Pienoismallit.net

lljushin DB-3/ DB-16

Saksalta ostettu sotasaaliskone

Kiitokset suuret kaikille, jotka antoivat vastauksia koneen rakentamisessa.
Erityiskiitos Oksasen Arille asiantuntevista kuvista ja vastauksista ja samalla onnea hänelle tämän Valokuvauslaivueen eli neljän ässän teolle, jonka meinaat tehdä. Tämähän on Ruutuässä.

DB-16 esittää vuoden -81 rallin maailmanmestarin Ari Vatasen isän Aarne Pekka Vatasen lentämää konetta. (Erillinen Valokuvauslentue).
Tämä siksi, että Ari Vatasesta ilmestyy WSOY:n kustantama elämänkerta velipoikani vaimon kirjoittamana syksyllä. Tein jo Arin MM-Escordin ja molemmat mallit luovutan Arille kirjan julkkarissa. Tässä Arin Escord:
pienoismallit.net/galleria/malli_16880/

Tämä DB-16 on sotasaaliskone, jonka Suomi osti Saksalta.

Mallista:
Marquette on ainoa valmistaja, joka tekee näitä lyhytnokkaisia koneita 1:72:n ja nekin ovat kivien alta etsittävä.
Sain yhden mallin Suomesta ja toisen Venäjältä. Onneksi kaksi, koska ensimmäisestä puuttui pari valurankaa ja osia oli välillä kaiveltava esiin ja mietittävä, etä mikähän tämäkin on ja mihin se tulee. Myös eri valurangoissa ( kolmessa ) muovi oli kovaa ja haurasta ja toisissa päinvastoin sekä valurangat erivärisiä.

Lienenkö edes pikkupoikana tehnyt samanlaisesta epämääräisestä valusta mitään. Oikeastaan mikään osa ei sopinut toisiinsa ja toisista ohjeista puuttuivat osien numerot ja toisissa oli numerot, mutta kummassakaan ei ollut mihin osa numero xx laitetaan.
Askarteluveitsien teriä meni eri vesihiomapaperien kanssa monia.
Kittiä (Vallejon ja Tamiyan ) sai laitella kaikkiin saumoihin ja niiden hiomiseen eri karkeuksilla vesihiontaa. Joissain käytin kittinä Erikeeperiä sopivasti kuivatettuna.

Saman toistin useasti, että näki tuloksen. Tamiyan kittiä lantrasin moniin paikkoihin Tamiyan Vihreäkorkkisella liimalla ja se alkoi toimia. Ohuempiin paikkoihin kävi Vallejon akryylikitti.

Sarjassa ei myöskään tullut mukana mitään koneen sisuskaluja ja kirkasosat olivat jonkun ruskean rasvan peitossa. Yläampumon ensimmäinen kupu hajosi käsiin ja toisessa oli jotenkin samea lasin pinta sisäpuolelta, mutta kolmatta ei ollut, joten käyköön tämä.

Runkoon tein yläpuolen ampumon alle molemmin puolin kaivertamalla kaksi ikkunaa, koska ne olivat tässä versiossa ja niiden lasi on Evergreenin ohutta muovia. Ohjaamon eteen pyöreä reikä ja siihen kirkasmuovia ja ristikkomaalaus.
Osia kun liimailin ( siivet, peräsimet yms. niin ne irtoili kittien hiomisesta moneen kertaan. Oma moka, mutta aikaa se vei kittien ja hionnan takia ).Siivet irtoilivat reilu puolenkymmentä kertaa, koska hiottua tuli liian kovalla kädellä.

Maalausohjeita ei tule sarjan mukana kuin myös kunnollisia moottoreita ja muitakin osia uupuu. Siirtikset pitää hommata muualta Suomikoneisiin, samoin kun moottorit.

Aika paljon Evergereenin muovia kului ja aina kun oman osan tekee, niin kitattavahan se on. Mm moottorien pellitys, mutta vain toiseen moottoriin.
Koko keula on neljästä kirkasosasta ja kun eka oli kiinni ja valmis, niin sivuikkunoita en saanut enää millään kirkkaiksi. Muutenkin keulan lasitus jäi sameaksi, joten toisesta mallista tilalle tekemään uutta, eikä siitäkään kaksista saanut. Mutta saa kelvata kun muitakaan ei ole saatavilla. Kuomujen raamien maalaus kolmeen kertaan. Ekassa maskiteippi petti, toisessa yrityksessä sama juttu ja poistin kaikki maalit kolmannella yrityksellä sentään jonkinmoiset.

Omat korjaukseni:
- Moottoripellitys Evergreenistä toiseen moottoriin
- Molempien moottoreiden alle kulmikkaat suorakaiteen muotoiset ilmanottoaukot vissiin..
- Ohjaamon taakse suorakulmainen ikkuna-aukko, joka oli Suomikoneissa ja siihen kirkasta Evergreenin muovia
- Runkoon kaiverrettu kolot kahdelle ikkunalle molemmille puolille ja muovista ikkunat
- Yläampumon kk modifioitu miljoonalaatikon aseista.
- Nokan alle kamerakiskot vai mitkä lienee ohuesta Evergeenistä
- Jarruletkut ohutta metallilankaa
- Perän sivuvakaajan päälle joku pallukeuloke, Mikä on sen tarkoitus?
- Kameran ilmanottoputki rautalangasta keulaan oikealle puolelle
- Ventuuriputket pienistä muoviosista veitsellä
- Ohjaamon eteen kuomun taakse metallilangasta tuki, josta pilotit ja muu henkilökunta otti kiinni, että pääsivät koneeseen.
- Takapyörään suoja kitillä, koska sarjassa siihen jäi tyhjä kolo.
- Syöksyvyöt kuskille
- Koneen alle "roikkuantennin" putki antennin kiinnikkeineen, koska tyypillistä antennilankaa tässä mallissa ei ollut
- Sirtokuvissa " Ruutuässälle " löytyi kaksikin paikkaa netistä, mutta jospa ne oli noin.
- Kirkasosissa ei ollut raamien paikkaa, joten ne on nyt suunnilleen. Ehkä..
Maalattu useaan kertaan Revelleillä, Humbroleila ja Vallejon akryyleillä ja öljyväriä hieman syvyyttä tuomaan. Pensseleillä kaikki.
Pieni säistys pigmenteillä ja pastelliliitupölyllä.

Alusta:
Minusta kone oli ilman alustaa kovin yksinäinen.
Alusta ei olisi koko koneen kokoisena mahtunut juuri minnekään, joten pieniin taulunkehyksiin värkkäsin sirpalesuojan ja sen sivuille luononkivien päälle tulevat rullalla olevat suojapeitteet, jotka on rullattavissa koneen päälle sisäpuolelta ja ne ovat irroitettavissa, kuten ehkä teen. Koneen eteen myös pikaisesti oikeassa tilanteessa vedettävät naamioverkot. ( Kuvia vähän kaikista versioista ).

Idea alustan teossa oli, että kone on vain väliaikaisesti vedetty takaperin jotain huoltoa varten pienemmille koneille tarkoitettuun suojaan.
Naamioverkot hyvin ohutta kangasta maalattuna. Kovetettu Erikeeper-vesi seoksella. Poistin naamioverkot ja lisäsään niiden tilalle kolme uutta kuvaa, palautteista johtuen. Ja joutikin ne mäkeen.
Alustan puut tulitikuista ja niihin eri Vallejon pigmenttejä.
Kivet ihan luonnonkiviä.
Mutta lopuksi sitten sirpalesuojan tukit..arvatkaa mistä ne on tehty? En paljasta, niin näen jaksoitko monikaan lukea tämän piiitkän kertomuksen loppuun.
Arvailkaa…Kuvissa kerron lisää.
Ps. Vaikka sarja oli mitä oli, niin mukava oli kyllä rakentaa.

Kommentit

Mielenkiinnolla odotin tämän valmistumista. Olen kyllä todella huono esittämään luonnehdintoja valmiista malleista, vaikka toivoit aiemmin kommenttejani. Mieluummin avitan kanssamallareita etukäteen kysyttäessä neuvoja detaljeista.

Pari kohtaa tuossa esittelytekstissä pisti silmään. Kun kyseessä on lahjoitus ja jos tarkoitus on laittaa saatteeksi tekstiä jossakin muodossa, Arin isän nimi olisi hyvä olla oikein: Aarne Pekka Vatanen. Toiseksi yksikkö oli Erillinen Valokuvauslentue, jota kutsuttiin myös lentue Ahtiaiseksi päällikkönsä mukaisesti kuvauskautena -42, jolloin Aarne Vatanen oli remmissä mukana DB-16:lla. Hyvin olet bongannut muitakin oleellisia detaljeja Iljušinista: kyljen pitkä kaide, sivuperäsimen massatasapaino ja suomikoneiden lisälasitus kuomun takana. Pari muutakin vielä olisi, jotka harvemmin erottuu valokuvista.

Kiitokset kiitoksista…ilo asioiden etsimisestä on ollut minun puolellani. "Neljä Ässää ja seitsemän veljestä"-rojekti nytkähti pitkän tauon jälkeen eteenpäin tämän sinun mallisession innoittamana. DN-64 ja BL-129 ovat jo aika pitkällä, mutta nuo kaksi Iljušinia tuottavat tuskaa lähinnä samojen ongelmien takia, mitä sinulle tuli vastaan.

Muuten nuo tukit…arvauksena: hiottuja suolatikkuja?
Suuritöinen projekti on saatu päätökseen. Vääristääkö kuva, kun suoraan edestä otetussa kuvassa näyttää kuin runko ei olisi suorassa vaan siipiin nähden vasemmalle kallellaan?

Kameravarusteinen DB kiinnostaisi minuakin. Rakennusselostuksesi kertoo miksen sitä ole vielä tehnyt, olin toiveikas uuden, hyvän sarjan suhteen kun Xuntongin 1/48 pitkänokka julkaistiin.
Kiitos molemmille kommenteista ja tuo Arin arvaus suolatikkutukeista osui nappiin.
Tuli kirjoitusvirhe Aarnen nimessä, joten korjaan sen.
A Lappalainen kirjoitti:
Suuritöinen projekti on saatu päätökseen. Vääristääkö kuva, kun suoraan edestä otetussa kuvassa näyttää kuin runko ei olisi suorassa vaan siipiin nähden vasemmalle kallellaan?

Kameravarusteinen DB kiinnostaisi minuakin. Rakennusselostuksesi kertoo miksen sitä ole vielä tehnyt, olin toiveikas uuden, hyvän sarjan suhteen kun Xuntongin 1/48 pitkänokka julkaistiin.
Kävin katsomassa ja otin pari kuvaa, niin kyllä se runko on ihan jetsulleen suorassa. Vaikeahan se olisi vinoon laittaakaan.
Kysymys seuraaville kommentoijille ja edellisillekin:
Kannattaisiko ottaa naamioverkot pois ja muutella kiviä pienemmiksi/ottaa kokonaan pois?
Itseäni ne vie hieman itse mallin kokonaisuuden katseluun.
Yllättävän hyvin onnistunut tulos tuosta Maquetten sarjasta. Tiedän kyllä millainen se on, koska minulla on sama. Saa nähdä uskallanko joskus aloitaa omani ;) Seurasin mielenkiinnolla aiheesta käytyä keskustelua ja sieltä tulikin paljon relevanttia informaatiota aiheesta.
Noista naamioverkkoviritelmistä dioraamassa: Ne eivät ehkä ole sen näköisiä, kuin ne oikeasti olivat, joten minä ottaisin ne pois, mutta tämä oli vain minun mielipiteeni.

yt.
MK
Hatunnosto siitä että olet tästä umpisurkeasta sarjasta lähtenyt tekemään tätä Suomikonetta, siihen ei moni ole lähtenyt ihan ymmärrettävistä syistä. Paljon olet tehnyt muutoksia ja hyvä niin, pääosin alkaa muistuttamaan esikuvaansa.

Muutama yksityiskohta pistää silmään ja ei sinänsä ole tekijän vika vaan sarjan ominaisuus ja käytännössä varmaankin mahdoton korjata. Maquetten sarjaa en sen kummemmin tunne ja jos luoja varjelee, en koskaan tule tuntemaankaan ;-).

Ensinnäkin tuo keulan lasitus ei tainnut ihan tuollainen olla, nähdäkseni siitä puuttuu pystyikkuna keskeltä alapuolelta ja sitten ihmetyttää tuo paksuhko "panta" ylä ja alaikkunoiden välillä. Keulan muotohan oli aika siloinen kuin kakselotin naama. Yläampumo vaikuttaa myös aika korkealta ja pallomaiselta, taisi olla enempi päältä lattana? Pomminripustimet myös aika järeän kokoisia, liekö torpeedoita varten? Miksi toinen päälaskutelineen pyörä näyttäisi olevan paljon leveämpi kuin toinen, näköharhako? Siivessä oleva laskuvalonheitin on väärässä siivessä ja väärän mallinen, pitäisi olla rinnakkain pari pientä pallukkaa oikeassa siivessä.

Mitä tulee tuohon alustaan niin ihan hyvä juttu, tuohan se näyttävyyttä kokonaisuuteen ja varsinkin jos aiot tämän vielä lahjoittaa eteenpäinkin. Tuo sirpalesuoja ajatus ei nyt vain oikein toimi minun mielestä, minulle tulee ajatus että nämä kaksi, kone ja alusta eivät kuulu samaan teokseen ja itse olisin tehnyt vain pelkän ruohokentän alustaksi. Mitä tulee tuohon alustan kokooon, niin se on vain hyväksyttävä että se vie oman tilansa, mutta eipä se silti koneen päämittojen yli niin hirveästi mene kun koneen sijoittaa vinottain alustaan. Tuo sirpalesuoja nyt on vain niin pieni ettei sinne olisi kunnolla mahtunut edes hävittäjä ja kivien tilalla pitäisi ehdottomasti olla maavalli. Lattia ja seinät muuten kyllä ihan mallikkaasti tehty ja vaikuttavat aidon näköiseltä.
Hienoon lopputulokseen olet, Timo, päässyt todella surkeasta aihiosta..!

Itsekin vaihtaisin alustan kokonaan; hieman isompi valokuvakuvakehys, nurmikkoa slle ja toiseen reunaan ehkä hiekkapintaisen kiitotien pätkää… Nurmikolle, koneen ympärille, voisi laittaa sopivaa tilpehööriä (esim. öljykanistereita yms.). Muutama figuurikin voisi piristää yleisilmettä…

Odotan kovasti lahjan saajan kommentteja tulevana syksynä🤗

HIENOA Timppa!!!!
Kiitos Mika, Markku ja Petri.
Nuo Markun mainitsevat poikkeamat olivat sarjan mokia. Pommien ripustimet varmaan siksi järeitä, että tätähän käytettiin Saksassa merellä torpedoiden kanssa. Laskutelineet ovat aivan saman kokoiset.

Tuota alustaa ajattelin itse pitkään ja nuo naamioverkot ainakin poistan, ennen kuin Ari saa tämän itselleen.
Kiva saada kommentteja…
Poistin naamioverkot ja vaihdoin muutaman kuvan ilman niitä. Ne oli mielestänikin hieman kökköjä.

Innostus vanhoja malleja kohtaan on kasvanut ja seuraavaksi on pöydällä Hellerin P-61 Lighting vuodelta nakki.
Tämä seuraava on edesmenneen kerhomme puheenjohtajan Opa Laitisen jäämistöä. Opa oli laittanut samaan laatikkoon toisenkin koneen osia monta valurankaa, mutta ei ohjeita.
Mielenkiintoinen rakentaa.
Timo!

Vaihda vain alusta isommmaksi. Koneesikin näyttäisi paremmalta isommalla alustalla. Jos päätät jättää tälle alustalle, niin sirpalesuojan ulkoseinät pitäisi oikeasti muuttaa maavalliksi! Mittakaavaan suhteutettuna melkoisia järkäleitä nuo kivet..! Samoin renkaiden edessä olevien kivien koko vastannee miehen tiedon kokoa, joten melkoinen työ olisi lähdön hetekellä roudata nuo kivet renkaiden edestä!!!
Hienoa työtä. Lahjan saaja on varmaankin ja syystäkin ylpeä isänsä saavutuksista, sekä siitä että joku on tehnyt valtavasti työtä tämän mallin eteen.
Timpalle 10 työstä ja ajatuksesta !
Kiitos Eskolle.
Olihan tuossa työsarkaa ja alustan laitan uusiksi ennen luovutusta.