Pienoismallit.net

King Tiger #213

Tämä on oma otokseni kuuluisasta "La Gleizen Tiikeristä", eli Pzkwg VI Ausf. B King Tiger -vaunu nro 213:sta Ardennien taistelussa joulukuussa 1944.

Vaunu kuului taisteluosasto Peiperiin osana 501. raskasta SS-panssarivaunupataljoonaa (s.SS Pz.Abt 501). Vaunua komensi SS-Obersturmführer Helmut Dollinger sen kohdatessa tiensä pään La Gleizen kylässä 21.12.1944. Lyhyessä taistelussa vaunu sai osumia amerikkalaisten taisteluosaston laukauksista, jotka tuhosivat mm. tykinputken. Vaunu jäi kylään ja paikallinen asukas osti sen sodan jälkeen sitä siirtämään tulleilta amerikkalaissotilailta konjakkipullon hinnalla. Vaunu on edelleen December 1944 -museon edessä La Gleizen kylässä, muutamia metrejä siirrettynä alkuperäisestä paikastaan.

Tämä on ensimmäinen mallini lähes 30 vuoteen, joten pidän itseäni aloittelijana. Halusin tehdä juuri tämän mallin sen vuoksi, että vierailin taannoin Ardenneilla ja dokumentoin vaunun kaikkine taisteluarpineen erittäin hyvin. Idea jäi mieleen kummittelemaan…

Vaunu on rakennettu Tamiyan Ardennien-operaation kitistä 1/35 skaalassa. Maalattu ja säistetty Tamiyan, Vallejon, AK Interactiven ja MigAmmon tuotteilla. Siirtokuvat ovat Peddinghausen setistä. Kuvissa referenssinä alkuperäinen vaunu vierailuni aikaisen restauraatiopatternin mukaisena.

Kommentit

Hyvin onnistunut malli ”pitkäntauon” jälkeen…mallisi on mielestäni, jopa aidommannäköinen kuin paraatikuosissa oleva oikea 1:1 vaunu:)
-JK- 20.4.2022 21:30 Vastaa lainauksella
Kiitos! Tavoittelin mahdollisimman realistista näkemystä, ikään kuin ennen vaunun viimeistä taistelua. Täten säistäminen on hillittyä esim. ruosteen osalta. Vaunullahan ei ollut pitkä elinkaari, n. 8 viikkoa :)