Pienoismallit.net

BAe Nimrod MR2P

"Linjakkuutta" Brittein saarilta

BaE Nimrod MR2P

Kyseessä on muutaman vuoden ikänen Airfixin tekemä rakennussarja BaE Nimrod meritoimintakoneesta. Sarja tarjoaa siirtokuvat useampaankin eri yksilöön ja alatyyppiin. Itse päädyin tekemään MR2P version Falklandin konfliktin ajalta.

Ajattelin kirjoittaa lyhyen kehityskertouksen, mutta löysin PM-sivustolta malllin Nimrodista, jonka yhteydessä olennaisimmat asiat on jo kerrottu. Sen verran voisi lisätä, että prototyyppejä rakennettiin kaksi kapppaletta ja molemmat perustuivat Comet C4 koneisiin. Protot erosivat toisistaan ainakin siinä, että ensimmäisessä moottoreina olivat Avoniin suihkuturbiinit ja toisessa oli Rolls Royce Speyt jotka sitten vakiinnuttivatpaikkansa tuotantomalleissa.

Cometista voisi mainita, että se oli lupaava suihkumatkustajakone, jonka tulevaisuus kaatui muutamaan pahaan onnettomuuteen. Syynä onettomuuksiin oli matkustamon ikkunoiden muotoilu. Alunperin Cometissa oli terävänurkkaiset ikunat. Paineen vaihtelu aiheutti väsymismurtumia teräviin nurkkiin. Ongelma ratkesi nurkkien pyöristämisellä, mutta konetyypin maine oli jo mennyt.

Ensimmäinen tuotantoversio oli MR Mk1. ELINT sovellus oli R Mk1. Tankkauspuomilla varustetu tyyppi oli R Mk1P. Seuraava kehitysaste oli MR Mk2 ja MR Mk 2P. AEW Mk3 oli jo selvästi erilainen. Koneen nokka ja pyrstö menivät kokonaan uusiksi.

MRA4 version kehitys aloitettiin, mutta se ajautui vaikeuksiiin (toimitukset myöhässä ja budjettiylityksiä) ja kehitys lopetettin loppuvuodesta 2010.

Sarja on pakattu varsin suureen pahvilaatikkoon. Syykin selvisi kun kannen avasi. Runko muodostuu kahdesta lähes täyspitkästä puolikkaasta. MAD-puomi tai hieman lyhyempi ELINT mokkula pitää vielä isätä. Kovin montaa sivua rakennusohjeesta ei kulu itse kasaamisen näyttöön. Lähes puolet sivuista kuvaa eri versiiden aseistusta. Ohjaamo on karu tekele jossa on kolme penkkiä ukkeleineen, mittarikonsoli ja pari ohjaussauvaa. Muuta sisustusta ei miehistöosastoon rungon sisälelle tule. Paria väliseinää tuskin voi sisustukseksi kutsua. Nokkatelineen pyöräkuilun osia piti hioa jonki verran, että ne asettuivat paikoilleen.

Rakennusohjeen mukaan osien määrä on yllättävän pieni koneen koko huomioon ottaen. Ja niistäkin osa jää käyttämättä, silla ase valikoima on varsin kattava. Miljoonalaatikkoon jää paljon tavaraa.

Ensin en huomammut mainintaa lisäpainosta mutta ohjeen tarempi tutkiminen antoi teidon 20g lisämassasta. Laiton nokkaan varmuuden vuoksi jonkin verran ylimääräistä painoa. Saa nähdä miten laskutelineet kestävät.

Rungom sivuille tulevissa ikkunoissa oli varsin tarkka sovite. Käytännössä jokaista aukkoa piti hioa suuremmaksi. Samoin kävi ovien kanssa. Jokaista kolmea ovea piti hioa, että ne menivät paikalleen. Ikkunoiden ja ovien kiinnitkyseen käytin nesteliimaa. Ikkunoiden paikoillaan pysymisen varmistin vielä tipalla akryyliliimaa.

Sisätilat oli maalattu ohjeen mukaan HU147llä joten oli aika liimata rungon puoliskot yhteen. Jonkin verran joudun sovittamaan ja hiomaan osia, että sain suhteellisen siistin liitospinnan koko rungon alueelle. Loppujen lopuksi puoliskot menivät aika kivuttomasti paikoilleen. Totuuden nimissä täytyy kyllä myöntää, että muutamaan paikkaan rungosliitoksessa piti laittaa pikkuisen pakkelia. Kutenn myös siiven ja rungon liitoskohtaan. Parissa paikassa kosketuspinta oli niin huono, että rungon läpi paistoi päivä. No eikun pakkelia pikku rakosiin ja eteenpäin. Tällä kertaa kokeilin pakkelin levittämista kostealla siveltimellä hammastikun ja muiden työkalujen sijaan. Ensikokemus tuollaisesta pakkelin levittamisestä jätti positiivisen vaikutelman. Pitää kokeilla toistekin.

Maalaus on hieman monotoninen. Yläpinnat ja kyljet britti väriä Hemp (BS349) ja pohjaan LAG eli Light Aircraft Grey (BS637). Onneksi sävyja löytyy useammalta eri valmistajalta niin voi kokeilla miten ne erovat tosistaan. Lopultra maalasin mallin seuraavasti. Yläpinnoille perusväriksi Humbrolin Hemp ja viimeistely Xtracolorin Hemp. Alapinnat Humbrolin LAG. Rakenusohjeesta en löytänyt päätelinekuilujen väriä lainkaan. Tai sitten se oli piilotettu jonekin varsin hyvin, joten maalasin sen samalla sävyllä kuin nokkatelinenkuilun eli LAG.

Tuntuu kuin kasausohjetta ei olisi tarkastettu lainkaan. Muutaman osan kohdala piti käyttää luovaa mielikuvitusta, että ne sai paikalleen. Oikeanpuolisen siiven lisäpolttoainesäiliön etuosaan tulevan lampun sisäosien väri piti päätellä itse. Esimerkiksi kahden rungon päälle tulevan antennin välinen etäisyys sivusuunnassa oli tarkkaan määritelty erillisessä detaljikuvassa yhdeksäksi milliletriksi. Rungon pituuussuuntainen asema pitikin jo arvata. Kuten myös parin muun antennin paikka. Osa antennien asemapaikoista oli valmiiksi auki porattuja. Osalle piti kiinnitysreiät tehdä itse. Takasiiven muutama esiporattu reikä piti täyttää. Täysim epäloogista toimintaa mallinvalmistajalta. Tuntuu kuin olisi ensin tehty perusversio ja sitten havahduttu, että tehdäänpä muutama variantti. Mutta jätetty alkuperäiset poraukset valuihin. Olisivat nyt sitten yhdenmukisesti tulpanneet kaikki reiät ja vain tarvittavat olisi porattu auki.

Asekuilun luukut jouduin maalaamaan kahteen kertaan. Ensommäisellä keralla maskiteippiä poistaessa mukanaa läksi myös hieman väriä ja toisaalla maski oli taas kerran fuskannut. EI kun u usi maali pintaan. Tällä kerralla tein mustan alueen tussilla.

Siirtokuvatyöskentely vaati jonkin verran hermoja. Lähinnä sen vuoksi, että kaikenlaisia pikkutekstejä (olen maininnut mielipiteeni niistä aikaisemminkin) oli aivan tolkuttomasti. Totesin parin pikkukuvan jälkeen, että jätän kaikkein pienimmät piperrykset pois, kun ne eivät erotu koneen pinnasta milläänlailla.

Oli se Nimrod sen verran suuri ilmestys, että käsittelyn kanssa sai olla tarkkana ettei malli kolhiitunut ympärillä oleviin esineisiin. Kaikesta varovaisuudesta huolimattta jouduin muuutamaan kertaan liimailemaan käsettlyn aikana irronneita osia. Ja oli siinä ja siinä, että mali mahtui nykyisele valikuvaysalustalle.

Se on myönnettävä, että tämä malli rakentui kuin Iisakin kirkko. Useampi kuukausi siiehn vierähti. Välillä piti jättää koko komeus hieman hautumaan kun muut kiireet painoivat päälle. No, olepahan eräänlainen kokemus tämänkin rakentaminen. Kyllä siitä jotakin oppi seuraavaa suurikokoisempaa malllia silmälläpitäen.

E-P

Kommentit

Nimrod on mielenkiintoinen konetyyppi, ja livenä nähtynä aikamoinen möhkäle: onhan se tosiaan liikennekoneen pohjalle tehty, joskaan mistään laajarungosta ei ole kysymys. Koneen koon takia itseäni kiinnostaisi 1/144-skaalan malli Nimrodista, kun vain joku sellaisen toisi markkinoille. Anigrandilla taisi olla 1/144 malli tietokoneongelmiin kaatuneesta AEW.3:sta.
Joo, kyllä se on 1/72 kokoluokassa melkoinen möhkäle. Taidan ripustaa mallin katonrajaan roikkumaan kun se ei oikein muualle tahdo mahtua. Painoakin on sen verran että pitää käyttää rautalankaa…

E-P