Pienoismallit.net

Mazda RX-7 FD

Moottori

Moottori tuli yllättävänkin nopeasti nippuun. Toki koska kyseessä on tamiyan vanha sarja viime vuosituhannen puolelta, ei osia ollut järin montaa, joten maskeeraamista oli tiedossa jonkun verrankin riittävän vaihtelevuuden saamiseksi. Detaljeja tosin piti näidenkin jälkeen lisätä.

Kaikki letkut ja johdot on lisätty omista varastoista, niitä ei tullut sarjan mukana. Jarruputket on tehty 0,1mm messinkitangosta, niiden ja erilaisten johtojen liittimet on tehty 0,2mm ja 0,4mm alumiiniputkista.

Laturi on wankelkoneessa sen verran näkyvillä että päätin sarjan oman laturin korvata resiinisellä irto-osalla, koska sarjan oma osa muistutti lähinnä poron vasenta kivestä. Muutama etsiosa myös tuli konehuoneeseen, tähän sarjaan on hobbydesignilla pienehkö setti. Miljoonalaatikosta myös muutama ympäristöön sopiva pikkukilke.

Vaikka moottori itsessään mahtuu oikeasti käytännössä A4-paperille, on RX-7:n konehuone melko pieni ja täynnä letkua, en halunnut laittaa kuin muutaman niihin tyhjimpiin kohtiin.

Splitterin päätin hiilikuiduttaa, ajattelin sen sopivan valmiiseen kokonaisuuteen, joskaan en ole siitä enää yhtään niin varma. Tyytyväinen en siihen ole vaikka rypyt jäävätkin kokoonpanossa piiloon. Pakko oli vain todeta ettei dekaali yksinkertaisesti taipunut yhtenä kappaleena tuollaiseen muotoon, joka on joka suuntaan kaareva ja jossa on tiukkoja taitteita.

Kommentit

Mielestäni moottorissa on aivan tarpeeksi tavaraa. Turha niitä pikkujohtoja olisi viritellä. Konehuone on siistiä ja kuten oletaakkin, niin sinun tarkkuudella väsätty.
Pelti kiinni ja jatkoa odottaen.
- Timopimo
Matti T 8.4.2022 21:33 Vastaa lainauksella
Hieraisin ekaksi silmiä, että onko tosiaan niinkin ohutta kuin 0,1mm tankoa tai varmaan noin ohut on jo lankaa käytetty. Mutta kyllä siellä näyttäisi olevan. Näyttäisi myös olevan myös jonkinlaiset liitokset ainakin noissa ohuimpien letkujen liitoksissa. Mistä ne noin pienet liitokset on tehty? Hieno tulee.
Tarkoitatko letkuilla noita messinkisiä jarruputkia? Ne on alumiiniputkea, pääasiassa ulkohalkaisijaltaan 0,2mm ja sisähalkaisijaltaan 0,11mm, tehty ensisijaisesti settiin jossa tuo 0,1mm "sujahtaa" sisään tuohon isompaan. Kumiletkuissa ei varsinaisia liittimiä ole tässä mallissa. Näissä mitä omasta varastostani löytyy, on valmistaja Albion Alloys, ei mitään tietoa onko firmaa enää edes olemassa, mutta tuottaa jos jonkinmallista ja -muotoista alumiini/messinkipötköä. Messinkitankoa löytyy ainakin tuosta 0,1mm:stä 8mm asti.

Timo, pidetään se korkki kiinni ennemmin :D Näissä "pilkku jotain milliä" osissa on ihan tarpeeksi sihdattavaa ilmankin että on pelti kiinni.