Pienoismallit.net

Adler Kfz. 13

Adler Kfz. 13 oli I maailman sodan jälkeen ensimmäisiä saksalaisia kevyitä panssaroituja ajoneuvoja. Adlerissa oli 8 mm panssari, joka antoi suojan kiväärikaliiperisia ammuksia ja sirpaleita vastaan. Ilmeinen puute oli avonaisuus eli Adlerissa ei ollut kattopanssaria. Aseistuksena oli joko Mg-13 tai MG-34 konekivääri. Adler painoi 2,1 tonnia, nopeus maantiellä oli 70 km/h ja toimintamatka oli noin 300 km. Kfz. 13 mallisia autoja rakennettiin 147 ja niitä käytettiin Puolassa ja Ranskassa. Vuoden 1941 jälkeen Adlerit olivat enää lähinnä koulutuskäytössä.

Broncon malli oli mukava rakentaa ja kitin tarve oli minimaalinen. Maalaus on tehty ruiskulla Tamiyan maaleilla. Kirkaslakka on Gunzen ja mattalakka on Revelin. Pintakäsittely on tehty pitkälti MIG:n pastelleilla.

t. Jake

Lähde: lähinnä Internet

Kommentit

Hyvältä näyttää, Jake! Broncon mallit ovat pääsääntöisesti kivoja rakennettavia. Hauska kuulla, että tämä ei ole poikkeus. Aiotko rakentaa myös radioversion?

Jari
Kiitos Jari,

En ajatellut rakentaa Adlerin radiollista versiota. Vielä on sen verran keskeneräisiä ja rakentamattomia malleja varastossa, ettei uusille ole tarvetta. Ehkä sitten sorrun, jos tuo suomalainen Landsverk Anti tulee 1/35 mittakaavassa.

t. Jake