Pienoismallit.net

Mercedes-AMG GT3

Black Falcon Racing

Tamiyan melko tuoreesta rakennussarjasta rakennettu Mersun GT3-luokan kilpa-auto. Sarjan esikuvana on eri näyttelyissä ja tapahtumissa kiertänyt show-auto. Halusin tehdä mallistani kilpurin, jonka esikuvalla on jossain varsinaisesti kilpailtukin. Vaihtoehtoja on useita ja tämän ovat tajunneet myös eri aftermarket-siirtokuvia tekevät firmatkin. Omaan malliini valikoitui vuoden 2016 Nürburgringin 24 tunnin kisaan osallistunut Black Falcon Racingin sini-keltainen #9 Studio27:n dekaaleilla toteutettuna. Saksalainen Maro Engel ajoi tällä autolla aika-ajoissa paalupaikka-ajan. Kisassa autokunta ylitti maaliviivan neljäntenä. Auton muut kuljettajat olivat Dirk Müller, Hubert Haupt ja Yelmer Buurman.

Rakennussarja oli erittäin laadukas, kuten odottaa saattaa. Ainoa suurempi puute oli varsinaisen kuljettajakohtaisen penkin puuttuminen. Koska sarjan esikuvana on ollut show-auto, on siinä ollut vain turvakaukalo, johon varsinainen kuljettajan vartalonmukainen penkki laitetaan. Penkin rakensin suurimmaksi osaksi muovilevystä ja toisen kilpurimallin penkin jäännöksistä.

Hiilikuitu-dekaalia on käytetty kaikissa paikoissa, jotka oikeassakin autossa ovat hiilikuitua. Tässä käytin pelkästään Scale Motorsportin tuotteita. Turvavyöt ja soljet ovat eri aftermarket-seteistä yhdisteltyjä ja osittain rakennettu scratchina. Keskikonsolin nappulat ja säätimet on tehty kokonaan uusiksi.

Malli on maalattu Tamiyan spray-maaleilla ja Tamiyan ja Gunzen akryyleilla.

Kommentit

Hei, Petri. Kyllä olet työstänyt ansiokkaan näköisen Mersun. Sekä maalaus että dekaalit ovat ensiluokkaisia. Kun en ole koskaan nähnyt alkuperäisraaseria, on hankala arvioida muutostöidesi haasteellisuutta, kuten esim. kabiinin namiskuukkeita. Ainakin näyttävät makeilta. Tämä malli tällaisenaan kelpaisi kernaasti aitona autona seisomaan diesel-mersumme rinnalle talomme etupihalle.
Onpa hieno! Tarkkuus yksityiskohdissa, esim. maski jättää hämmästelemään.
Kiitokset kommenteista Pentti ja Sami :)
Kuten jo kehuttukin, hirvittävän nättiä jälkeä kaikinpuolin! Erityisesti ihmettelen kauttaaltaan siistiä työnjälkeä noiden runsaiden hiilikuitupintojen kanssa, ei ole itsellä hirveästi kokemusta tuosta, mutta tuskin on ihan vaivatonta puuhaa.
Hiton hienoa pintakäsittelyä siirtokuvineen. Kuin karkkipaperi.
Harvoin näkee tällä saitilla samanlaista raaseria ja vieläpä Mersua.
Passaa näytellä.
Nähtäiskö livenä Kuopiossa syksyllä kun teemanakin on " Moottoriurheilu" ainaisten sotavärkkien tilalla. Ilmoittautuminen on jo käynnissä.
Teemalla koetamme saada liikkeelle myös auto - ja prätkämallareita ja miksipäs ei veneet ja lentokoneetkin mene teemaan. Teema uppoaa varmasti myös yleisöön.

pienoismallit.net/tapahtumat/2022/maalla-merella-ja-ilmassa/
Huomenna etusivulla…Kalahattu vetoa.
Matti T 12.5.2022 19:34 Vastaa lainauksella
Tämä on kyllä hieno ja niin virheetöntä työtä. Noita hiilikuidutuksia ei voi muuta kuin suu auki ihailla. Onko maalipinta hiottu ja kiilltotettu vai saitko noin hyvän pinnan suoraan maalaamalla?
Kiitos Pauli, Timo ja Matti!

Kyllähän Kuopijossa tarttis joskus käydä :D Saas nähdä, josko vierailisi kaupungissa lokakuussa ensi kertaa sitten 90-luvun…

Oon sellainen keskivertomaalari, että aina joudun jollain lailla kiillottamaan automallini. Tämän Mersun kanssa tosin säkällä tuli yllättävän hyvä pinta ja kiillotukseen riittivät Tamiyan Compoundit ja vaha.
Petri Hiltunen kirjoitti:
Kiitos Pauli, Timo ja Matti!

Kyllähän Kuopijossa tarttis joskus käydä :D Saas nähdä, josko vierailisi kaupungissa lokakuussa ensi kertaa sitten 90-luvun…

Oon sellainen keskivertomaalari, että aina joudun jollain lailla kiillottamaan automallini. Tämän Mersun kanssa tosin säkällä tuli yllättävän hyvä pinta ja kiillotukseen riittivät Tamiyan Compoundit ja vaha.
Innolla odotamme ja jos ahvenkukko ei lähde evääksi kotiin niin onhan täällä maailman paras muikkuihin perehtynyt ravintola. Ja kuuluisa onkin.
Noni mähä sanoin! :) Onnittelut.
Hienoa, kun kehuni osuivat oikeaan osoitteeseen. Rinta kaarelle ja uuden pariin, onnea.
Onnea Petri ansaitusti ja taas säästyi Hankkijan nelkytvuotta vanha kalalippis..