Pienoismallit.net

Mi-24A Hind

Tarkoituksena oli tehdä pienemmän mittakaavan harjoitusmalli, ennenkuin alan rakentamaan Zvezdan verrattain uutta 1:48 Mi-24 P mallia ja tämmönen siitä nyt tuli. Tuli noin kymmenen vuotta sitten rakennettua Revellin vastaava, mutta se sai suoran osuman puolison pölyharjasta, eikä selvinnyt, niin sain kipinän tehdä uuden tilalle. Kuvat jäivät talteen tälle sivustolle: pienoismallit.net/galleria/malli_10902/

Muutama pikkuosa hukkui rakennusvaiheessa. Kk-tuli liimattua ylösalaisin ja kulahtanutta yleisilmetta hakiessani tuosta tuli ehkä vähän turhankin sottaisen näköinen. Pääasiassa 1/35 panssarivaunuja rakentavana mallarina kuitenkin mukavan erilainen "väliprojekti".

Kommentit

Hieman harvinaisempi versio Hindistä, eli alkupään tuotantoahan tämä A malli oli. Paremminhan Hindit tunnetaan myöhäisemmistä versioista joissa ohjaamo ja keulan muodot ovat paljon pyöreämpiä.

Hyvin olet kuitenkin selvinnyt tästä pikkuskaalan koneesta ja rakentelu näyttää olevan mallikasta. Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan 1/48 versiota ja P mallihan on se muodoiltaan tutumpi muutenkin. Vinkkinä jatkoa ajatellen kuvaamisen suhteen, älä yritä mahduttaa roottorin lapoja kuvaan, vaan keskity koneen runkoon, silloin koneen yksityiskohdat tulevat paremmin esiin. Yksi-kaksi kuvaa riittää missä koko komeus näkyy ja loput sitten lähempää.

Tsekin Mi-24 esiintyy parin viikon päästä Porin ilmailunäytöksessä ( 18-19.06.2022 ), eli siellä pääsisi ihan livenä konetta ihmettelemään. Kone on kaiketi V mallia ja väritykseltään oletettavasti Tiger meet kuosissa kuten se on ollut aiemmissakin näytöksissä. www.czdefence.com/article/helicopters-from-namest-introduced-their-new-tiger-camouflage