrastukseltaan sen mistä itse pitää. Kaikki mallit ovat hienoja oli ne tehty miten tahansa."
Kiitos kommentistasi Tuomo!
Nostan hattua ja pokkaan. Tuo japanilainen maalauskaavio, etenkin varhainen, on haastava millä keinoin hyvänsä. Ja keltainen on tosiaan aina vaikea maalattava - johtuu kuulemma jostain pigmenttiominaisuuksista (lentokonemmallarit tietävät, kun maalaavat keltaisia itärintamatunnuksia).
Kiitos kommentistasi Jaakko! Keltainen on Revellin maali, ei tahdo peittää kunnolla ja pensselinjäljet jäävät herkästi näkyviin. Panssarimallarina sitä tulee onneksi pääasiassa käytettyä vain sävytyksiin…