Pienoismallit.net

Rolls Royce v. 1911

"Silver Ghost"

Smerin vanhaa valua ja aika lailla työläs, vaikka osia ei ollut kuin vajaa neljäkymmentä.
Yhtään kirkasosaa ei paketti sisältänyt, joten ikkunat tein ohuesta muoviarkista.
Myöskään alapuolelle ei tullut osia juurikaan. Ei moottoria tai pakoputkistoa.

Tuo nimi "Silver Ghost" löytyy Wikipediasta jos kiinnostaa: fi.wikipedia.org/wiki/Rolls-Royce_Silver_Ghost

Myöskään mitään maalausohjeita ei tullut mukana, joten tyydyin mallipaketin kanteen ja netistä löytyviin kuviin.

Ensimmäinen mallini aikoihin, jota en säistänyt ollenkaan. ( Markus, mä vihaan sua :D) ). Varmaan pikku säistys olisi antanut ilmettä, mutta ilman alustaa se on nyt vain näin. Toki kuivaharjasin ulokepaikkoja ja hieman litkuttelin joitain syvennyksiä. Mutta enemmän ei olisi ehkä ollut paikallaan.

Maalattu pensselillä ja käsivaralla ilman maskiteippiä Revellin ja Humbrolin emaleilla, sekä joillain akryyleillä. Käsivaramaalaus teetti maalinpoistoja monesti, mutta en tahtonut antaa periksi. Vihreään pintaan sudin hieman öljyväriseosta antamaan eloa mallille. Vaikka malli on 1:32, niin malli on 5,6 senttiä leveä ja 15,2 senttiä pitkä.

Tämä oli SMERin samanlaisista paketoinneista viimeinen tekeleeni ja seuraavaksi asettuu keittiönpöytää sotkemaan Saksalta sotasaaliskoneena ostettu DB-3, joka onkin sitten Maguetsin muovia. Tarkoitus tehdä Ari Vatasen isän Aarne Vatasen lentämä kone.
Ari Vatasesta ilmestyy syksyllä elämänkerta ja idea olisi lahjoittaa kone ja Arin vuoden -82 mm voitto-Escord, joka onkin jo täällä sivuillani. Lahjoitus tapahtuisi Kuopion "Maalla, Merellä ja Ilmassa" tapahtumassa, jonne Aria koetamme houkutella myymään kirjaansa omistuskirjoituksellaan.
Tapahtumamme teemahan on " Moottoriurheilu", joka kerää varmaan yleisöä ja malleja ihan eri aloilta kiun aikaisemmat sotiin liittyvät teemat.

Kommentit

Ole hyvä :)

Oot sitten tykästynyt näihin smerin umpisynkkiin rakennussarjoihin? Fiksaationsa kai jokaisella…

Tuohon kameran muuttamaan vihreään syylliseksi veikkaisin vahvasti taustapahvin väriä. Kokeile valkoista, harmaata tai mustaa ja veikkaan ettei ongelmaa ole.

Sen verran pitää nipottaa että eikös nimi ole Royce eikä Rouce?
Markus Salminen kirjoitti:
Ole hyvä :)

Oot sitten tykästynyt näihin smerin umpisynkkiin rakennussarjoihin? Fiksaationsa kai jokaisella…

Tuohon kameran muuttamaan vihreään syylliseksi veikkaisin vahvasti taustapahvin väriä. Kokeile valkoista, harmaata tai mustaa ja veikkaan ettei ongelmaa ole.

Sen verran pitää nipottaa että eikös nimi ole Royce eikä Rouce?
Lipsahti vierekkäiset näppäimet sekas. Otsikkoon korjasinkin.

Oikeastaan en ole niin mahottomasti tykästynyt näihin SMERin malleihin, mutta tykästyin nimenomaan noihin tosi vanhoihin autoihin, mutta nyt se sarja on tehty kirjahyllyä somistamaan, puolison mielestä moiset lelut joutaisi varastoon alimmaiseksi..
Kiitos Markus kommentista ja niin kuin jo kerroin, niin Maquettin DB-3 Suomiversio 1:72 on jo pöydällä, joten laatu ei ainakaan parane. Varsinaista Suomiversiota ei ole, mutta sellaisen koetan väkertää.
Timolta jälleen…Nostalginen/Hyvän/hauskan näköinen menopeli…kunniamainita tulee tälläkertaa etuvaloista, jotka ovat erityisen aidonnäköiset.
Kiitos Johan.
Nyt loppu nämä Smerin nostalgia-autot.
Pöydällä jo ihmettelyssä tuo mainitsemani DB-3 Suomikone tunnuksin DB-16. Smer oli vielä suht helppo, mutta Maguetsin paketteja mulla on kaksi, niin silti joutuu tekemään osia itse.
Eikä passaisi hirveesti mokailla, kun kone menee Vatasen Arille. Arista tulee elämänkerta syksyllä ja hänen isä lensi juuri tätä Saksalta ostettua sotasaaliskonetta. Ari oli pyytänyt kirjailijaa - velipojan vaimo - mainitsemaan kirjassa isästään myös.
Tein jo Arin MM-Escortin ja nyt tämä DB-16, jotka olisi tarkoitus luovuttaa Arille kirjan julkkarissa, joka on toivottavasti Kuopion mallitapahtumassa syksyllä.