Pienoismallit.net

Skyline

Fujimi 1/12 Nissan Skyline R32 "Nismo"

Kommentit

Ylisiisti, wau.
Konepellissä näkyy, että se saa heijastuksia muualta, mutta lienee kutenkin yhtä kiiltävä kuin kuvassa 1?
Voi kun osaisi joskus tehdä yhtä kiiltäviä ja maalaukseltaan tasaisia malleja. Ilman ruiskua se ei taida olla mahdollista ja ruiskun käyttö ei meillä onnistu.
Kun osaat tehdä noin upeita malleja, niin kannattaisi keskittyä niiden kuvaukseen.
Kuvauslaatikko, jossa valo tulee joka puolelta tai edes kartongit mallin taakse, niin mitään ylimääräistä ja häiritsevää ei kuvissa olisi.
Ilman ruiskuakin saa peilipintaa aikaan jos haluaa, esimerkiksi spraymaaleilla, se vaan vaatii huomattavasti enemmän töitä saman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kiillottamalla sekin silti hoituu.

Vaikka Timon kanssa kuvauksesta olenkin samaa mieltä, ei itseltänikään löydy mitään missä saisi puolimetrisiä malleja kuvattua. Ainakaan ilman reipasta säätämistä.

Millainen malli oli rakennettava, vaikuttiko että 1:24 malli oli isketty kopiokoneeseen +100% vai tuntuiko että oli ihan suunniteltu tähän skaalaan?
Markus Salminen kirjoitti:
Ilman ruiskuakin saa peilipintaa aikaan jos haluaa, esimerkiksi spraymaaleilla, se vaan vaatii huomattavasti enemmän töitä saman lopputuloksen aikaansaamiseksi.
Eipä tuo spraymaalien käyttö juurikaan eroa ruiskun käytöstä jos kerran maalausolosuhteet ei myöden anna. Siveltimillä ne peilipinnat vain pitää unohtaa.

Siistiä työtä kaikinpuolin tämä automalli ja maalaushan on todellakin huippuluokkaa. Kuvaushan onnistuu tietenkin vaikka norsun kokoisesta mallista, pitää mennä vain riittävän kauas ;-). Ylimääräiset jutut taustalta olisi suotavaa raivata pois kuvauksen ajaksi. Malli kuitenkin huippu hieno, ei muuta kuin uutta kehiin!
Markku Rinne kirjoitti:
Eipä tuo spraymaalien käyttö juurikaan eroa ruiskun käytöstä jos kerran maalausolosuhteet ei myöden anna. Siveltimillä ne peilipinnat vain pitää unohtaa.
Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta ihan täysin en allekirjoita tuota sivellinpinnan kiillottamista. Metalliväreillä se on unohdettava ehdottomasti, mutta "normaalilla" kiiltävällä värillä onnistuu kyllä. Tosin työmäärä on isompi, enkä ainakaan itse enää nykyään kiillota muuta kuin lakkaa. Lakka taas ei välitä siitä miten se on pintaan saatu, samalla tavalla se santapaperia tottelee kunhan se vain on kuiva.