Pienoismallit.net

RMS Titanic

Titanicin pinoismallista tehty dioraama

Revellin 1:1200 Titanicista tehty dioraama. Olen tehnyt tätä projektia 8-luokan puukäsityössä ja vapaa-ajalla. "Vesi" on tehty Pakla-valuhartsista ja siihen sekoitetusta maalista. Jäävuori on spraymaalattua paperimassaa. Jalusta on öljyttyä puuta. Laivan sisällä on led-nauha ja ikkunoiden kohdille olen porannut reiät, jotta valo pääsisi läpi. Myös hartsin alapuolella on kaksi lamppua. Onnistuin projektissani melko hyvin, mutta maalipinnassa ja hartsissa on joitakin virheitä.

Kommentit

Pidän tästä, hyvää työtä. Olet käyttänyt erilaisia materiaaleja luovasti ja onnistuneesti. Fiilis on vahva sekä valossa että pimeässä otetuissa kuvissa. Asetelma on tasapainoinen, ja tilanteen dramaattisuus tulee esille. Peilityyni merenpinta vastaa kuvauksia tapahtumasta.

Yhden mahdollisesti korjattavan pikkujutun löysin: Titanicin neljäs korsteeni ei ollut savun poistoa varten, joten savun voisi ottaa sen päältä pois, jos se on vaivattomasti irrotettavissa. Jos ei ole, ei se tokikaan haittaa.

Kokonaisuutena hieno ja mielenkiintoinen teos!
Kiitos paljon!
Samaa mieltä Timo-Matin kanssa, tunnelma on aidon oloinen ja työ monipuolinen ja tasapainoinen.
Meinasin ehdottaa, että olisit käyttänyt läpinäkyvää valuepoksia ja -maalia veden tekemiseen tuon paklan sijaan, mutta toisaalta tuo läpinäkymättömyys lisää hyytävän jäätävää tunnelmaa:) Hieno työ.

Voi olla makuasia tämäkin, mutta pieni parannusehdotus:
Spray-maalit, vaikka olisi matta, menee helposti kiiltäväksi klimppisen näköiseksi, jos tulee vähänkin paksu kerros kerralla. Seuraavalla kerralla voisit kokeilla jäävuoren ja lumen spray-maaliksi esim. joku matta primer (valkoinen pohjamaali). Tästä tuli itselläni omaa kokemusta kun pilasin ekan alustani tuosta "hopeinen 26" -työstäni.
Okei, kiitos!
Ihan hyvä ja näyttävä harjoitustyö, tästä on hyvä jatkaa. Seuraavaan dioon huomiota mallin sekä ympäristön yhteiseen skaalaan, Titanic oli oikeassa elämässä 53 metriä korkea ja 28 metriä leveä, jotenka 1:1200 skaalassa ihminen on noin 1,2mm. Kylkien aallot/kuohut olisivat siis todellisuudessa tässä noin +/- 23 metriä per puoli, jotka on ylimitotettuja. Jäävuori sen sijaan saattaisi jopa ollakin tuon korkuinen, suurimmat ovat noin 100 metriä korkeita.
Jean Forsberg kirjoitti:
Jäävuori sen sijaan saattaisi jopa ollakin tuon korkuinen, suurimmat ovat noin 100 metriä korkeita.
Juu, iso möhkäle se jäävuori oli mihin tuo Titanic törmäsi, joidenkin arvioiden mukaan 1,5 milj. tonnia painoltaan. Kerrotaan myös että jäävuori olisi ollut n. 30m merenpinnan yläpuolella, eli se sääntö että jäävuoresta 1/3 kelluu pinnan yläpuolella vastaa hyvin tuota 100 m:a jonka mainitsit. Eli, ehkä se oikea korkeus olisi lähempänä ylätasannetta kuin yli mastojen ja savupiippujen. Laivan syväys oli kaiketi kymmenen metrin luokkaa.

Hieno malli kuitenkin, tykkään kovasti. Tuo vesiaihe on minusta varsin loistavasti toteutettu, samoin valot öisestä tunnelmasta ovat hyvinkin realistisen oloisia. Hieno!
Mielestäni tässä on hyvä idea ja taitava tekijä kohdanneet. Useamman materiaalin käyttö on hallussa ja lopputulosta kehtaa esitellä.
A Lappalainen kirjoitti:
Mielestäni tässä on hyvä idea ja taitava tekijä kohdanneet. Useamman materiaalin käyttö on hallussa ja lopputulosta kehtaa esitellä.
Kiitos!
Eljas S 28.9.2022 21:21 Vastaa lainauksella
Onkos tuo Pakla Läpinäkyvää ilman tuota maalia? Tuossa kuvassa jossa valot ovat päällä niin häiritsee vähän tuo kannen läpi tuleva valo, oisi voinut maalata tummalla maalilla sisältä ja jättää ikkunoitten kohdalta maalamatta. Hienohan tämä muuten on.