Pienoismallit.net

'70 Plymouth Hemi 'Cuda

Vaikeuksien kautta, jos ei nyt suorastaan voittoon, niin ainakin edes maaliin. Harrastelun uhrina Revellin suhteellisen tuoreehko malli 1970 -vuosimallin 'Cudasta Hemi -moottorilla. Ostin sarjan heti kun tämä julkaistiin joskus lähes kymmenen vuotta takaperin, ja nyt sitten viime syksynä sain tämän viimein työn alle.

Ajatuksena oli rakentaa ihan tehdasvakio 'Cuda, pikku detaljoinnilla höystettynä. Sarjan omat merkittömät kumit korvasin tuollaisilla miljoonalaatikoista kaivetuilla Goodyeareilla. Konehuoneeseen rakentelin kaikenlaista pikku detaljointia lähinnä tinasta ja erilaisista piuhoista vääntelemällä. Ainakin lämppärinletkut, jarruputkien moottoritilan puoleiset osat, tulpanjohdot, akunkaapelit, puola ja bensalinjoja tuli lisäiltyä. Luonnollisesti niistä valtaosa ei näy yhtään, tuon massiivisen Shaker-scoopin ollessa paikoillaan. Sisustaan ja alustaan en sen kummempia lisäillyt.

Suurimmat haasteet tämän projektin kohdalla tulivat vastaan maalausvaiheessa. Ensin petti Motipin pohjamaali, joka repeytyi teippien mukana pois. Tämän onneksi havaitsin ennen dekalien laittoa, joten sillä kerralla selvittiin pelkällä maalinpoistolla. Toisella maalauskerralla sain maalit, dekalit ja lakan päälle, mutta ilmeisesti lakkakerros jäi turhan ohueksi, sillä onnistuin kiillottamaan sekä sen, että maalikerroksen läpi. Eipä muuta kuin taas kori jarrunesteeseen, ja eräältä sivuston käyttäjältä sain onneksi varadekalitkin pilallisten tilalle. Kolmannella kerralla otin ilmeisesti liiankin varman päälle lakkakerroksen kanssa, sillä sitä tuli niin runsas kerros, että se ei halunnut kuivaa sitten ollenkaan. Parin kuukauden odottelun jälkeen lakka oli edelleen olevinaan aavistuksen tahmeaa, mutta näköjään silti kiillotuskelpoista.

Kaiken tuon maalin, lakan, jarrunesteen ja hiekkapaperin kanssa asumisen jälkeen monet korin listat olivat käyneet melkoisen epämääräisiksi, ja foilaus oli monissa kohdin melkoista arvailua. Myös sarjan kromit olivat melko surkeaa tekoa, ja niiden siivoaminen pintaa täysin pilaamatta oli aika haastavaa. Tämän takia myös mielestäni 'Cudaan sinänsä ehdottomasti kuuluvat 'Road Lamps' -lisävalot jäivät tähän yksilöön laittamatta, ne olivat vaan turhan muodottomat möykyt. Kromit poistamalla ja itse uudelleen maalaamalla tästäkin olisi varmaan selvitty, pitäisi sekin taito jaksaa opiskella.

Sarjan läpinäkyvät osat olivat myös jo pussista otettaessa aika harmillisen naarmuiset. Ja vaikeat asennettavat myös, takalasin yläreunaan jäi valmiiseen malliin ikävän näkyvä rantu erikeeperiä. Liimauspinta-alaa oli lasissa todella heikosti.

Takavalot olivat myös haastavat. kromatut osat, joista piti saada maalattua melko onnettomat alat, linssit punaisella ja kehykset mustalla jättäen väliin onneton rantu kromia listaksi. Tämä onnistui kuitenkin loppujen lopuksi mielestäni ihan kivasti.

Lisää kuvatuksia isommassa koossa Imgurin puolella:

imgur.com/a/JOwyoC8

(kertokaa jos linkki ei toimi, Imgur on välillä vähän ilkeillyt)

Kommentit

No nyt on upeen värinen Cuda! On mulle ollut aina yks lempparijenkeistä Dodge Challengerin lisäks, esteettisesti kaunis auto. Eipä tästä ole nipotettavaa olleskaan koska tällasia suht puhtoisia nämäkin oli Californian kesäkaduilla. Plussana tuo renkaiden mattapintasuus, johdotus + omat lisäkilkkeet sekä kärsivällisyys epäonnistumista huolimatta, lopputulos 5/5
Kiitoksia, Jean! Kyllä itsellekin juurikin Dodgen ja Plymouthin E-bodyt ovat niitä aikalailla rakkaimpia jenkkejä, ja näkyy se vitriinissäkin, juuri tuossa ynnäilin että kahdeksan muovista Cudaa ja Challengeria on tullut vuosien varrella kasailtua, tosin näistä valtaosa silloin ihan harrastuksen alkuvuosina. Ja vaikka ei tullut ihan hirveästi tätä sarjaa tuossa kehuttua, niin kyllä tämä kuitenkin tähän astisista E-body sarjoista se paras on. Korin muodot paljon paremmin kohdallaan, kuin esim. Revellin Challengereissa, ja yksityiskohtia ihan mukavasti.
Nyt on hienosti tehty cuda. Omaan mieleen yks parhaista väreistäkin valittu orkkis sävyistä… Ja tosiaan on tämä satsi e bodyista ehottomasti vähiten huono. Revel teki challenegerista uuden mallin reilu 10v sit mut se oli kyl järkyttvää pettymys. Tää sen sijaan oli kiva ja tästä on nyös aar versio.
Kiittää! Itseltä onkin mennyt tuo uusi AAR-Painos täysin ohi, pitää laittaa hankintalistalle. Vielä kun saisivat tosiaan kunnollisen Challengerin markkinoille, kaikilla herkuilla höystetty '71 R/T olisi kiva saada hyllyyn.
Onhan upea kiilto ja käsittämätöntä, miten joku saa kirkasosat noin kiiltäviksi ja puhtaaksi.
Maalaus, kiilto ja mallin kokonaisuus menisi täydestä 1/1 autosta, jos valokuvien tausta olisi toinen.
Yllä automallari Mikon näkemys kertookin jo paljon, mutta oma kertomuksesi on kiinnostavaa luettava.
Passaa esitellä.

Laitetaanpas rakas kalalippis vetoa, ellei tämä saa viikon mallin titteliä. Eli lupaan syödä sen. On jo yli kymmenes kerta ja joku jo kyseli millä maustat…
No nyt tuli kunnon wau efekti:) maalipinta huikea, ja rakennusjälki on kyllä äärettömän siistiä kautta linjan. Sopivaa taustaa vasten menis kyllä 1/1 autosta.
Kiitoksia vuolaista kehuista! Kirkasosat näyttää kuvissa ehkä paremmilta kuin ovatkaan, mutta niiden naarmuihin auttaa kiillottelu rannekkelojen akryylilasikkeiden ehostamiseen tarkoitetulla 'Polywatchilla' ennen paikoilleen liimaamista.
Aivan upea malli! Minua kiinnostaa tuo maskin ja shaker scoopin väri. Eli millä maalasit? Näyttää juuri oikealta.
Timo Lesonen kirjoitti:
Aivan upea malli! Minua kiinnostaa tuo maskin ja shaker scoopin väri. Eli millä maalasit? Näyttää juuri oikealta.
Kiittää! Maalattu mastonin vannehopealla, sen päällä eräänlaisena efektikerroksena ihan ohuita kerroksia mattamustaa ja lisää hopeaa.
Janne V 9.5.2022 16:05 Vastaa lainauksella
On kyllä täydellinen maalipinta, hieno malli kerta kaikkiaan.
Ahaa! No arvelinkin että toi maski/scooppi väri on joku oma "sekoitus". Todella taidokasta ja realistista työtä.
Timo Lesonen kirjoitti:
Ahaa! No arvelinkin että toi maski/scooppi väri on joku oma "sekoitus". Todella taidokasta ja realistista työtä.
Kiitos, itse tykkään tuolla perus vannehopealla maalailla paljon kaikenlaista, kun se on niin vaivatonta, ja sitten tällaisella kikkailulla saa pintoihin vähän eloa ja eroavaisuuksia. Kuparinsävy toimii ohuina kerroksina sen päällä monessa kohtaa myös.

…nyt kun katselin noita scoopin kuvia, niin siitähän ovat näköjään lähteneet lentoon 'hemicuda' -dekalit, jotka siihen kyllä ihan satavarmasti jo moottorin rakennusvaiheessa liimailin oikein dekalinpehmentimen kera. Mistähän ne ovat ottaneet nokkiinsa…
Pauli Pippola kirjoitti:
Kiitoksia vuolaista kehuista! Kirkasosat näyttää kuvissa ehkä paremmilta kuin ovatkaan, mutta niiden naarmuihin auttaa kiillottelu rannekkelojen akryylilasikkeiden ehostamiseen tarkoitetulla 'Polywatchilla' ennen paikoilleen liimaamista.
Kiitos Polywatch vinkistä. Tilasin oitis ja YouTubesta löytyi jopa videokin. Meneillään on Maquetsin DB-3 Suomikoneeksi ja arvaat millaisia on kirkasosat.
Onnea Pauli.
( Kalalippis säästyi…).
Ansaittu viikon malli. Maalipintaa olen ihmetellyt, että miten toi on saatu noin upeaksi. Ekassa kuvassa näyttää ihan oikealta yksilöltä. 60-70 -lukujen muskeliautoja katselee mielellään, etenkin näitä Moparin e-bodyja. Hienoa mallausta!
Kiitoksia tunnustuksesta!
Timo Rissanen kirjoitti:
( Kalalippis säästyi…).
Toistaiseksi!
Janne Markkanen kirjoitti:
Ansaittu viikon malli. Maalipintaa olen ihmetellyt, että miten toi on saatu noin upeaksi.
Kiitokset! Ei se virheetön ole, mutta itselleni on jo vuosia ollut toimiva kombo tämä Mastonin/Motipin metallimaali+Mastonin kirkaslakka+Kiillotus Tamiyan Compoundeilla. Työtä tuossa kiillotusvaiheessa toki on, ja lakkaa saa olla kunnon kerros, että ei kiillota heti läpi, kuten tämän mallin toisen maalipinta-yrityksen kanssa kävi.
PhantomII 17.5.2022 22:17 Vastaa lainauksella
Aika herkku, vois sanoa!
Onnittelut!!!!