Pienoismallit.net

Jaguar E-Type

Jerry Cotton

Tämän mallin tarina oli tarkoituksena ilmestyä kokonaisuudessaan kaksiosaisena Mallix lehdessä, mutta koska lehden ilmestyminen päättyi, jäi aika monta arkkia tarinaa ja kymmeniä kuvia lukijoilta näkemättä. Kun mainostetaan että malli on "new tool", sitä odottaa sarjalta heti enemmän. Nythän eletään jo 2020-lukua ja valutekniikat ovat kehittyneet aivan toiseksi, jo pelkästään 1990-luvun sarjoihin verrattuna. Mutta Revellin kohdalla ei kannattaisi varauksetta innostua, sillä Revell tekee edelleen myös 3 skillin sarjat sillä periaatteella että joku niillä leikkii. Tämä näkyy varsinkin alustan puolella, osien järjettömänä järeytenä. Tämä koskee ainakin Miniä, Land Roveria ja tätä Jaguaria. Tämän takia rakensin alustan osat likimain uusiksi ja siihen paloi hirmuisesti ylimääräistä aikaa. Mallin muoto ei ole aivan kohdallaan, sillä katto on ainakin liian matala, mutta sitä en ajanpuutteen takia lähtenyt korjaamaan. Valurangoissa oli ihmeellisiä laatuongelmia, sillä samassa rangassa saattoi olla todella skarppi osa, mutta viereinen oli kuin 60-luvulta. Jonkin verran valukuoppia ja sisäkatto oli erikoisen näköinen, niin kuin siinä olisi ollut aaltoja tms. Konepellin muoto huolestutti alussa, sillä se oli liian leveä, mutta se asettui oikeaan leveyteen kun sisäpuolen osat liimasi tukevasti paikoilleen. Tuulilasissa on irtokarmi, joka ei istunut kunnolla paikoilleen, joten sitä piti muokata yläreunasta kaventamalla. Tämä tietenkin johti siihen että tuulilasiakin piti hieman hioa. Kaiken bonuksena päätin muuttaa mallin esittämään 1966 vuosimallia, kun malli esittää alkusarjan autoa. Suurimmat erot läytyvät konepellin alta, jossa on isompi moottori, täysin erilainen imusarja ja vähän muutakin erilaista. Nämä piti tietenkin sinne muokata. Sisusta ei sekään päässyt ilman muutoksia, sillä esimerkiksi penkit on muokattu jostain Mustangin penkeistä tähän vuosimalliin sopiviksi. Kaikkine muutos ja korjaustöineen tähän paloi aiotun yhden kuukauden sijasta yli 6 kuukautta aikaa, joskin kesällä helteiden takia projekti seisoi ainakin kuukauden. Aivan projektin loppuvaiheilla tilasin vielä 3D tulostetut yksiosaiset pinnavanteet, sarjan omien aivan sysirumien vanteiden tilalle ja myöskin aivan käsittämättämän huonot renkaat korvasin Tamiyan MB 300SL renkailla. Kaikkiaan projektia varten otin yli 170 kuvaa ja tekstiäkin tuli kirjoitettua 14 sivua. Harmi että se loppu jäi kaikilta lukematta. Mutta tehdään tässä nyt pikainen yhteenveto.

Kommentit

Upein E-type malli mitä olen kuvissa nähnyt. Tekemiesi muokkausten määrä on kunnioitusta herättävä, ja niiden ansiosta melko vaatimaton rakennussarja näyttää nyt todellakin J. Cottonin arvoiselta menopeliltä.
Hunajata, hunajata silmille.
Aivan käsittämättömän työn olet tehnyt ja tarkasti.
Huippua kaikki itse tehdyt osat moottoritilaan.
Maalaus hivelee silmää tasaisuudellaan ja kiillollaan.

En löydä mitään kehityskohdetta.

Meikä on lyönyt varmaan kolme kuukautta viikon mallin tittelin saamiseksi vetoa täällä itseni kanssa, että jos joku povaamani malli ei voita ko. titteliä, niin lupaan syödä kalahattuni.
Tälle sama veto.
Pekka T 13.2.2022 19:56 Vastaa lainauksella
Upea kokonaisuus. Iso hattu päästä, muokkausten toteutuksesta.
Onnea viikon tittelistä.
Ja onneksi jäi Hankkijan kalalippis syömättä jälleen. Uusia makuelämyksiä en tarvii siis maustamiseen keksiä ja hattu säilyy…
Timo Rissanen kirjoitti:
Onnea viikon tittelistä.
Ja onneksi jäi Hankkijan kalalippis syömättä jälleen. Uusia makuelämyksiä en tarvii siis maustamiseen keksiä ja hattu säilyy…
Kiitos vaan. Olisihan se ollut sääli hyvää kalalippistä. Heh!