Pienoismallit.net

Morane-Saulnier MS.406C-1

MS-601, Lentäjä Reino Ilmonen, 3/LLv 28 Joensuussa kesällä 1941

Vapisevin käsin valmistettu kolmas tekemäni Suomimalli! MS-601, Lentäjä Reino Ilmonen, 3/LLv 28 Joensuussa kesällä 1941. Kone tuhoutui ilmatorjunnassa 10. 8. 1941 jolloin ohjaaja vänrikki Ilmonen kaatui.
Hieman vielä fiksaamista mallissa, ennen kuin laitetaan vitriiniin.
Harrastus senkun kiihtyy. Nyt oli isoja ongelmia dekalien laitossa. Tahtoivat murentua asetellessa. Pikku hiljaa edetään ja katsotaan mikä malli seuraavaksi työn alle. Enemmän kuvia malleista on toivottu, mutta en metsästele hirveästi kehuja, vaikka ne tosi mukavia onkin, pääasia, että tämä sivusto auttaa viemään harrastusta eteenpäin.
Kiitos kommenteista, niitä on kiva lukea.

Kommentit

Komia on morane. Laita ihmeessä lisää kuvia mallista. Yhdestä kuvasta vaikea antaa muutoin rakentavaa palautetta.
Mitä tulee dekaaleihin. Murentumiseen voi auttaa kunnollinen liottaminen ja muutoinkin hellä käsittely. Ohuet ja vanhemmat dekaalit saattavat murentua muutoinkin, jos ovat päässeet hapertumaan. Eli no hätä. Jos dekaalit harmittavat, kannattaa katsoa "lisäosina" ostettavia dekaaleja. Niitä löytyy iso valikoima, eivätkä yleensä kustanna paljoa. Ei muuta kuin eteenpäin!
On rohkaisevaa, että meitä vapisevia senioreita on useampia. Ja vielä 1:72 -skaalassa. Perinteinen pensselöinti ei haittaa, ja autenttiselta näyttää. Toivon, että liittäisit lisää kuvia mallista, niin voi tähdittää paremmin. Kiitos myös historiikista. Harvemmin kaatuneiden ja "vähään" ehtineiden piloottien koneita mallinnetaan.
Kuvia tosiaankin lisää, niin saat myös palautetta enemmän ja samalla vinkkejä.

Hieno Morane kuitenkin pikku skaalaan.
Oletko kokeilut Microscalen siirtisten päälle laitettavaa LIQUID DECALS FILMiä?
Aineta saa alan liikkeistä ja kun sillä käsittelee siirtiksen, nin olkoon siirtis siten hauras tai muuten vanha tai miksikäs ei uusikin, niin sillä varmistaa sirtiksen onnistuneen laiton mallin.