Pienoismallit.net

Neuspinne

SDR:n etulinjan tiedustelurobotti

Vuonna 2886 Neuspinne-robotti partioi SDR:n tukikohdan lähellä Alpeilla. Neuspinne on nelijalkainen kävelytankki, joka pystyy etenemään useimmissa maastotyypeissä. Lisäksi se on hyvin panssaroitu, omaa tehokkaan "lazer canoonan" (paketin omaa tekstiä) sekä saksikäden. Lopuksi sillä on kyky elektroniseen sodankäyntiin, kuten radiotiedusteluun.

Machinen Krieger -scifiä jälleen tehty ja tullaan tekemään, sillä olen niin tykästynyt näihin Tenbowkissan pieniin 1:76-malleihin. Neuspinnen sarja sisälsi resiiniosat, terästankoja, vietereitä ja vinyylikuorista johtoa sekä pari outoa siirtokuvaa, joista toinen oli QR-koodi. Oletusarvoisesti mallin jalat olivat valmiina umpinaisilla varsilla, mutta ne oli mahdollista muuttaa avoimiksi terästangoista koostuviksi. Muokkasin mallin jalkoja tätäkin enemmän sahaamalla nivelet auki ja poraamalla uudet akselit, jolloin jalkojen asentoja pystyi muuttamaan.

Selvitelllessäni, mikä olisi siisti nelijalkaisen robotin asento sain tietää kävelevistä kaivinkoneista (eng. Walking excavator), joita käytetään mm. Alpeilla. Näin aiheeksi tuli tiedustelurobotti Alpeilla, jolloin alustasta piti tehdä jyrkkä kallioseinämä. Samalla lailla jyrkkiä seinämiä kiipeilevät vuorikauriit, niin keksin dioraaman tarvitsevan myös ibexin. Ibex on White Stork Miniatures:lta oleva 1:72 vuohi, jolle on tehty green stuffista isommat sarvet ja maalattu ibeximäiseksi.

Jalkojen asennot hahmottelin tietokoneella SketchUpilla, ja liimasin jalat sitten näihin asentoihin 30min-epoksilla. Osakokonaisuudet eli pää, jalat, runko, käsivarret ja lazeri maalattiin ja viimeisteltiin erikseen ja lopuksi liimattiin kasaan alustaan. Kaikki on maalattu Vallejon akryyleilla ja säestyksessä on käytetty öljyvärejä sekä Tamiyan meikkisettejä. Miljoonalaatikosta on otettu siirtokuvia muutama lisää ja päädyin pistämään mukana tulleen QR-koodin Neuspinnen päähän, koska ajattelin sen olevan hauska. Koodi toimii ja siinä pitäisi lukea NEUSPINNE無人強行偵察機.

Alusta on satunnaista tammea, joka on käsitelty värittömällä Osmo TopOil -aineella. Kallioseinämä on kaiverrettu Depron-eristelevyyn, jota käytetään lennokeissa. Depronin rakenne sisältää hyvin pieniä kuplia, minkä takia kallion pinta ei tullut täysin sileäksi, vaikka sen päälle on levitetty nikkarin silotetta ja kiviefektimassaa. Ensimmäistä kertaa tein myös kasvillisuutta, mutta käsin sirotttelemalla irtoruohoa ei saa nätisti pystyyn.

Kommentit

Todella hyvin tehty malli ja alusta. Tuo harvemmin nähty jyrkkä kallioseinämä on tehokas katseenvangitsija.
Hauskaa, että täällä on välillä Ma.K. mallejakin. Seuraava oma rakentelukohde on varmaan Griffon. Tuossa on ollut varmasti aika työ saada se asettumaan kaltevalle pinnalle vieläpä kovin realistisen oloisesti.

Ainoa mistä voisi antaa pienen ehdotuksen, olisi lisäväri kallioon. Aika monesti me teemme kalliosta melko yksiväristä, mutta kenties vihertävät ja eri ruskeilla tehdyt alueet antaisivat lisää ilmettä sille. Mutta tosiaan muutoin erikoinen alusta (ja sen mielenkiintoinen kulma) saa lisäpisteitä.
Kiitoksia, Veli-Matti ja Timo! Alusta oli kyllä melkoinen pullonkaula tässä mallissa, kun en heti uskaltanut aloittaa eristelevyn kaivertamista ja monissa ohjeissa, mitä hain, kallio oli melko monotonisesti maalattu. Mielessä kävi lisätä gneissimäisiä raitoja ja ruskeaa hapettumista, mutten uskaltanut niitä maalata siinä pelossa, että ne näyttäisi epäuskottavilta.