Pienoismallit.net

Hawker Hurricane

Sotasaaliskone HC-465

Hawker Hurricane IIA, HC-465, HLeLv 34 Kymi, Toukokuu 1944.
Helmikuussa 1942 Hurricane IIA, tunnuksella Z2585 saatiin sotasaaliiksi sen tehtyä pakkolaskun suomalaiisten puolelle Uhtualla. Kone kunnostettiin Valtion Lentokonetehtaalla ja sille annettiin tunnus HC-465. Kahta muuta sotasaaliskonetta ei saatettu lentokuntoon. Suomen valtiolla oli näinollen kaikkiaan kolmetoista Hurricane konetta.
Huhtikuun 27. päivänä 1944 HLeLv 34 sai HC-465:n koelentoja ja maalinhinausta varten. Tyypin viimeinen lento suoritettiin 16. kesäkuuta 1944 tällä sotasaaliskoneella, ja seuraavana syksynä kaikki poistettiin kirjanpidosta.

Tämä on neljäs tekemäni malli lyhyen ajan sisään. Kylläpä nautin rakentelusta, mutta paljon on vielä kehitettävä näppäryyttä ja tekniikkaa. Sain hankittua DC2 malliin ja aloitan nyt todennäköisesti Hanssin Jukan väsäämisen, tai odotan niin kauan kun saan jostain oikeat decalit siihen. No, koneitahan on runsaasti vielä jäljellä. Mietinkin vaihtoehtoina Fiatin tai Fokkerin välillä, tai sitten molemmat?

Kommentit

Vain yksi kuva. Sen perusteella on tosi hankala arvioida mallia. Kuvan perusteella toki näkee, että olet rakentanut mallin tosi hyvin, mutta maalaustyöskentelyssä on vielä jonkin verran parannettavaa. Samoin myös kuvastyöskentely. Eivät ne huonosti olleet menneet, mutta sanompahan nyt vain. Tällä sivustolla nimittäin loppuviimeistely, joihin kuuluu maalaustyöskentely ja kuvaustekniikka, ovat todella suuressa roolissa. Niin, ja antennilanka puuttuu, jos se tässä koneyksilössä oli.

Tästä on toki tosi hyvä jatkaa ja parantaa.
Hyvä Esa!

Ystävällisesti:
Mika

PS:
Historiataustoitus on toki hyvä!
Moi, Esa. Hurricanesi näyttää varsin aidolta. Pidän maalauksen osin matta- osin kiiltävästä pinnasta, sillä usein esimerkiksi museoiden koneet näyttävät sellaisilta. Kuomun raamit vaikuttavat siistiltä työltä. Oliko tässä mallissa antennilanka, en tiedä. Pieni historiikki elävöittää asiaa, kiitos siitä. Itärintaman keltainen näyttää aika hailakalta. Mitä väriä käytit? Pojoja on vaikea antaa yhden kuvan perusteella. Liitä lisää eri kulmista.
No niin… Kivat värit.

Airfixin malli on Mk I kangaspäällysteisillä siivillä. Se on aika huono lähtökohta HC-465:lle. Runkoa pitäisi pidentää ja siivet vaihtaa kokonaan.

Kun kone kunnostettiin Suomessa, Mk IIa:n runkoon istutettiin toisen sotasaaliskoneen Mk IIb:n siivet. Oliko siinä silti vain 8 kk:ta? Lisäksi potkuri, potkurin säätölaitteisto ja spinneri otettiin Mk I Hurricanesta. Potkurin ja spinnerin osalta malli on siis oikein.
Kirjoitin jo eilen, mutta jäi lähettämättä. Nyt on hyvä kompata edellä olevia.
Mallissa näyttää olevan paljon hyvää. Kiiltää ehkä liikaa, mutta muuten melto hyvä ja kertomuksestasi plussaa.

Kuvia vaan lisää, koska yhden kuvan perusteellä on liki mahdoton pojottaa mallia.
Hienoa myös, että senioritkin alkaa tulla sivujen käyttäjiksi.

Ota myös huomioon, että kuvatilasi kasvaa, mitä enemmän kansalaiset antaa tähtiä.