Pienoismallit.net

MK IV Female "Ännchen"

Saksalaiset saivat runsaasti sotasaaliiksi liittoutuneiden vaunukalustoa ja tämä brittien MK IV Female "Ännchen" oli yksi näistä. Kesäkuussa 1918 taistelussa lähellä Fort de la Pompellea "Ännchenin" miehistö jalkautui vaunusta auttaakseen jalkaväkeä torjumaan ranskalaisten hyökkäyksen. Myöhemmin "Ännchenin" miehistö vetäytyi jalkaväen mukana ja hyläten vaununsa. Rakennussarja on Takomin ja malli on rakennettu oikeastaan suoraan laatikosta. Ainoastaan jokunen niitti on korvattu Tichy Trainin niiteillä sekä taisteluosaston päälle olevaa kolmiomaista tähystyskoppia on paranneltu. Ilmeisesti saksalaiset käyttivät naamiomaalaukseen rautatiekaluston värejä. Malli on maalattu ruiskulla ja Tamiyan maaleilla. Mudat ovat omia Tamiya pohjaisia sekoituksia. Puulaatikot vaunun takakannella on tehty ohuista puurimoista, joita on liimattu palsarimojen tai Evergreenin eripaksuisten muovipalkkien päälle.

t. Jake

Kommentit

Matti M 20.3.2023 20:50 Vastaa lainauksella
Jakelta taas hieno malli, maalaus kyllä hivelee silmää, metalliosat näyttää todella hyvältä, esimerkkinä telat jotka näyttää aidoilta, samoin pakoputki. Mallin likaaminen on myös onnistunut nappiin, sopivan kurainen ja muutama rasvavaluma lisää näyttävyyttä, kuten nuo yläkannen roinatkin.
Suomen paras mallari työssään .. hands down!
Todella hieno Mark IV. Roinat kyydissä tuovat hyvää fiilistä malliin.
Onhan tuo kyllä mielenkiintoinen aihe ja taidolla tehty toteutus.
Hei,

Lämmin kiitos teille kaikille kommenteistanne!

t. Jake
Tero Tyni 22.3.2023 13:38 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoisia nämä puolta vaihtavat kalustot. Taisi olla, että toisinaan puolta vaihdettiin useammankin kerran, että Mark IV jäi saksalaisille ja he menettivät taas sen liittoutuneille jossain vaiheessa taas.

Oliko Mark IV sellainen, että perä roikkui ilmassa? Mallissa pohja näyttää kuperalta.

Kaikkinensa hienoa työtä. Maalaus ja pintatyöt sekä yksityiskohdat.
Hei Tero & kiitos,

Kyllä tämänkin vaunun kohdalla kävi niin, että saksalaiset menettivät "Ännchenin" ympärysvaltojen joukoille tuossa taistelussa lähellä Fort de la Pompellea.

Perä on hieman ilmassa, koska se kuuluu vaunun rakenteeseen. Liekö muodolla ollut tarkoitus, että vaunun on helpompi nousta esteen päälle. Saman tyyppinen "keikkuva" rakenne on esim. Whippetissä.

t. Jake
Onnea Mestari!!
Kiitos Jaakko,

t. Jake