Pienoismallit.net

Sd.Kfz 251/20 Ausf D UHU

Näitä infrapuna valonheittimellä varustettuja UHU puolitela-ajoneuvoja käytettiin lähinnä
panssarivaunujen apuna yö taisteluissa valaisemaan vastustajan vaunuja. Noin 60 kpl rakennettiin sodan loppuun mennessä. Rakennussarja on Dragonin ja korjaussarja on Blast Modelsin. Korjaussarjassa tulee mm. isokokoinen keskellä ajoneuvoa oleva voimakone, jota Dragonin sarjassa ei ole lainkaan. Työkalujen kiinnikkeet ovat Aberin etsiosia ja telat ovat Friulin. Maalaus on tehty Tamiyan maaleilla ja kuraus litkutuksineen omilla sekoituksilla.

t. Jake

Kommentit

Huhuu onks valoo :) Oma Uhu-projekti sai taas inspiraatiota tästä, todella hieno malli erikoisesta esikuvasta. Blast Modelsin lisäsarja on pakko-ostos koska AFV Club ei ole tehnyt kotiläksyjään ihan kokonaan tällä kertaa.

Rakenna seuraavaksi Panther pimeänäkölaitteilla?
Kiitos Esko,

Panthereita jo muutaman olen tehnyt kuten Italerin ja Tamiyan yhdistelmänä aikaisemmin rakennetuista ja puretuista sarjoista A:n, Tamiyan varhaisen G:n, Tamiyan teräspyöräisen G:n ja Gunzen valkometallia ja muovia sisältävän myöhäisen G:n.

Varastossa on vielä Tamiyan myöhäinen G, jota en ole laittanut eteenpän myyntiin ja jonka laatikossa on mm. muista sarjoista ylijääneitä infrapuna osia. Tuota voisi harkita.

t. Jake
Aina voi rakentaa lisää Panthereita :) Gunzen monimateriaali-hightech-sarja oli alan huippua 90-luvulla, muistan sarjaa silloin ihastelleeni mutta opiskelijan budjetti ei antanut myöden 700 markan, nykyrahassa varmaan 170 euron, investointia.
Jake on tehnyt hieman erikoisemman versioin, mutta sitäkin mielenkiintoisamman.
Uutta minulle on tuo valonheitin. En tiennyt asiasta yhtään mitään, mutta nyt kun tutkin myös nettiä, niin olihan niitä jo aikoinaankin mutta harvassa.
Tuo antaa heti lisää näkyvyyttä mallin kokonaisuuteen ja muutenkin mali on sitä luokkaa, mitä sinulta saattaa odottaa.
Hieno pikku säistys ja pintakäsittely on mielestäni onnistunut.
Yhtä asiaa ihmettelen; miksi vaunun sisällä olevat jotkut käsiaseet ovat siniset? Viisaimmat voisi kertoa.
Kiitos Timo,

Käsiaseet, eli MP40 konepistoolit on maalattu vanhalla Humbrolin "Gun Metal" metallivärillä. Värin kuivuttua hangataan aseen pintaa esim. jäykähköllä siveltimellä tai vaikka pumpulipuikolla. Näin saadaan asemetallia jäljittelevä musta, ehkä jossain määrin hieman sinertävä pinta. Aseita ei siis ole maalattu sinisiksi, mutta pintakäsittely saattaa antaa sinertävän vaikutelman.

T. Jake
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Aseita ei siis ole maalattu sinisiksi, mutta pintakäsittely saattaa antaa sinertävän vaikutelman.
Sinistys taitaa olla aseen tms metalliasian pintakäsittelytapa. Itse olen maalannut vastaavat aseet mattamustalla ja hangannut pintaan gun metal -pigmenttiä.
Jep, on olemassa mm. aine nimeltä "Super Blue Liquid Gun Blue, jonka avulla aseeseen, josta alkuperäinen mustan sinertävä pinta on kulunut, saadaan takaisin asemetallin mustan sinertävä pinta.

Ko. aine tummentaa myös pienoismalleissa käytettyjä messinkiosia ja valkometalliteloja.

t. Jake