Pienoismallit.net

BT-42

R-717

Tamiyan BT-42 lähes suoraan laatikosta rakennettuna. Lisäsin malliin kyseisen vaunuyksilön ulkoasun mukaisen johtopyörien välisen vahvikelevyn. Jätin mallista pois veijerit, koska ne ovat käsittääkseni väärän malliset ja en jaksanut rakentaa niitä skrätsinä.

Malli kuvaa Er.Ps.K/Ps.D R-717 vaunua Viipurissa vuonna 1944. Vaunusta on Viipurissa tallentunut kaksi kuvaa.

Pohjamaalasin vaunun ModelMasterin harmaalla pohjamaalilla. Mallin naamiomaalauksen maalasin pensselillä ja ruiskulla Lifecolorin Suomi-setin maaleilla (UA244, UA245, UA246).

Mallin säistyksen toteutin pääosin öljyväreillä. Mallin telaketjut käsittelin osittain MIG:n Gun Metal pigmentillä ja pakoputkien päät sekä tykin suujarrun MIG:n mustalla pigmentillä. Lyijykynällä viimeistelin kulumalle alttiiden kohtien reunat.

Kommentit

Hieno on.
Eipä haittaa, vaikka vaijerit puuttuu, koska kokonaisuus on loistokas.
Koska mallilla ei ole alustaa, niin puhdas malli luo hyvän tunnelman.
Millä teit nuo maastovärien rajat, koska ne ovat niin siistit?
OH 18.4.2022 17:40 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista. Naamiomaalaukset värirajat maalasin pensselillä. Ohensin maalin todella juoksevaksi ja maalasin useamman kerroksen, jolloin maalipinta pysyi tasaisena.
Moi OH,

Mukavan tasapainoinen, hyvin rakennettu ja maalattu BT-42. Pintakäsittely on aika laimeaa, mutta eipä noilla missään mudassa ryömittykkään. Kuva Viipurista kertoo myös, ettei vaunussa ole tolkuttomasti kuraa, vaan kaupunkin sopivasti. Lähinnä liikkuivat näillä teitä pitkin ja asemiin ajettaessa jonkin verran maastossa, telat kun lähtivät herkästi pois päältä.

Life Color, kuten myös Vallejon ja Andrean maalit toimivat minustakin pensselillä maalatessa hyvin. Kuten mainitsit, pitää vain malttaa ohentaa niitä tarpeeksi ja varautua maalaamaa useampi ohut kerros riittävän peittävän maalikerroksen saadakseen.

T. Jake
OH 19.4.2022 17:58 Vastaa lainauksella
Moro Jake!

Kiitos kommentista. Tavoitteena oli nimenomaan jäljentää vaunuyksilön esikuvan mukainen pölyinen yksilö. Myös telaketjuissa pyrin jäljentämään teiden kivetyksen aiheuttamaa metallin kiiltoa. Yksi työn alla oleva malli on suunniteltu maksimaalisella kuralla, mutta palataan siihen sitten jos se joskus valmistuu.
Erittäinhyvin tehty BT-42… mielestäni yksi parhaimmista BT-42:sista joita tällä sivustolla on nähty!
varsinkin maalaus hivelee silmiä…Yleensä suujarru on näissä maalattu metallisenmustaksi oletko tarkoituksella tähän maalannut ruskeaksi?
OH 20.4.2022 21:11 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista. Pähkäilin itsekin tuon suujarrun värin kanssa. Päädyin lopulta noudattamaan Tamiyan ohjeita ja maalasin sen naamiomaalauskaavion mukaisesti. Tuo on onneksi helppo korjata, joten jos jollakin on tarjolla faktoja suujarrun väristä, niin otan sen kiitollisena vastaan.
Varsin kaunista pensselityöskentelyä. Siisti ja näyttävä malli!
JiiTee 4.5.2022 19:32 Vastaa lainauksella
Upea malli muiden joukossa tällä sivustolla julkaistuista BT-42 malleista.
Naamiomaalauksen värit ovat sopivat.