Pienoismallit.net

Tyrrell P34

Camera Car 1977 Monaco

Kun päähän on jäänyt joskus hullu idea jostain kuvasta ja hyllyyn ilmestyy siihen sopiva malli, niin sehän on toteutettava. Vaikka yleensä rakennan kilpa-autoni vain suomalaisten kuljettajien autoista, niin joskus on hyvä tehdä poikkeuksiakin. Incar kameroiden alkuaikoina on ollut jos jonkinlaista viritystä, jotta saadaan kuvaa kilpa-auton kyydistä. Hurjimmat esitykset lienee kameramiehen köyttäminen autoon kiinni ja muuta sellaista pikkuhauskaa settiä. Mutta 1977 Monacossa Tyrrellin autoon ruuvattiin kiinni parimetrinen torni ja sen päälle kamera kuvaamaan kuljettajaa ajohommissa. Kuljettajan ympäriltä purettiin auton katteet, joten kuljettaja oli varsin näkyvillä. Lisäksi myös etuspoileriin rakennettiin rataa kuvaavalle kameralle oma laatikkonsa. Patrick Depaillier oli se kuljettaja joka sai kunnian käydä ajamassa ratakierroksen tällä laitoksella. Ajosta löytyy YouTube video joka kannattaa käydä kurkkaamassa. Tarinan mukaan Patrick oli epäillyt voiko tuollaisella virityksellä edes ajaa, mutta siihen vastattiin että anna mennä vaan ihan reippaasti, kyllä se kestää. Oma epäilyksensä oli myös downforcen puuttesta.
Projektissa käyttämäni sarja on vuodelta 1977 ja lisäksi vielä sähkömoottorille on oma paikkansa, joten ihan parasta laatua mallilta en edes odottanut. Kaikki alkoi tarpeettomien katteiden leikkaamisella ja sen jälkeen alta paljastuneiden rakenteiden rakentelulla. Polttoainetankit jäivät täysin näkyviin, eikä niitä sarjassa ole olemassa ollenkaan, joten muovilevyä sai mittailla ja liimailla. Myös tankkien kylkiin tulevat detaljit piti tehdä kokonaan itse. Samalla puhkaisin etuspoileriin reiän etukameran laatikkoa varten ja leikkasin muovilevytä spolerin alle uuden lipan. Pohjalevystä piti tietenkin paikata paristokotelon aukko, mutta muuten ei tarvinnut sähkömoottorijuttujen takia askarrella. Malli ei ollut täsmälleen oikeata mallia, joten jouduin muokkaamaan sitä sellaiseksi. Turvakaari oli se tunnistettavin kohta josta katteiden poistamisen jälkeen väärän auton tunnistaisi, joten taivuttelin turvakaaren yläosan alumiinilangasta uusiksi. Moottorin detaljointiin käytin hieman enemmän huomiota ja hyvin näkyvillä olevat takajarrulevyt vaihdoin etsattuihin. Jäähdytysjärjestelmän kanssa saikin pähkäillä pitkän tovin, että sain siihen tehtyä uskottavat letkut. Kameratornin rakensin styreenitangoista ja kamerat kaikenlaisista styreenipaloista. Molempiin kameroihin lisäsin linssit, joskin ne jäivät lopulta melko näkymättömiin. Koska autosta löytyi vain kaksi kuvaa ja video, jouduin tulkitsemaan rakeisista pitkältä otetuista kuvista ja vain päättelemään miten mitäkin on mahdollisesti ollut. Uudet siirtokuvat jouduin tilaamaan, mutta silti jouduin tekemään maskin etuspoilerin numeroa varten ja maalaamaan sen. Mitään huippumallia en edes lähtenyt hakemaan, siihen tämä sarja ei ollut oikea, mutta ihan kiva siitä omasta mielestäni kuitenkin tuli. Viimeistelin mallin vielä tekemälle sen alle alustaksi Monacon ekasta mutkasta pienen kohdan, joskin sen tunnistaminen on aika mahdotonta. Käytin asfaltin tekemiseen AK terrains asfaltia ja loput oli maalaamista.

Kommentit

Inspirointisi kameran telineissä ja koko teline noin heikon videon perustella osoittaa jälleen Petrin taitoja tarkkana hyvänä mallarina.
Moottorin detaljoinnit loistavia, kuin myös muut itse tehdyt osat.

Erikoinen malli ja kokonaisuus ansaitsee tähtiä roppakaupalla.

Hienoa jälkeä kaikinpuolin ja aina itsetehdyistä osista arvo nousee.

Pidä tuo kuvien kommentoiminen samana, koska aina ei saa mallin kuvauksesta selvää, että mitä missäkin tarkoitetaan. Näin asiat selvenee kaikille.
Aivan uskomattoman upea suoritus! Minulla on mielikuva, että Urheiluruudussa näytettiin aikoinaan pätkä tuosta ajosta…
Katsoin uudelleen kuvat ja luin kirjoituksesi, koska mielenkiinto heräsi unessa.
Löysin myös YouTubesta pätkiä autosta.
Arvostus kasvoi ja laitetaanhan kalahattu - Hankkijan lippis - taas vedoksi, että jos tämä ei ole viikon malli kahden viikon sisällä, niin lippikseen täytyy alkaa keksimän mausteita sen syömiseksi. :D
Veksi 26.2.2022 11:48 Vastaa lainauksella
Ikivanhana ukonrähjäleenä seuraan joskus tätä sivustoa ja minä se muistan tuon formulan. Ihmettelin sitä ja kummeksuin, että mitenhän tuo oikein kääntyy ja kamera yleensä pysyy paikallaan.
Olet tehnyt historiallisen mallin ja kun en löydä mitään vikoja rakentamisessa, niin noita tähtiä sen mukaan.
- Vexi
Matti T 27.2.2022 11:05 Vastaa lainauksella
Erikoisen näköinen viritelmä tosiaan. Erittäin tyylikkäästi rakennettu. Hatunnosto kaikista muutostöistä, mitkä eivät mitään yksinkertaisia olleet. Onko nuo moottorin imutorvet sarjan omat? Ritilät ainakin näyttää aftermarket osilta/lisätyiltä parrannuksilta.

Formuloissa, varsinkin näissä vanhoissa kiehtovaa on kuinka suunnittelijat ovat päässeet toteuttamaan mitä villeimpiä visioitaan ja erikoisia ratkaisuja jotka joskus onnistuu joskus ei. Kekellekin piti tulla kilpailukykyinen 6 pyöräinen Williams, jonka tarkoituksena oli vähentää pienemmillä renkailla ilmanvastusta suorilla, eikä häviäisi turboille niin paljon, mutta se auto saatiin torpattua toisten toimesta. Nykyään suunnittelijoiden kädet harmillisesti aika sidotut tiukoilla säännöillä, ettei paljon variaatoita eri tallien autoissa näe.
Matti T kirjoitti:
Onko nuo moottorin imutorvet sarjan omat? Ritilät ainakin näyttää aftermarket osilta/lisätyiltä parrannuksilta.
Imutorvet on sarjan omia osia ja ritilät tosiaan itse teräsverkosta muotoon pakotettuja osia.
Timo Rissanen kirjoitti:
Arvostus kasvoi ja laitetaanhan kalahattu - Hankkijan lippis - taas vedoksi, että jos tämä ei ole viikon malli kahden viikon sisällä, niin lippikseen täytyy alkaa keksimän mausteita sen syömiseksi. :D
Kerrohan miltä maistui :D
Petri Huhtala kirjoitti:
Timo Rissanen kirjoitti:
Arvostus kasvoi ja laitetaanhan kalahattu - Hankkijan lippis - taas vedoksi, että jos tämä ei ole viikon malli kahden viikon sisällä, niin lippikseen täytyy alkaa keksimän mausteita sen syömiseksi. :D
Kerrohan miltä maistui :D
Odotetaan vielä viikko.
Sulla pojot korkeammat.
HIH Petri,
Eipä mennyt kalahatun maustamiseksi.
Onnea!!
Timo Rissanen kirjoitti:
HIH Petri,
Eipä mennyt kalahatun maustamiseksi.
Onnea!!
On se peluri :D