Pienoismallit.net

Macchi MC.202 Folgore

Pohjois-Afrikan "salama" 1942

Puolalainen Hobby2000 julkaisee muiden valmistajien sarjoja uusilla Cartografin siirtokuvilla ja kuomumaskeilla. Sen verran tuore valmistaja ilmeisesti kyseessä, että puuttui kokonaan tämän sivuston mallivalmistajalistauksesta. Tämäkin Folgore-sarja perustuu Haseqawan alun perin vuonna 1992 julkaistuun rakennussarjaan, josta tälläkin sivustolla on esillä useampi hienosti toteutettu malli.

Kyseessä on melko tyypillinen hieman iäkkäämpi 1/72 -mittakaavan sarja, jossa nykyjulkaisuihin verrattuna oli varsin maltillinen määrä osia. Ostin lisäksi sarjalle tarkoitetun AirWavesin etsiarkin, mutta ohjaamo jäi siitä huolimatta sen verran koruttomaksi, jotta päätin liimata kuomun kiinni. Varsinaista rakentamisen riemujuhlaa tämä ei siis ollut. Sarja tarjosi vaihtoehdon sekä 73:n että 74:n laivueen koneelle Pohjois-Afrikassa, joista valitsin tämän maalauskaavioltaan tummapohjaisen yksilön. Italialaisen Cartografin siirtokuvat toimivat jälleen kerran moitteettomasti.

Tässä projektissa haasteeksi muodostui tämä italialainen täpläcamo. Tarkoitukseni oli testata sen toteuttamista ilman "myrkkyohentimia", kuten Tamiyan keltakorkkista tai Mr. Levellin thinneriä, jotka kyllä tekevät hommasta paljon helpompaa, mutta myös hajuhaitat ovat huomattavat. Malli on maalattu Tamiyan maaleilla (värit sekoitettu useammasta sävystä) ja käytin Ak:n Real Colorsin ohenninta, johon olen viime aikoina tykästynyt. (Ja mikä tärkeintä, parempi puolisko ei valittanut maalikäryistä!:))

Säistämiseen käytetty Abteilungin öljyvärejä ja Ammon pigmenttejä.

Kommentit

Upea ja tasainen maalipinta, joka näkyy parhaiten kiiltoasteineen kuvassa 1.
Täpläkuvion olet saanut onnistumaan myös kivasti.
Kokonaisuudessaan malli on kyllä upea.
Ei ylilyöntejä säistyksessä, vaan juuri minun makuuni. Myös googlettelemaan konetta, niin kuin nytkin. Antennilanka riittävän ohutta.
Hieman harvinaisempi malli herättää aina.

Kommee on ja passaa esitellä täällä.
HannuL 20.3.2022 12:27 Vastaa lainauksella
Aivan erinomainen malli kaikilta osin. Hauska nähdä, että 1/72 :ssa tehdään vielä huippumallejakin.
Kaikinpuolin onnistunut! Erityisesti terävät kuomunrajat ja täpläcamo hivelee silmää.
Olli J. 20.3.2022 18:42 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista Timo, Hannu ja Mika!