Pienoismallit.net

Type 97 Te-Ke Tykkivaunu

Type 97 "Te-Ke" Tanketten valmistus aloitettiin Japanissa vuonna 1937 (1kpl) varsinaisen valmistuksen alkaessa 1938 jatkuen aina vuoteen 1944 saakka. Yhteensä rakennettiin 616 kpl "Te-Ke" Tanketteja. "Te-Ke" oli hyvin pienikokoinen. Sen pituus oli 3,68 metriä, leveys 1,80 ja korkeus 1,90. Painoa oli 4,7 tonnia. Miehistöä oli 2, johtaja ja ajaja. Pääaseena oli Type 94 37 mm vaunukanuuna ja ammustäyttö oli 96 laukausta. Vaunusta oli myös konekivääriversio, jolloin aseena oli 7,7 mm Type 97 konekivääri. Vaunussa oli Ikegai ilmajäähdytteinen 4 sylinterinen dieselmoottori, jonka teho oli 65 hv ja maksimi nopeus 42 km/h. Toimintasäde oli 250 km. Vaunua käytettiin lähinnä tiedustelutehtävissä.

Itse malli on Fine Moldsin tuotantoa. Tämäkin malli on vanhaa tuotantoa, ja sitä vaivasivat niittien kohdalla samat ongelmat kuin muissakin Fine Moldsin aikaisemmissa malleissa, eli ne oli puolimuotoiset. Korvasinkin suurimman osan niiteistä Tichy Trainin pyöreäpäisillä niiteillä. Mallin rakennettavuus oli kohtalainen. Käytin mallissa myös Fine Moldsin omat etsiosat, jossa tulee mm. pakoputken suojaverkko ja joitain pienempiä osia. Tykinputkin on myös Fine Moldsin alumiiniputki. Muita detaljoituja kohtia ovat mm. työkalut ja niiden itsetehdyt kiinnikkeet sekä ajovalon päällä oleva puolikaaren muotoinen suojalevy. Telat ovat mallin omat injektiovaletut irtokenkätelat, joiden rakentaminen oli kenties mallin suurin haaste.

Malli on maalattu pensselillä ja Vallejon maaleilla.

t. Jake

Kommentit

Hieno malli, ja japanilaiskalustoa ei liikoja täällä näe.
Pidän erityisesti mallin yleisilmeestä, joka on uskottavalla tavalla liattu. Vaunu näyttää ajetulta, ei sotketulta.
Pakoputken viimeistely myös miellyttää, mutta olen aina ollutkin ruostuneiden pintojen fani, paitsi omassa autossani.

On mahtanut vaununjohtajalla olla riittävästi töitä, kun on pitänyt samalla johtaa toimintaa, ampua, tähdätä ja ladata. No eihän Rellussakaan ollut kuin kaksi sotilasta.
Tämä näyttää hyvältä! Kyllä varsinkin viimeaikoina näitä japsivaunujakin on alkanut näkyä täälläkin… Erityisesti pidän siitä että maalattu pensselillä, ei aina ruiskulla. Käyttäytyykö Vallejon maalit hyvin pensselillä maalattaessa?
Kiitos Tmo ja Verneri,

Minusta Vallejon maalit soveltuvat erittäin hyvin pensselimaalaukseen. Ne tosin vaativat pohjamaalin tarttuakseen ja pysyäkseen hyvin kiinni. Itse maalaan pohjat ruiskulla Tamiyalla tai Humbrolilla. Vallejolla maalattaessa ja jotta saa riittävän peittävyyden, on tärkeää maalata useita ohuita kerroksia.

T. Jake