Pienoismallit.net

SPAD S.XIII

Escadrille No. 77, Luutnantti E. Maurice Jean-Paul Boyau, Manoncourt-en-Vermois, Ranska 1918

Ranskalainen Société Pour L'Aviation et ses Dérivés (SPAD) valmisti yhden ensimmäisen maailmansodan legendaarisimmista hävittäjistä. Sodan aikana Ranskan ilmavoimissa konetyyppi syrjäytti lopulta Nieuportit ja Hanriotit, joita myytiin liittolaisille, kuten yhdysvaltalaisille ja belgialaisille. Ranskalaislentäjistä SPAD-hävittäjien eri versioiden mannekiinina toimi varsinkin koko Ranskan rakastama Georges Guynemer (myös hyvin itsetietoinen ja sen vuoksi miltei vihattu Rene Fonck saavutti SPADEIlla huomattavan osan 75 väitetystä pudotuksestaan) sekä yhdysvaltalaisista Eddie Rickenbacker ja Frank Luke. Kaikki lentäjät eivät SPADeista pitäneet ja esimerkiksi jotkut Nieuporteista SPADeihin vaihtaneista amerikkalaislentäjistä totesivat "it's like flying a brick", eli kuin tiiliskivellä olisi lentänyt. Vaikka kyseessä oli ensimmäisen maailmansodan hävittäjä, niin sen ajan kriteereillä varsinainen kaartotaistelija SPAD ei ollut. Lujarakenteisena se kesti paljon iskuja ja oli hyvä syöksymään. Toisin sanoen periaatteessa varhainen heiluritaktiikan edustaja.

Suomen ilmavoimilla oli käytössään yksi S. VII-mallia edustanut yksilö vuosina 1921-23.

Malli esittää otsikossa jo mainitun 77. laivueen konetta vuonna 1918. Sinipohjaiset viirimäiset kuviot olivat yksikön tunnuksena. Kyseessä on S.XIII varhaisempi malli, jossa on vielä pyöristetymmät siivenkärjet kuin myöhemmissä versioissa.

Malli oli tähän mennessä haastavin tämän aikakauden koneista, joita olen rakentanut. Yläsiiven kiinnitys ja takilointi pitivät homman jännittävänä. Muuten melko taattua Eduardia. Maalattu Tamiyan ja Mr. Hobbyn maaleilla. Säistämiseen käytetty Abteilungin öljyvärejä ja Ammon pigmenttejä. Rakennettu suoraan laatikosta lukuun ottamatta Uschi van der Rostenin elastaanilankaan ja GasPatchin resiinistä valmistettuja vanttiruuveja.

Kommentit

Hienoa työtä.
Vaikean näköinen maalauskaavio toteutettu upeasti ja siirtokuvatyöskentely hyvää.
Tätä on ilo katsella.

Tuo amerikkalaisten kommentti Spadista ei yllätä.
Samaan on sorruttu muidenkin koneiden kohdalla. Kuulemma japanilaislentäjät Kiinan rintamalla ensin vierastivat Zeroa, kun se hävisi A5M:lle poikkeuksetta kaartotaisteluharjoituksissa. Asenne kyllä muuttui sitten nopeasti kun lentäjät ymmärsivät, että Zerolla ei pidä taistella samalla tavalla kuin Claudella.
Hyvin olet onnistunut mallin kokonaisuudessa.
Siirtikset istuu ja maalaus tasainen sekä pieni säistys ja ennen kaikkea takilointi on onnistunut ja tuo lisäarvoa mallille.
Konekivääri näyttää aivan aidolle metalliselle ja tarkasti tehty.
Passaa esitellä täällä ja livenä jossain näyttelyssä.
Olli J. 20.2.2022 18:15 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Timoille!
On kyllä siististi tehty ja voin yhtyä Timojen kommentteihin. Näenkö väärin, että jossakin kohdin vanttiruuvi ei ole ihan linjassa takilointilangan kanssa? Se ei tietysti paljoa kokonaisuutta huononna ja täytynee laittaa pilkunviilauksen piikkiin ;)
Olli J. 21.2.2022 08:55 Vastaa lainauksella
Kiitos Mika! Saattaa olla, että pari vanttiruuvia on vähän vinossa. Työn tohinassa niitä joutui kiinnittelemään useaan otteeseen. Spadeissa toi yläsiipi on aika matalalla, mikä hankaloitti hommaa entisestään.
Marko Hoo 21.2.2022 14:12 Vastaa lainauksella
Hienon mallin olet Olli tehnyt. Aikani tässä katsellut, että pomppaisiko joku yksityiskohta esiin mussutettavaksi. Enpä sellaista huomaa. Hienoa nähdä aina myös muitakin ison sodan muitakin lentovehkeitä kun ne perinteiset härpäkkeet kuten Camel, Albatross ja Fokker. Kone ainakin itselle vieraampi.
Olli J. kirjoitti:
Kiitos Mika! Saattaa olla, että pari vanttiruuvia on vähän vinossa. Työn tohinassa niitä joutui kiinnittelemään useaan otteeseen. Spadeissa toi yläsiipi on aika matalalla, mikä hankaloitti hommaa entisestään.
Se on oikeasti hankala homma. Mutta milestäni takiloinnin toteutus on äärimmäisen tärkeä homma näissä WW I lekoissa, Näissä on takilointi merkittävä osa visuaalista näkemystä ja jos se, skaalasta riippumatta, menee jotenkin pieleen tai vajaaksi, niin malli ei vaan voi olla 5 pisteen malli, vaikka muilta ansioiltaan voisi ollakkin.

Itse olen yrittänyt keskittyä näissä malleissa erityisesti takilointeihin. En halua, että siitä huolimatta annatte enteeksi virheitäni muilla sektoreilla. Mielestäni takilointi on kuitenkin tärkeä juttu WW I lekoissa ja en halua. että te mitenkään ottaisitte kantaa tässä minun WW I malleihin. Halusin vaan sanoa yleisesti, että mielestäni takilointi on hyvin tärkeä juttu WW I lekoissa skaalasta riippumatta.

Pienistä jutuista huolimatta mielestäni Olli on tässä onnistunut loistavasti niissä.

yt.
MK
Olli J. 22.2.2022 08:25 Vastaa lainauksella
Marko Hoo kirjoitti:
Hienon mallin olet Olli tehnyt. Aikani tässä katsellut, että pomppaisiko joku yksityiskohta esiin mussutettavaksi. Enpä sellaista huomaa. Hienoa nähdä aina myös muitakin ison sodan muitakin lentovehkeitä kun ne perinteiset härpäkkeet kuten Camel, Albatross ja Fokker. Kone ainakin itselle vieraampi.
Kiitos Marko! Pelkästään tätä SPADin XIII -versiota valmistettiin miltei 8500 kappaletta, joten se oli yksi eniten valmistetuista konetyypeistä koko sodan aikana ja tosiaan syrjäytti Ranskan ja ilmavoimissa muut hävittäjät. Mutta se on totta, että huomattavasti vähemmässä määrin valmistetut eri Fokkerin ja Albatrosin tyypit sekä Camelit ja ehkä jopa Nieuportit ovat olleet enemmän esillä.