Pienoismallit.net

Type 97 Te-Ke kk-vaunu

Type 97 "Te-Ke" Tanketten valmistus aloitettiin Japanissa vuonna 1937 (1kpl) varsinaisen valmistuksen alkaessa 1938 jatkuen aina vuoteen 1944 saakka. Yhteensä rakennettiin 616 kpl "Te-Ke" Tanketteja. "Te-Ke" oli hyvin pienikokoinen. Sen pituus oli 3,68 metriä, leveys 1,80 ja korkeus 1,90. Painoa oli 4,7 tonnia. Miehistöä oli 2, johtaja ja ajaja. Tämän konekiväärivaunu version pääaseena oli oli 7,7 mm Type 97 konekivääri. Konekivääri oli
pakko ottaa useiden vaunujen pääaseeksi, koska Type 94 37 mm:n tykin kanssa oli ongelmia tuotannossa. Vaunussa oli Ikegai ilmajäähdytteinen 4 sylinterinen dieselmoottori, jonka teho oli 65 hv ja maksimi nopeus 42 km/h. Toimintasäde oli 250 km. Myös tätä kk-versiota käytettiin lähinnä tiedustelutehtävissä.

Itse malli on Fine Moldsin tuotantoa. Tämäkin malli on vanhaa tuotantoa, ja sitä vaivasivat niittien kohdalla samat ongelmat kuin muissakin Fine Moldsin aikaisemmissa malleissa, eli ne oli puolimuotoiset. Korvasinkin suurimman osan niiteistä Tichy Trainin pyöreäpäisillä niiteillä. Mallin rakennettavuus oli kohtalainen. Käytin mallissa myös Fine Moldsin omat etsiosat, joissa tulee mm. pakoputken suojaverkko ja joitain pienempiä osia. Muita detaljoituja kohtia ovat mm. työkalut ja niiden itsetehdyt kiinnikkeet sekä ajovalon päällä oleva puolikaaren muotoinen suojalevy. Telat ovat mallin omat injektiovaletut irtokenkä telat, joiden rakentaminen oli mallin suurin haaste.

Malli on maalattu pensselillä ja Vallejon maaleilla. Keltaisen värin pohjana on ruiskulla maalattu Humbrolin emaliväri, jonka päälle on maalattu pensselillä Vallejon keltainen

Litkutus ja kuraus on tehty omilla Tamiya pohjaisilla aineilla.

t. Jake

Kommentit

Banzai! Nämä japanilaiset purkit ovat jotenkin niin rumia että suorastaan huvittavat. Alkuperäiset siis rumia, ei Jaken mallit. Taidolla rakennettu kuten tavallista; miten sait syövyteosa-pakoputkensuojuksen taipumaan puolipyöreäksi, oliko alunperinkin pehmeähkö osa ja helposti taivutettavissa vai tarvittiinko poppakonsteja?
Kiitos Esko,

Muistaakseni sarjan mukana oli malline, jonka avulla verkko oli helppo taivuttaa muotoonsa.

t. Jake
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Muistaakseni sarjan mukana oli malline, jonka avulla verkko oli helppo taivuttaa muotoonsa.
Japanilainen voisi jopa olla niin fiksu että laittaisi mallineen mukaan - kaikilta valmistajilta ei tällainen ajattelu välttämättä onnistu.
Matti M 24.1.2023 19:07 Vastaa lainauksella
Hieno japsivaunu taas, työn jälki on laadukasta, kuten aina;), esim tornin siirtokuvat näyttää maalatuilta sekä pakoputki ruostuneelta metallilta.

Saako Nipponin vaunusarja vielä jatkoa?
Kiitos Matti,

Kyllä jatkoa on tulossa, esim. maalausta vaille olevat Type 89 "Otsu" ja Type 92 tankette. Myöhemmin toivottavasti Type 95 "Ha-Go" normaalillla jousituksella sekä Type 95 "Ke-Nu". Myös Type 1 "Chi-He" ja Type 4 "Chi-To" sekä prototyyppi versio että aiottu tuotantoversio.

t. Jake