Pienoismallit.net

Alfa Romeo 158 VM-50

"Alfetta"

Ikivanhaa SMER:n valua, joka on paksua ja osat ei käy toisiinsa ihan laatikkoa ravistelemalla. Mutta tykkäsin rakentaa välipalamallina - ainakin joitain kohtia - odotellen osia DB-3 lyhytnokka Suomikoneeseen.

Renkaat ja vanteet sain onneksi ostettua täältä varaosapankista - kiitos Mika V. Alkuperäisissä piti olla pinnavanteet, mutta pinnat oli valettu hentoina kirkasosiin, jotka olisi pitänyt liimata vanteen päälle. Ei siis hyvä.
Myös mittaristo meni uusiksi. Alkuperäinen oli sellainen möykky, että siitä leikkasin talteen vain mittarien reunat.

Autolla on komia historia, joka kannattaa lukea vaikka Wikipediasta. Mm:ssa suora 1,5 litrainen kasi - ei siis kuutioilla maiskuteltu ja mekaaninen ahdin antoi potkua ihmeen paljon ja siksi tämä oli monissa kisoissa varmatoiminen ja tehokas.
Ennen sotia auto oli jo liki samanlainen ja siitä irtosi tehoja 137 pollea, mutta jo vuonna -50 tehoja saatiin uudella moottorilla 425 hevosvoimaa 9300 kierroksella. Jos se oli vielä suora kasi mekaanisella turbolla, niin ihmettelen kestävyyttä 1,5 litraisella koneella. Tästä en löytänyt tietoa.
Kun Formula 1 -virallinen maailmanmestaruussarja starttasi vuonna 1950, oli Alfa Romeo heti mukana kilpailussa ja saavutti Formula 1 -maailmanmestaruudet vuosina 1950 ja 1951, legendaarisilla kuljettajilla kuten Argentiinan Juan Manuel Fangio ja Luigi Fagioli.

Mallissa oli vaikeinta pyörien tuet, joita piti ohentaa ja kun mitään maalausohjetta ei tämänikäisesä tullut, niin netistä kaivelin ja mallilaatikon kuvasta koetin saada värit kohdilleen. Myös tuulilasin karmit piti tehdä Evergreenistä, koska sarjan valussa karmit oli karmeen "viärät", eli ei siihen tuulilasia olisi saanut kiinni mitenkään.

Maalasin pohjavärin Vallejon valkoisella spraylla ( valu punaista muovia ) ja pintaväri omalla seoksella Revelin punaisilla ja hieman valkoista sekaan sutimalla.

Pienet litkutukset ja kuivaharjaukset öljyväreillä ja Revellin emaleilla. Lakkana päällimäinen kerros on lattiavahaa.
Koetin saada taas edesmenneen Raimo Leinon ohjeilla pensselimaalauksen tasaiseksi pintamaaliin.

Kommentit

Matti T 7.3.2022 10:55 Vastaa lainauksella
Nätti malli ilmeisesti hankalasta ja ei "tätä päivää" olevasta rakennussarjasta. Ohjaamo mittaristoineen näyttää hyvältä. Pinnavanteet varmasti valtava parannus alkuperäisiin. Tällaisessa pelkistetyssä sikaarissa vanteet isossa roolissa. Oliko tuo keularitiläkin samaa valua muun korin kanssa?
Matti T kirjoitti:
Nätti malli ilmeisesti hankalasta ja ei "tätä päivää" olevasta rakennussarjasta. Ohjaamo mittaristoineen näyttää hyvältä. Pinnavanteet varmasti valtava parannus alkuperäisiin. Tällaisessa pelkistetyssä sikaarissa vanteet isossa roolissa. Oliko tuo keularitiläkin samaa valua muun korin kanssa?
Kiitos kommentistasi.
Kyllä ritilä oli samaa valua ja ihmeellisesti siinäkin purseita, jotka lähtivät onneksi vesihionnallla pois.
Nätti pelkistetty malli. Teho/painosuhde 2kg/hv eli tehokas kilparadalla. Olisi varmaankin mielenkiintoista nähdä museossa alkuperäinen mallikin. Konepeitossa uritus tulee varmaankin vahvisteista, tukee suoraa peltiä hyvin.
Hieno malli !