Pienoismallit.net

Hawker Tempest Mk. II

Eduardin Hawker Tempest Mk.II valmistui hiljattain. Sarja oli mukava rakennettava ja kuten valmistajan profipack-paketoinnit hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Muutamia häiritseviä juttuja olivat kiinteäksi valettu pitot-putki (joka tietenkin katkesi juuresta) ja huonosti istuvat siiven alapintaan tulevat valot. Sitävastoin siiven etureunaan tulevat aseet sisältävät 'palikat' istuivat kokolailla hyvin, paremmin kuin monessa muussa sarjassa.

Siirtokuvat olivat näitä uusia, joista kalvon voi irroittaa siirtokuvan asentamisen ja kuivumisen jälkeen. Näin siirtokuvat asettuvat hyvin paikalleen. Olennaista on, että siirtokuva on asennettu huolella, muutoin kalvon irroittamisen yhteydessä varsinainen merkintä saattaa viottua.

Malli on maalattu Hatakan erinomaisilla Orange line lakka-akryylimaaleilla ja säistetty kevyesti Tamiyan Panel Liner'illa ja kulumat pienellä hopeaan kastetulla vaahtomuovipalalla.

Kommentit

Jarmo P. 14.3.2022 19:49 Vastaa lainauksella
Hienosti onnistunut malli, ja hyvin toteutettu maalaus. Siirtokuvat näyttävät hyviltä, pitänee joskus kokeilla.

Aluksi hieman vierastin maalipinnan kiiltoa (kuluneesta kun tykkään), mutta näyttää esikuvatkin olevan melkoisen kiiltäviä.
Realistisen näköinen kokonaisuus, siirtokuvat ja maalaus varsin onnistuneet.
Hyvin olet onnistunut mallintamaan kokonaisuuden mallista.
Upeasti metalliset paikat antavat oikean metallin tunteen.
Myös siirtokuvat istuu nätisti ja melko hillitty säistys on kruununa mallissa.

Maalirajat mukavan häivyttäviä, jotka ei tällaiselta pensselimaalarilta onnistu. Myös kuomun rajat skarppeja.
En löydä moitittavaa, enkä tahdo varta vasten etsiäkään.
Kuulu ehdottomasti sarjaan "viiikon malli".

Minulle taas uusi asia on nuo siirtikset. Voisitko kertoa tarkemmin niiden toimivuudesta ja laittamisesta paikalleen ja onkohan niitä muilla kuin Eduartsilla?
Olen tehnyt ja teen lähitulevaisuudessa ikivanhoja mallisarjoja ja tämä kuullostaa mienkiintoiselta. Kuva siirtiksestä vaikka linkkinä tai kuvana tähän keskusteluun olisi mukava saada.
Timo Rissanen kirjoitti:
Minulle taas uusi asia on nuo siirtikset. Voisitko kertoa tarkemmin niiden toimivuudesta ja laittamisesta paikalleen ja onkohan niitä muilla kuin Eduartsilla?
Maailmalla näkyy näistä Eduardin uusista siirtiksistä etupäässä huonoja ja erittäin huonoja kokemuksia.
Mutta niinhän se on, että melkeen joka tarvikkeesta on vähintään kahdenlaisia kokemuksia. Tässä ainakin erittäin onnistuneesti noi saatu istumaan. Eikä muutenkaan toteutuksessa ole moitittavaa.
Kiitokset kommenteista.
Ehkä mallin pinta olisi voinut olla vähemmän kiiltävä.
Noiden Edun uusien siirtokuvien kanssa on oltava huolellinen. Siirtokuva on kiinnityttävä kunnolla, eli pinnan on oltava kiiltävä. Kun siirtokuva on kunnolla paikallaan ja kuiva niin kalvon irroittaminen käy esimerkiksi koktailtikulla ja pinseteillä. Joissain Youtube-videoissa on kokeiltu jopa teippiä kalvon irroittamiseen hyvällä menestyksellä. Mutta kuten Tervo yllä totesi niin huonojakin kokemuksia on ja riskinsä noissa on. Yksi konsti on harjoitella ylimääräisillä siirtokuvilla - niitahän esim Eduardin sarjoissa on runsaasti.
Youtubesta voi googlata esim hakusanoilla Eduard decals.