Pienoismallit.net

Supermarine Sea Otter Mk.I

FAA, Maryborough, Australia, heinäkuu 1945

Supermarine Sea Otterin vanhahtavasta ulkonäöstä huolimatta se astui palvelukseen vasta toisen maailmansodan loppupuolella korvaamaan Supermarine Walruksen. Konetyyppi oli brittien viimeinen kaksitaso joka tuli palvelukseen. Päällimmäinen tehtävä oli tiedustelu ja meripelastus - jota tällä konetyypillä toteutettiin vielä Korean sodassakin.

Malli oli Special Hobby joka oli pääsääntöisesti hyvä rakentaa ja osat olivat hyvän näköiset - mutta siipien sovitus toisiinsa ja siipituet olivat hyvin epämääräisiä ja aiheuttivat paljon harmaita hiuksia ja malli jäikin muutaman kuukauden tauolle tästä syystä. Ensimmäinen kaksitaso jonka olen tehnyt, samalla tuli myös tukilankojen laittoa harjoiteltua. Toteutin ne kumilangalla. Mallissa oli myös paljon pieniä syövyteosia ja hartsiosia. Malliin jäi kaikkea pientä siistittävää ja parannettavaa (kaiteet, siipien sovitus jne.) mutta yleisilmeeseen olen ihan tyytyväinen. Joitakin osia tuli tehtyä/lisättyä itse - kuten ohjaamoon yksityiskohtia ja keulan köysi. Maalattu Hatakan Red Line akryyleillä.

Kommentit

Hyvin olet kaikesta vaikeuksista huolimatta saanut näyttävän malin.
Minusta kokonaisuus näyttä oikein miellyttävältä. Kirkasosien ramit on tarkkoja, siirtikset nätisti istuu ja säistys melko hyvää.
Ehkä säistyksessä koneen etutupään pölyt jopa turhia pölytyksellä, koska kone lasteutui veteen. Tai tämä kuvaa konetta joka on jossain hiekkakiitoradalla tvs.
Tämä on täysin makuasia.
Pakokaasuvanat tehty hillitysti, vaikka varmaan tällaisessa painavassa möhkäleessä yksi moottori on antanut melkoiset savut varsinkin nousuissa.

Takilointi ja koneen symmmetrisyys edestä kuvattuna on aivan napissaan. Hieno malli.
Samppa.M 10.2.2022 23:34 Vastaa lainauksella
Hienohan siitä tuli lopulta! Siitä asti odotellut kuvaa valmiista mallista, kun Youtuben puolella näin tämän projektin videollasi. Skarpin näköistä työtä ja värimailma toteutettu hienosti - tämän voi melkeen silmissään nähdä tositoimissa. Tästä kun 1:48 löytyisi niin olisi pakko itsekkin yrittää.
Hienosti onnistunut kaikinpuolin. Vaikka Special Hobbyn sarjat ovat koko ajan parantuneet, niin ovat ne kuitenkin vielä hieman limited run tyyppisiä, joten pieneen lisätyöhön pitää varautua. Ilmeisesti takiloinnin kumilangoilla tarkoitat elastaanilankaa?
Komia kone. Maalaus on onnistunut ja takilointi siisti. Kansallisuustunnukset viittaavat Tyynenmeren kahinoihin. Osaatko kertoa koneen taustasta enennän?
@Mika Kauranen Kyllä, elastaanilankaa meinasin.

@Pentti Rantanen Australiassa heinäkuussa 1945, sen enempää en tiedä.

http://www.royalnavyresearcharchive.org.uk/SQUADRONS/1701_Squadron.htm#.Ygcnp-pByUl

Kiitos kaikille kommenteista.
Livenä nähty, ja kyllä on hieno. ✌✌✌✌
Kiitos vinkistä. Näytti olleen säpinää aina Hong Kongia myöten.