Pienoismallit.net

Ilmavoimat Mi-8T isänmaan asialla.

Mi-8 T

KÄYTTÖ SUOMESSA

Suomen puolustusvoimilla oli käytössä Mi-8-kuljetushelikoptereita 1970-luvulta vuoteen 2010 saakka. Alun perin ne hankittiin Ilmavoimien ja Rajavartiolaitoksen käyttöön. Myöhemmin Rajavartiolaitoksen kopterit siirrettiin Ilmavoimille Kuljetuslentolaivueeseen ja vuonna 1997 helikopterit siirrettiin maavoimien alaisuuteen.
Mi-8-helikoptereita hankittiin Suomeen kymmenen vuosina 1973–1977 ja 1981–1983. Näistä kahdeksan on ollut kuljetusversioita Mi-8T (HS-1..4 ja HS-11..14) ja kaksi matkustajaversiota Mi-8P (HS-5 ja HS-6).

Maavoimilla oli 2000-luvulla käytössä kaksi Mi-8T-helikopteria, joiden käytön piti päättyä vuoden 2006 lopussa. Kaksi Mi-8T-kopteria kuitenkin palveli vuoteen 2010 saakka, kunnes riittävä määrä NH-90-helikoptereita saatiin operatiiviseen käyttöön. Tähän liittyen Ilmavoimat peruskorjautti kaksi kopteriaan Venäjällä.

MALLIIN LISÄTYT OMATEKOISET OSAT
Vinssi koneistoineen meripelastukseen, etsintävalonheittimet,tutka ja ohjaamon kattoluukku

OHJAAMO
Kasattu Ciro Modelsin resiinipalikoista

Kommentit

Pieneen skaalaan nätti työnjälki.
Maalaus onnistunut ja meikän mielestä oma-osat, joista ei pääse kaikesta nautiskelemaan.
Tarkkaa työtä kirkasosien kanssa ja hyvä niin, vaikka ne ei ihan puhtaita olekaan, niin kuin automallareilla. Niiden kirkastus on liki fakiirin työtä, joten soveltuu malliin.
Se mitä kaipaisin on säistys. Ainakin pakokaasuille olisi suorastaan tilaus, koska nokea näissä oli rutkasti.
Kiitos mielenkiinnosta.

Kävin pitkää pohdintaa aiheesta säistää vai eikö ja koska malli on vuosikymmenten takaa, ajattelin viedä projektin loppuun kauan sitten aloitetun mukaisena. Mutta minulla on vielä yksi projekti toteuttamatta näiden Mi-8 koptereiden kanssa …