Pienoismallit.net

BSU-11-57p

1950 luvulle tultaessa Neuvostoliitto modernisoi panssarikalustoaan. Sodanaikaisille vaunu tyypeille tuli uusia korvaavia vaunu tyyppejä. Tämän mallin evoluutio alkoi SU-76 vaunusta.

Jo sodanaikana SU-76 panssarintuhoojasta kehitettiin lentokoneitse kuljetettavaa pientä OSU-76 vaunua. Kyseinen OSU projekti meni jäihin sodan loputtua.

Uuden alun toi ASU-57 vaunu. Se oli hyvin pieni ja kevyt konstruktio. Kyseinen malli perustuu juuri tähän vaunuun josta sittemmin kehitettiin muitakin prototyyppejä.

Asu-57p

Asu-57p oli jatkokehitelmä Asu-57 vaunusta. Suurin eroavaisuus oli uintikykyinen vaunu.

BSU-11-57f

Asu-57 vaunun rinnalle kehitettiin tukivaunu joka muuten oli sama mutta aseistus oli vaihdettu rekyylittömään bs-11 tykkiin.

BSU-11-57p

Tämä vaunu johon malliin perustuu b-11 tykki joka on ASU-57p lavetilla.

Malli on tehty skrätsinä. Telapyörät ja telat lainattu Parc modelssin mallista. Kyseisestä vaunusta löytyy vain yksi kuva testien ajalta. (kubinka?)
Koska minulla ei ollut piirustuksia käytössä, malli on tehty täysin perstuntumalla. Yksityiskohdat perustuu pitkälti asu-57p varustukseen ja taistelutila on täysin hatusta vedetty. Mukava malli oli rakentaa, toivottavasti skrätsihammas sai tarpeeksi makeaa vähäksi aikaa.

Kommentit

Herranen aika sentään. Skrätsinä tehty malli, mutta eipä kyllä uskoisi. Joitain skrätsin pikku paikkailuja paljastuu, mutta olet myös ottanut kuvia aika läheltä ja se on skrätsimalliin aika rohkea tapa kertoa kaikille omaa osaamistaan.
Alustan väri sopii malin väriin / sävyyn mukavasti ja kuvat on hyviä.
Plussaa kertomuksestasi ja oikeastaan koko työstä.
Ei tästä voi olla pitämättä.
Kysyisin, että teitkö Evergreenin tuotteista mallin vai mitä muovia käytit?
Savolaisukko sannoo, jotta uppee kuin Puijon kuppee..
AKK 20.5.2022 17:35 Vastaa lainauksella
Kiitos Timo kommenteista. Joo evergreenin profiili sreipeistä. Muovilevy ei ole evergreenin tuotteita mutta vastaavaa styreeni levyjä. Raakamuodot pitkälti 1-1,5 m levyistä. Yksityiskohdat ja näkösälle jäävät muodot 0,5 levystä. Takana oleva pressu sekä putken päällä oleva pressu tehty greenstuffista. Taistelu tilan päällä oleva korokepressun runko on juotettu ranka jonka päälle pressu muotoiltu nenäliinasta. Kiitos, terveiset jojensuusta
Kiitos selevityksestä. Ison homman olet tehnyt.