Pienoismallit.net

Supermarine Spitfire Mk Vc

Esikuva on lentänyt 2nd Fighter Squadronin riveissä Palermossa 1943. Minua viehätti toisaalta tuo aavikkocamo ja nuo 'hybridi'merkinnät.
Malli on rakennettu Eduardin The Spitfire story-paketoinnista. Oli miellyttävä rakennettava, osien sopivuus oli hyvä. Siirtokuvat olivat niitä Edun uusia, joista kalvon voi irroittaa kuvien asetuttua paikalleen ja kuivuttua. Toimivat hyvin.
Halusin tällä kertaa rakentaa kuuman auringon haalistaman ja käytössä kuluneen näköisen Spitin - miten onnistuin, se on katsojan pääteltävissä.
Malli on maalattu Hatakan lakka-akryyleillä, vanhennettu öljyväreillä ja Panel Linerilla.

Kommentit

Kyllä olet, Mauri, onnistunut aavikko-Spitfiren kanssa. Sekä kokoonpano, maalaus että siirtokuvat ovat mielestäni onnistuneet mallikkaasti. Samoin säistys ja koneen toiminnasta aiheutuneet jäljet ovat hyviä, joskin ehkä paikoin liian laajoja, kuten konekiväärien ruutijälkien kohdalla. Paneelirajat ovat sopivasti näkyvillä, ei yliampuvasti. Antennilangat ovat paikoillaan. Lähikuva ohjaamosta virkistää katsojaa. Olisitko pystynyt loihtimaan aavikon olosuhteita tai Sisilian kuumaa aurinkoa kuviin tai yhteen kuvaan? Konekiväärien piippujen edessä ovat punaiset teipit, ihan oikein. Tiedätkö, miksi ne ovat siinä?
Kiitos kommenteista Pentti.
Yhdessä viestiketjussa käsiteltiin hiljattain noiden teippien tarkoitusta: ehkäisivät pölyn ja lian pääsyä aseisiin, asemiehet näkivät oliko tehtävän jälkeen tarve ammustäydennykselle ja estivät kosteuden pääsyn aseisiin ja näin ollen myös esitivät aseiden jäätymisen ylemmissä ilmakerroksissa.
Nyt on värit ainaskin yläpuolella kohdillaan. Sävyt käy toisiinsa namisti. Oliko alapuoli noin tumma sininen vai narraako kuva?
Koneesi säistys on melko onnistunut, mutta paneelirajat mielestäni hiukan liian korostuneet ja ruutivanat myös. Periaatteessa ruutivanoja ei olisi tarvinnut ollenkaan, koska konekiväärien teipit ovat ehjät. Eli kun kone tuli tappelusta, niin mekaanikot katsoivat kk:n teipit ja jos ne olivat ehjät, niin niillä ei ollut ammuttu ollenkaan. Näin voitiin päätellä onko konekivääreissä häikkää vai eikö taistelukosketuksiin päästy. Mallihan on kaunis noilla säistyksillä, mutta vastaako ne oikeata konetta. Aavistus vähempikin olisi riittänyt.
Kuitenkin yksi parhaita - ellei paras - koneesi.
Kiitos Timo kommenteistasi ja tähdistä.
Mielestäni ehjät teipit ei tarkoita sitä, että ruutivanoja ei siivissä ollut; tuskin niitä hangattiin puhtaaksi teippien vaihdon yhteydessä.
Tuo alapinnan sävy on Hatakan näkemys azure bluesta jonkun verran valkoisella sävytettynä.
Säistäminen on taitolaji, yleensä tyydyn vähempään mutta tällä kertaa hain hieman rähjäisempää lopputulosta.