Pienoismallit.net

Kaartin korpraali Ruokonen & Kaura "moottori"

1939 Talvisota

Hevosmies, Kaartin korpraali Ruokonen on taas kerran viemässä etulinjaan tärkeitä tarvikkeita…kärryt tipahtavat pommikuoppaan…kärrynpyörä irtoaa ja Kaura pollekin siitä hermostuu…Voi PER…!

Hevonen Zvezdalta kts. (sama heppa kuin aikaisemmassa Ratsuväkiprikaatti työssä upseerin alla) Hevoselle
lumipuku greenstuffista ja suitset 0,2mm rautalangasta…Kärryt omaa tuotantoa tehty laserleikkuuna 0,5 ja 1mm muovilevystä ja kärrynpyörät ylimääräisestä tykistä napattu. kärryn kuormat miljoonalaatikosta sekä itsenikkaroituja…Zvezdan Figuurille lumipuku ja lapikkaat greenstuffista figun pää vaihdettu ja käsien asentoja muutettu tilanteeseen sopivammiksi…alusta 90x60x3mm vaneri…puut hammastikuista ja kuivatuista juurista, kivet viinipullonkorkista, ruohotupsu tamijalta, lumet askartelusavesta, tie pohjustettu tamiyan diorama texture paintilla…Kaikki taas maalattu vallejon akryleillä…Tekeminen aloitettu noin vuosi sitten ja tehty pikkuhiljaa muiden malliprojektien lomassa.

Kuvasin mallin niin, että 8 ensimmäistä kuvaa nopeasti klikailtuna saa sen pyörimään ympyrää "alkeellisen elokuvan tapaan" ei tässä nyt mitään sen ihmellisempää, mutta pienellä vaivalla tänne saisi tehtyä pienen elokuvankin, esim vaunun torni pyörimään ja lopuksi leimahdus ja seuraavksi pumpulista savupilvi ;)

Kommentit

Huippuhieno dio taas sinulta! Erityiskiitos siitä, että tällä kunnioitit isoisäni muistoa, joka haavoittui Talvisodassa hevosmiehenä.
U P E A !
Pikkuskaalan taideteos.
Aidon näköinen ja hienoja yksityiskohtia, kuten käsikranaatti saappaassa yms.
Ai että, jos näitä näkisi livenä joskus.
Aivan huippua dion kokonaisuus ja siitä kuvastuu myös liike ja tilanne.
Mukava nähdä keskikesällä talvinen - ja hyvällä tavalla persoonallinen - aihe. Taas on pienessä tilassa paljon yksityiskohtia ihmeteltävänä ja todella laadukkaasti toteutettuna. Tämä on erittäin hieno.
Kiitokset mukavista palautteista Mikalle ja Timoille…yksityiskohdista sen verran, että kaikki muut olivat alkuperäisessä suunnitelmassani, mutta pk ja lippaat tuli viellä viimeiseksi lisäiltyä kuormaa täydentämään ja haasteellisin ja runsaasti harmaitahiuksia aiheuttanut homma tälläkertaa oli saada nuo kärrynaisat sopimaan tuonne hepan lumipuvun alle:)
Pauli T 26.6.2022 23:28 Vastaa lainauksella
Jäätävän hieno!En käsitä miten saat tuohon mittakaavaan tehtyä asiat noin!?Lisää näitä!
Järisyttävän UPEA!!! Mikä liike ja tunnelma!!!
K I I T O K S E T…Paulille ja Petrille jäätävän järisyttävistä kehuista:)…tällähetkellä 7 suomiaiheista projektia kesken/tekeillä, eli lisää on viellä tulossa;)
Johan Bergström kirjoitti:
K I I T O K S E T…Paulille ja Petrille jäätävän järisyttävistä kehuista:)…tällähetkellä 7 suomiaiheista projektia kesken/tekeillä, eli lisää on viellä tulossa;)
Ideoita tuntuu olevan kovalevylläsi. Innolla aina odottaa tuotoksiasi.
Hieno on. Näki heti oletuskuvasta että on Johanin tekemä. Tyyli on vaan niin helposti tunnistettavissa positiivisessa mielessä.

Ja samoin kuten Mikalla, minunkin isoisäni palveli talvi- ja jatkosodassa hevosmiehenä. Onneksi haavoittumatta. Eli siinä mielessä tässä on henkilökohtaistakin kosketuspintaa.
Tero Ekholm kirjoitti:
Hieno on. Näki heti oletuskuvasta että on Johanin tekemä. Tyyli on vaan niin helposti tunnistettavissa positiivisessa mielessä.

Ja samoin kuten Mikalla, minunkin isoisäni palveli talvi- ja jatkosodassa hevosmiehenä. Onneksi haavoittumatta. Eli siinä mielessä tässä on henkilökohtaistakin kosketuspintaa.
Haluan vielä lisätä, että meillä oli Johanin kanssa keskustelu aiemmin, jossa totesin hänen dioraamannsa aivan mestarillisiksi ja samalla toivoin vähän leikkimielellä, että, voisiko hän tehdä toisenkin hevosaiheisen dioraaman, jossa olisi minun äitini isäni, Kaartin korpraali Yrjö Hermanni Ruokonen kamppailemassa hevosensa kanssa.
Hän haavoittui Talvisodan aikana pommituskeskityksessä, jossa hän sai lentopommin sirpleita kehoonsa, joita hän sitten kantoi loppuelamänsä aikana. Hän kuoli 90-luvulla.
Minulla on hänestä todella lämpimät muistot lapsuudeltani 70-luvulta.
Minun täytyy tästä todella paljon kiittää Johania!
Nyt vielä SUUREMPI arvostus Johanin mallille!!!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Nyt vielä SUUREMPI arvostus Johanin mallille!!!
Komppaan Petriä. Nythän diolla on esikuva ja upea onkin.
Kiitokset viellä kerran kaikille komentoijille…tottatosiaan Yrjö Hermanni Ruokonen sai tässä diossa tälläkertaa pääosan:)…Mukavaa, että terollakin tuli ajatuksia/muistoja tästä mieleen…Yleisesti hevosmiehistä senverran, että sotien aikana suomen armeijaa suurelta osin liikuutti/huolsi hevoset ja hevosilla päästiin paikkoihin mihin moottorivehkeillä ei ollut asiaa…ja tietenkin hevosmiehillä oli kaikkein mehukkaimmat jutut aina kerrottavana…timo kovalevyllä prosessoidaan kahta dioa jossa hevosia tullaan viellä näkemään (näitä kylläkään ei ole viellä aloittettu tekemään, mutta suunnitelmissa on jossain vaiheessa alkaa niitäkin rustaamaan;)
Onnea jälleen kerran. Mielestäni ansaitusti.
Meni kyllä oikeaan osoitteeseen.
Onnittelut!
Matti M 4.7.2022 22:00 Vastaa lainauksella
Onnittelut Johanille!

Loistava pikku dioraama jossa kaikki kohdallaan, figuurin muokkaus taas huippua.
Hieno ele tuo Mikan pyynnön toteuttaminen myös.
Onnittelut viikon mallista! Todellakin tyylikäs tuo tarina mallin taustalla. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa Johanin taideteosta.
Kiitokset kaikille!