Pienoismallit.net

Bristol Blenheim Mk. I

BL-143 Jukajärvellä helmikuussa 1940

Mallini esittämä kone BL-143 on täällä esitelty kyllä aiemminkin, mutta kertaus ei ole koskaan pahasta.

BL-143 oli yksi Englannista Talvisodan aikana Suomeen lennetyistä kahdestatoista IV-sarjan koneesta. Englantilaiset lentäjät toivat koneet Suomeen Norjan ja Ruotsin kautta. Matkaa varten koneet saivat siviilitunnukset ja lentäjät esiintyivät siivilihenkilöinä Englannin ilmailuministeriön määräyksestä. Koneet olivat käytettyjä RAF:n eri yksiköistä kerättyjä koneita, joista osa oli mahdollisesti toiminut yöhävittäjinä. Blenheimit lennettiin Juvan Jukajärven jäälle tehdylle kiitoradalle, josta käsin ne toimivat Viipurinlahden kiivaissa taisteluissa LLv 42:n riveissä Talvisodan loppuun saakka.

BL-143 saapui Suomeen Talvisodan aikana 26.2.1940 ja kuului 1/LLv 42:lle. 17.3.1940 vasen teline painui sisään rullauksessa Luonetjärvellä. 25.6.1941 kuului 3/LeLv 42:lle. 2.10.1941 it ampui alas Mundjärvellä Kontupohjan länsipuolella. Ohjaaja vänrikki E. Joutsen hyppäsi varjolla ja tuli linjojen läpi. Tähystäjä vänrikki J. Ampiala ja ampuja alik. T. Punnonen saivat surmansa. Lentoaika 641 h 30 min. 6.11.1941 poistettiin. Koneen aikaisempi käyttäjä oli RAF:n 108 Squadron, jonka tammenlehti tunnus oli jäänyt sivuvakaajaan.

Airfixin 2018 julkaisemaa Bristol Blenheim Mk IF mallia odotettiin pitkään, sillä sarjasta saa rakennettua suoraan laatikosta suomalaisen lyhytnokkaisen Blenheim Mk. I pommikoneen (tarkkaan ottaen suomalaisen IV-sarjan koneen). Airfixin sarja tosin esittää koneen yöhävittäjäversiota Mk. IF, jonka suurin ulkoinen ero pommikoneeseen oli rungon alle lisätty kk-amme ja osassa yöhävittäjiä olleet tutka-antennit mutta ne pois jättämällä koneesta saa pommikoneen. Nettiarvostelujen mukaan sarja on mitta- ja muototarkka joten odotukset olivat korkealla mallin suhteen. Ja aika hyvin Airfix odotukset täyttikin.

Rakentamisessa ei ollut mitään erityisiä ongelmia, kun noudatti Airfixin selkeää rakennusohjetta. Tyypillisesti Airfixin malleissa paneliurat ovat leveitä, niin tässäkin. Siivissä ne olivat kapeammat kuin rungossa. Täytin rungon paneliurat kitillä ja kaiversin uudet kapeammat tilalle. Yllättäen "hymykuoppia" löytyi mm. siivistä ja rungosta vaikka kyseessä on ns. "mainstream" sarja. Sarjan haastavimmat rakentelukohteet ovat ohjaamo, moottorit ja laskutelineet sekä ohjaamon lasiosien paikoilleen kiinnitys.

Pientä korjattavaa sarjasta löytyy. Moottorien ulosvirtauskanavien muotosuojuksia ei ollut suomalaisissa koneissa ja niitä ei pidä asentaa (osa C22) ja kiduslevyissä oleva aukko kanavan kohdalla on täytettävä levyn palalla. Moottorien muotosuojuksien paneeleissa on myös korjattavaa. Kahdesta kuomun osasta on hiottava ylimääräiset välipienat pois ja yksi ikkunaruutu on hiottava kirkkaaksi. Ei iso juttu.

Käytin mallissani myös tarvikeosia ja maalausmaskeja:

CMK: Litistetyt päätelineen pyörät vanteineen, pakoputket ja moottorin ilmanottoputket.
GasPatch: Vickers K konekivääri taka-ampumoon.
Eduard: Photoetsit ohjaamoon mm. mittaritaulu ja istuinvyösarja.
Eduard: Kirkasosien maskisarja, sisältää ulko- ja sisäpuolen maskit.

Mallini esittää Suomen ilmavoimien konetta BL-143 kesällä 1940 Luonetjärvellä. Kone oli vielä englantilaisessa suojamaalauskaaviossa väreinä Dark Green/ Dark Earth/ Night (Black).
Koneessa oli suuret kansallisuustunnukset ja rekisterimerkinnät olivat englantilaisella kirjasintyypillä.
Poikkesin SBS modelsin maalauskaaviosta maalaamalla nokan vasemman puolen vihreällä B-kaavion mukaisesti.

Maalasin mallini ohjaamon raamitukset sisäpuolelta mustiksi, kuten myös kk-kuvun sisäpuolen raamit. Rungon sisäpinnat ja ohjaamo on maalattu RAF Grey Greenillä. Laskutelinekuilujen sisäpintojen sävyksi Airfix ehdottaa Alumiinia, mutta sen oikeellisuudesta en osaa sanoa mitään. Britmodeller.com sivuston keskustelufoorumilla todennäköisempänä värinä laskutelinekuiluihin pidetään kuitenkin Grey Greeniä jota myös käytin mallissani.

Maaleina käytin Humbrolin HU116 "Dark Green" ja HU29 "Dark Earth" sävyjä yläpintojen suojamaalauksessa. Alapinnat on maalattu mustalla "Night" sävyllä, joka oli tarkkaan ottaen puolikiiltävä sinimusta. Maalina XtraColorin X12 "Night Black". Sisäpinnat, ohjaamo ja laskutelinekuilut on maalattu Humbrol 78 RAF Grey Greenillä.

Tilasin mallia varten SBS modelsin D48007 siirtokuvat, joista tosin käytin vain konekohtaiset tunnukset ja peräsimeen tulevat RAF:n laivuetunnukset. SBS modelsin siipitunnukset ovat halkaisijaltaan 40 mm eli 2,5 mm liian suuret. Päätin korvata ne halkaisijaltaan 37,5 mm AML Decalsin 48016 siirtokuvilla, jotka ovat juuri oikean kokoiset. AML Decalsin kansallisuustunnusten sinisen sävy on mielestäni hieman parempi verrattuna SBS modelsin vaaleampaan siniseen.

SBS modelsin maalausohjeessa siipitunnusten sijainti on virheellinen. Igor Kopiloffin Blenheim Suomessa kirjassa on annettu mitat siipitunnusten oikeista sijoituspaikoista.

AML Decalsin kansallisuustunnukset olivat oikean kokoiset ja väriset mutta ne olivat myös hyvin ohuet ja hauraat sekä reagoivat voimakkaasti käyttämääni Micro Sol pehmentimeen. Kahdesta kansallisuustunnuksesta sininen värikerros irtosi paikoin valkoisesta pohjaympyrästä ja väliin jäi ilmakuplia, joiden poistaminen oli työlästä. Lopulta sekin onnistui. SBS modelsin siirtokuvat toimivat hyvin ja reagoivat Micro Soliin kuten pitääkin.

SBS modelsilla on toinenkin siirtokuva-arkki (D48019) suomalaisille Blenheim koneille. Arkilla on oikean kokoiset isot kansallisuustunnukset siipiin. Näin jälkiviisaana suosittelenkin niiden käyttöä AMD Decalsin siirtokuvien sijaan. Lisää luettavaa täällä.

Kommentit

Upean näköinen lyhytnokka Blenheim. Taitaa tuo Airfix olla hieman parempi sarjana kuin Classic Airframes josta itse aikoinaan saman koneyksilön värkkäsin. Kasaus on kyllä erittäin tarkkaa, samoin maalaus. On se vain tuo Brittikaavio hieno niin tässä Blennussa kuin Hurricanessakin, jotenkin ikäänkuin kuuluu juuri näihin konetyyppeihin.

Laadukasta työtä siis kaikinpuolin, eikä valittamista yksityiskohtienkaan suhteen. Varsinkin nämä Suomikoneet kun tuppaa olemaan sellaisia että virheitä etsitään suurennuslasien kanssa kun lähdeaineistoa näistä yleensä on hyvin saatavilla. Tätä kyllä kelpaa tarkastella. Hieno taustoitus myös koneesta ja kattava rakennuskertomus kruunaa kaiken. Loistavat valokuvat myös. Hieno on!
Kiitos Markku! Kyllä Airfixin Blennu on muodoiltaan parempi kuin Classic Airframesin vaikka itse en ole sitä rakentanutkaan. Viimeksi mainitussa on mm. muoto-ongelmia nokan alueella, joita ei oikein pysty korjaamaan. Olet kyllä oikeassa Brittien Dark Green/ Dark Earth maalauskaaviosta. Itselleni se tuo heti mieleen Battle of Britainin ajan brittikoneet, klassikko kaavio!
Hieno Blenheim! Tasapainoinen kokonaisuus. Erityisesti lämmitti nuo runsaat ja tasokkaat rakennusvaiheen kuvat.
Kerrassaan loistavan näköinen Blenheim! Historiikki ja rakentamiskertomus ovat paikallaan. Maalaus on mielestäni hieno. Myös tausta on yllättävän aidon oloinen. Antennilankakin on jämäkästi paikallaan.
Kiitokset kommenteista Mauri ja Pentti. Rakennusvaiheen kuvia löytyy vielä lisää kotisivultani, linkki kirjoitukseni viimeisessä virkkeessä.
Miten tällainen teos on lipsahtanut minulta ohi..
On aivan huippua. Lähikuvat sisältä plussaa, koska niitä ei kaikki uskalla kuvata. Sisuskin näyttää ihan satasta.
Maalaus tosi siistiä ja nättiä.
Ohjaamoon varsinkin olisin kaivanut säistystä, mutta puhdas on katsojan silmissä.
Kone kokonaisuutena ja kuvineen yms. on vaan niin hieno ja myös kertomuksesi tukee sitä, niin en kyllä pudota pojoja.
Ihailtavaa käsityötä.
Kiitos Timo!
Poistin viestini.