Pienoismallit.net

Bf-109 G-2

Oblt. Heinrich Ehrler

Heinrich Ehrler aloitti sotilasuransa ilmatorjuntamiehenä Espanjan Sisällissodassa. Lentokoulutus 1940.
Ensimmäinen ilmavoitto 4./JG77 riveissä keväällä -40. Helmikuussa laivueiden uudelleenjärjestelyjen myötä 4./JG 77 muuttui 4./JG 5:ksi.
Elokuussa 1942 6./JG 5 sStaffelkapitaniksi. Ritariristi syyskuussa 64 ilmavoiton jälkeen.
Kesäkuussa 1943 II./JG 5 Gruppenkommandeuriksi.
Elokuussa tammenlehvät 112 voiton jälkeen. Vuotta myöhemmin JG 5 Kommodoreksi.
12 marraskuuta RAF:n upottaessa Tirpitzin syy menetykseen kohdistettiin Ehrleriin.
Tapahtumasta on muutama versio, todennäköisesti Ehrler jahdatessaan 200. ilmavoittoa nousi torjuntaan vain siipimiehensä kanssa muun osaston myöhästyessä torjunnasta.
Tuomittin kuolemaan mutta myöhemmin muunnettiin kolmeksi vuodeksi pakkotyötä joka pantaisiin täytäntöön sodan päätyttyä. Menetettyään asemansa ja kunniansa siirtyi JG 7:n riveihin helmikuussa -45.
Huhtikuun 4. ammuttuaan kaksi B-17 alas tuhosi kolmannen törmäämällä kaatuen samalla itse.

Aloitin mallin yli 20 vuotta sitten, jäi kesken hävinneiden konepeltien vuoksi. Niinkuin yleensä, kadonneet löytyvät kun sitä vähiten odottaa.
Suoraan paketista, tunnukset Techmod 48082 arkilta.
Esittää konetta jolla lensi 27. maaliskuuta 1943

Kommentit

Vanha sanonta kuuluu, että Mersuja ei ole koskaan liikaa.
Mielenkiintoinen suojamaalaus mutta niitähän saksalaisilla riitti. Alapinnan värisävy on kuvista päätellen kovin sininen ollakseen RLM76, joka oli vallitseva tuohon aikaan. Antennilankaa ja jarrunesteputkia kaipailin; helppoja asentaa ja antavat viimeistellyn vaikutelman.
Kiitos kommentista Mauri.
Paljon on spekuloitu JG5:n värisävyistä. Tästä koneesta näkemieni kuvien perusteella arvelin pohjalla olleen 78/79 värit. Löydettyäni Claes Sundinin väriprofiilin koneesta ja värien natsaavan oman tulkintani kanssa asia oli selvä. Mutta kuka tietää…
Eli alapinnan väri on RLM78, ei 76.
Totta, kaikenlaista voisi asentaa…
Jarruletkuista ja antennilangasta olen samaa mieltä Maurin kanssa. Ei ole kummoisia tehdä, mutta parantaa kokonaiskuvaa. Kertaalleen kun ne väsää, niin saa tuntumaa ja helpottaa jatkossa mallien näyttävyyttä.
Malin maastokuvion värit ovat hienot ja hyvin onnistuneet. Kiva väritys.
Mutta oliko ohjaamon kuomun raamit noin erivärisiä muun maalauksen kanssa samoin kuin potkurien lavat?
Kuitenkin nätti malli ja plussaa tuosta erilaisesta camosta.
Kiitos kommentista Timo.
Niinkuin edellä kerroin, tulkintani mukaan koneessa on alkujaan aavikkomaalaus jonka päälle on maalattu valko/vihreä talvinaamio. Alta paistaa osittain aavikkomaalaus. Kuomu ilmeisesti jätetty hiekan väriseksi.
Potkuri on tavanmukainen RLM70
Hieno Ehrlerin kone. Tiesitkö, että siipitykit olivat pääosin junarynnäköintiä varten? Alakurtin kentältä operoiden Ehrler stoppasi keväällä 1943 ilmeisesti tällä koneella kahden kuukauden aikana 11 junaa Muurmannin radalla. Kone tuhoutui ilmataistelussa 21.6., kun todennäköisesti majuri Kutashovin Airacobrallaan ampuma sarja osui Mersun moottoriin. Ehrler hyppäsi ja laskeutui erään erämaajärven saareen. Sieltä luutnantti Josef Berendes Aradollaan (BB+YD) pelasti hänet viime hetkessä puna-armeijan partion nenän edestä. Ehrlerin seuraava kone olikin sitten jo G6, ja maalaus lähes yhtä mielikuvituksellinen, tosin ilman ruskeutta.
Kiitos kommentista Pentti.
Tuo oli uutta tietoa Ehrleristä. Harmi kun paksuhko JG5 opukseni on saksan kielinen.
Parhaiten ymmärrän siitä kuvat…
Jos tarvitset apua kiinnostavissa tai kriittisissä saksan tekstikohdissa, kysy kernaasti wanhalta ko. kielen opettajalta ;)
Hänen viimeiset ja legendaariset sanansa 4.4. 1945Theodor Weissenbergerille olivat
"Theo, Heinrich hier! Habe zwei Bomber abgeschossen; Munition ist alle. Ich ramme jetzt. Auf Wiedersehen, sehen uns in Walhalla!"
"Theo, Heinrich tässä! Olen ampunut alas kaksi pommikonetta. Ammukset loppu. Nyt minä törmään. Näkemiin, nähdään Valhallassa."