Pienoismallit.net

150 mm Panzerwerfer 42 auf sWS

Näitä raskaita 150 mm raketinheittimiä oli asennettuina panssaroidun Opel Maultier (15 cm Panzerwerfer 42 auf Sf Maultier), jolle heitin alun perin suunniteltiin, sekä panssaroidun sWS:n (15 cm Panzerwerfer 42 Zehnling auf SWs) alustalle. Molemmat olivat puoliteloja. Raketinheittimessä oli 10 putkea ja ajoneuvon takaosan kuljetustilassa oli tilaa lisäraketeille. Ilmeisesti pienemmässä Opel Maultierissa oli tilaa 12:lle lisäraketille ja isommassa SWs:ssä oli tilaa 20:lle lisäraketille.

Rakennussarja on Great Wall Hobbyn. Telat ovat Friulin ja työkalujen kiinnikkeet ovat Aberin. Sarjassa ei tullut "täyttälastia" lisäraketteja, joten otin yhdestä muotin ja valoin tarvittavan määrän lisää. Sarja oli mukava rakentaa, vain rungon luukkujen sopivuuden kanssa oli pienehköjä ongelmia. GWS:N / Broncon Raketinheittimen yksityiskohtaisuus verrattuna Italerin Opel Maultierin vastaavaan on huomattava. Italeri häviää GWS:lle /Broncolle 0-6. En tosin tiedä, onko noissa erilaisissa Italier -pohjaisissa uudelleen paketoinnissa heittimeen tullut parannusta.

Maalaus on tehty ruiskulla ja Tamiyan maaleilla. Pintakäsittely pastellijauhoilla (Mig) ja kuraus omilla tuotteilla.

t. Jake

ps. jos jollain on ylimääräinen GWS:n tai Broncon Panzerwerfer 42 auf SWs, niin olen kiinnostunut asiakas.
Haluan korvata Italerin Opel Maultierin heittimen ja ehkä sille GWS:n / Broncon rungollekin keksin jotain käyttöä…

Kommentit

Jaken tyylin alkaa jo erottaa, niin kuin aikoinaan edesmenneen Raimo Leinon.
Mallin kokonaisuus hyvin maalattuine maastokuvioineen ja raketinheittimet + lisäammukset myös. Säistys sopivan maltillinen.

Mitenhän nuo vihreät lehvät pysyy paikallaan, jos värkillä ajetaan tai ammutaan? Mutta jospa se on vain paikalleen naamioitu. Minusta ne joutaisi pois.
Hei Timo & kiitos,

Hommasin tuota lehvästön runkoa (jotain kuivauttua merikasvia?) joskus aikoja sitten ja nyt vain halusin kokeilla miltä se näyttää kun siihen liimauttaa tuota "lehtivihreää". Ei näyttänyt hassummalta, vaikkakin ei nyt kovin sopivaltakaan. Kyse oli myös siitä, miten nuo materiaalit toimivat, jos tekisi jonkinlaisia puita. Päätin sitten jättää kasviston paikoilleen.

T. Jake
Matti M 2.8.2022 07:49 Vastaa lainauksella
Jaken malleja on tullut seurailtua siitä lähtien kun näin jutun Pienoismallissa olikohan vuonna 1992?
Aina ne on vaan yhtä korkeatasoisia ja hyvin viimeisteltyjä, kuten tämäkin puolitela, ei liioiteltuja kulumia ja ruosteita ja sopivasti kurattu/pölytetty.
Kiitos Matti.

t. Jake
Siisti ja kaunis malli! Noiden vihreiden ja muidenkin väristen kasvien lisäämisessä vaunujen päälle kannattaa olla aika tarkkana noin yleisesti ainakin, koska varsin usein ne tuppaavat pilaamaan muuten hyvän kokonaisuuden. Itse aikoinaan liimailin omien vaunujen kylkiin ties mitä sammalta ja totesin että vaikka ei se rakenteluni hääppöinen ollut muutenkaan, niin se sammal kyllä tuhosi loputkin… :)
Jake,

Italerin Maultieriin ei ole tullut mitään muutoksia matkan varrella. Siihen löytyy Royal Modellin lisäosasarja jolla sarjaa saa kohenettua jos on halua investoida. Esim tästä linkistä näkee mitä paketti sisältää:Linkki

Minulla on tuo lisäosasarja ja se on ihan hyvä. Suurin ongelma ovat nuo kaksiosaiset resiiniputket, jotka eivät ole onttoja. Poraamalla ne saa kyllä auki mutta vaatii varovaisuutta.

Voyagerilta löytyy Maultieriin sivulaatikot ja kasa sisä- ja ulkotilojen etsiosia. Eli firman tyypilliseen tapaan kaksi eri settiä, jotka kuitenkin molemmat on sisällytetty perussetistä otetuun kuvaan. Linkki ja Linkki

Sinällään hassua, että kukaan ei ole tehnyt uutta Maultieria tai edes kunnon 3D täydennysoisa Italerin sarjaan.

Mainoksen loppu;-)

t. Jari
Jari Lievonen kirjoitti:
Mainoksen loppu;-)
Saattaa sisältää tuotesijoittelua :)

AZIMUT:illa oli vuonna kivi ja kirves hieno resiini-Maultier, pyörästö ja telat Italerista, loput hartsivalua, etsiosia ja metallia. Heittimen putket olivat - jos oikein muistan - messingistä sorvatut. Malli oli hieno, kallis ja harvinainen, nykyään sitä ei taida löytää kuin tuurilla, koko Azimut taitaa olla enemmän tai vähemmän dead? Ainakin nettisivut ovat kadonneet. Myivät myös pelkkää heitinosaa, mutta sen saatavuus varmaan yhtä hyvä eli 0. Jos jollakulla on sopiva ranskalainen tuttu niin toki sitä kautta voisi kysellä?

[img]https://pienoismallit.net/media/kuvat/16/81/21/168121.jpg[/img]
Jari Lievonen kirjoitti:
Sinällään hassua, että kukaan ei ole tehnyt uutta Maultieria tai edes kunnon 3D täydennysoisa Italerin sarjaan.
Sanopa muuta, kaikenlaisia mielikuvitus-Mauseja tms kyllä riittää.
Moi Verneri & kiitos,

Onneksi noita oksia ei ole liimattu kiinni, joten tarpeen vaatiessa ne on helppo poistaa.

t. Jake
Moi Jari ja Esko,

Kiitos vinkeistä. Itselläni on tuo Royal Modelin sarja ja se on ihan ok. Kuitenkin GWS:n heitin olisi paljon vaivattomampi kasata. Ehkä nuo Royalin heittimen putket voisi korvata sopivan ohuella muoviputkella tai messinkiputkella.

t.Jake