Pienoismallit.net

Focke-Wulf Fw 190D-9

JV 44

JV 44 oli Luftwaffen yksikkö jonka tehtävä oli suojata Me 262 -suihkuhävittäjiä niiden lentoonlähdön ja laskeutumisen aikana. Tätä kyseistä konetta lensi luutnantti Heinz "Heino" Sachsenberg, 104:n ilmavoiton ässä.

Tamiyan sarja on tarkka ja menee kokoon aika helposti. Pieniä lisäyksiä ja muutoksia piti tehdä, lähinnä tämän koneen erityisten yksityiskohtien takia. Lisäsin istuinvöt, hartsiset pakoputket ja alumiiniputkesta uudet siipitykkien piiput. Siirtokuvat ovat Eagle Editions -firman tuotantoa.

Lisää mallista (kuvia ja tarkka selostus) löytyy täältä.

Kommentit

Vautsi.
Erilainen F-W mitä täällä on ollut. Luulin ekana skalaa 1:48:ksi, muta tämähän onkin pikkuskaalan kone.
Koneen maalaus ja pintakäsittely on namia..
Värit erilaiset, mihin on totuttu ja varsinkin pohja maalattu erikoiseksi, mutta tarkasti olet saanut värirajat kohdalleen.
Myös koneen säistys ei ole yliampuva, niin kuin nykyisin monilla on tapana. Tämä on realisempi.
Upea luomus sinulta jälleen.
Tuplahattutemppu jo tähän ryhmikseen. Mielenkiintoinen esikuva ja erinomaista työtä jälleen kerran. Antennilankakin näyttää jatkavan matkaansa kuomun alla oikeaan osoitteeseensa. Hieno kokonaisuus.
Harvinaisen hieno FW! Ei kovin usein näy tällaisia. Säistyksestä Timon kanssa aivan samaa mieltä. Harva malttaa olla yliampumatta sitä…
Monet kiitokset kaikille kommenteista.
Timo-Matti H kirjoitti:
Antennilankakin näyttää jatkavan matkaansa kuomun alla oikeaan osoitteeseensa.
Antennilanka (EZ-Line) on tosiaan kiinnitetty kuomun takaosan sisäpuolelle ja tulee sitten pienestä reiästä läpi. Kuten linkittämässäni selostuksessa mainitsen niin olen edelleen epävarma siitä onko "kireä" antennilanka totuudenmukainen (A- ja F-malleissa aivan varmasti näin olisi, D-mallista en ole varma). :-/
Ora Lassila kirjoitti:
Kuten linkittämässäni selostuksessa mainitsen niin olen edelleen epävarma siitä onko "kireä" antennilanka totuudenmukainen (A- ja F-malleissa aivan varmasti näin olisi, D-mallista en ole varma). :-/
Squadron/signal Focke Wulf 190D Walk around-kirja esittää asian seuraavasti: Aiemman matalamman kuomun (flat hood) antennilanka pysyy avattaessa kireällä rissasysteemin avulla. Myöhäisemmän kuplamaisemman kuomun (blown hood), joka näyttäisi mallissasi olevan, antennilanka löystyy kuomua avattaessa laskeutuen täysin avonaisena aivan rungon pintaan. Fw-190D:n alkuperäisistä manuaaleistani ei löytynyt antennivarustusta koskevaa tietoa.

Ohessa huonolaatuinen kuva. Joskin Ta-152. Siitä Kuitenkin näkyy, että kuomun ollessa hiukan raollaan, lanka on jo löysällä:
www.indianamilitary.org/FreemanAAF/WarePhotos/300%20dpi/116-FE-112%20Fw190.jpg
Ari Oksanen kirjoitti:
Ohessa huonolaatuinen kuva. Joskin Ta-152. Siitä Kuitenkin näkyy, että kuomun ollessa hiukan raollaan, lanka on jo löysällä:
www.indianamilitary.org/FreemanAAF/WarePhotos/300%20dpi/116-FE-112%20Fw190.jpg
Kiitos, kiinnostavaa tietoa. Kävin mallia rakentaessani läpi kaikki eri lähdeteoksissani olleet D-mallin kuvat, mutta mistään ei varmuudella tuota tietoa löytynyt (kuvat enimmäkseen niin huonolaatuisia että lankaa ei näkynyt). Joissain D-mallisissa koneissa oli tuo rissasysteemi myös, kuvista päätellen. Ja Ta 152:ssa antennilanka on muuten kiinni eri paikassa kuin 190:n "blown"-kuvussa.

Nyt olisikin mielenkiintoista tietää miten toteuttaa löysällä oleva antennilanka. Oikea vaijeri kun on raskaampaa kuin mallinrakennukseen käytetyt materiaalit, joten lanka on vaikea saada asettumaan realistisella tavalla rungon päälle.
Tuo Ta-152 kuva oli tosiaan huono esimerkki. Huomasin sen itsekin myöhemmin. Aikalaisotokset ovat tosiaan heikkolaatuisia. Silti joissakin D-mallin tarpeeksi suuriresoluutioisissa kuvissa kuomu auki-asennossa voi juuri ja juuri erottaa sivuvakaajan mastossa lankaa paksumman kiinnitysjousen osoittavan alaviistoon, mikä kertoo kannatinlangan laskeutuneen alas.

Rissallisen, matalamman kuomumallin erottaa kuvissa sisäänmenokohdan metallisesta kohoumasta.

Luettuani tarkemmin yllämainitsemaani kirjaa, löytyi antennilangasta myös kuvia (museokoneesta kuomu auki) ja kuvateksteissä kerrotaan juurikin, että kiristysmekanismia ei kuplakuomussa ole.

Minä yrittäisin muotoilla antennin ohuesta kuparilangasta kiinnittäen sitä sopivista kohdin pienillä liimatipoilla.